Navštíveno 5451x

kluci takový skromný dotaz.
mám garáž spójenů s provozovnů,předchozí majitel tam měl nejaký kšeft ale pořád to vypadá jak garáž.
chtěl bych to rozšířit o pár metrů,cca 20m2 ale stylem,že to celý zhodím,dodělám základy a komplet obvody nový.
otázks je,esi je potřeba stavební povolení nebo ohláška nebo to mám prostě sjet tak nejak neoficiálně.
prakticky se změní půdorys,ale dalo by se to zahrát na to,že sem enom dodělal kůsek základů a přizdil ten kůsek zdi.v tejto verzi bych se vlezl do 25m2.
tak jak s tym " vyjebat " ?
díky za tipy

nějak tomu moc nerozumím, ale teď jsem vyběhával ohlášku na náš barák, myslím si, že na tohle co ty chceš, potřebuješ určitě projekt a ohlášku, pořád měníš v podstatě celou budovu
Projekt každopádně.... není to dnes prča jak si někteří myslí.
Vidím to taky na projekt a ohlášku. Není to prdel. Já jen boural *nenosnou* příčku v bytě a stejně mi přišlo z úřadu (na základě udání od souseda), ať okamžitě dodám posudek statika a projekt. A šlo fakt jen o blbou párcentimetrovou bezvýznamnou příčku.
ze sůsedů strach nemám,konečně mám kolem sebe normální lidi.
ale asi to rozjedu ofiko,to se má moja polovička zasej otrávit :o)
dyž sem stavijal barák,dělali zme to sami s tatů a bráchů,ve stavebním povolení byla uvedená firma,ale kde ušetříš tam.
potem mě strašně pobavila paní,která sedí na stavebním,dyž mě říkala,že každý deň jezdila kolem a pozorovala,jak nám to pěkně samotným ide :o)
kolaudačka trvala asi 3 minuty,dojel pán na kole,s baťohem,došel do kuchyně,sedli zme,říkám že vzadu zme oproti plánom nedali jedno okno a dveře,on mě povidá žeprej mu nemosím vykládat všecko,zvihl se,poděkoval za nic a papíry prej pošlů,a odjel.
ale to vyřizování před stavijáním,to stálo za to.
jura.j:
Záleží jak kde :). Já měl rekonstrukci domu a a musel jsem mít i vyjádření od hasičů PBZ. Přitom kamarád stavěl novostavbu a nic takového mít nemusel :).
Paní hasička mi pak nedala kolaudaci jelikož na výlezu na půdu chyběl štítek s označením požární odolnosti :).
jo jo,vodaři,plynaři,telekom,hašiši,rgwáci,horníci,kabelovka,pičovinky,bigbít,trenky do zvonu,ponožky na škrk,ale strčit hlavu pod vlak,to nee.
asi aby se člověk nenudil :o)