Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Cenzura internetu Cina

o Navštíveno 6938x o
o 14.05.2017, 13:34 | jedla
Zdravim,
jelikož jsme momentálně v Sanghaji a jakekoliv snahy dostat se na vetsinu stranek vcetne google,facebook dokonce i seznam jsou marne,mohl by nekdo odsud zjistit jestli je to pouze vada mistni wifi nebo trvalejsi problem?je opravdu v dnesni dobe takova cenzura internetu v Cine?tohle je jedna z mala stranek ktera se nacita v pohode

o 14.05.2017, 18:50 | Sau
Jj, je, cenzura.... Potrebujes nejake VPN. Znamy me doporucoval PureVPN.
o 15.05.2017, 00:35 | Knightey-
Jako vazne? Cenzura na facebook, google? Z jakeho duvodu?
o 15.05.2017, 01:15 | jedla
super,Pure VPN funguje diky moc!
o 15.05.2017, 09:17 | AR
Protože to soudruzi v číně řekli, tak proto :)
o 15.05.2017, 16:07 | Sau
Knightey- : Ten dotaz myslíš vážně? To sas právě probral z komatu, nebo tak něco? :) Bo jinak ti hádám asi neuniklo že v Číně je vláda jedné strany a to té samé, co u nás před '89 rokem. Tudíž jakákoliv, byť jen možná kritika či sdělování pravd, není možná bez předchozího schválení ÚV KSČ.
o 15.05.2017, 16:48 | Knightey-
Sau: hele fakt vazne. Jelikoz absolutne nesleduji politicke deni v CR, natoz nekde v Cine :)
Na to fakt nemam cas, chut a ani naladu :)
o 15.05.2017, 16:50 | Sau
No, ok :) Ale toto by snad mělo patřit k základnímu všobecnému přehledu každého člověka :)
o 15.05.2017, 18:21 | Mr.Scully
Copak cenzura internetu, to se obejde přes VPN, ale oni nemají ani mezinárodní platební karty. Existují různé weby, jejichž obsah by šel prodat miliardě lidí, ale oni nemají jak to koupit :-D To až někdo obejde, tak dostane Nobelovku.
o 15.05.2017, 19:33 | Zdeny60
Byl jsem tam loni 3x a už to bylo, ale letos jsem zaregistroval masivnější blokaci. Holt soudruzi mají obavy, aby se nekazila morálka společnosti:-)
A jít si vybrat prachy do banky (vybíral jsem 1x v Šangaji a 1 c Gangzhou), tak to je procedura na hodinu...
o 15.05.2017, 20:27 | Knightey-
Sau: o tom dost pochybuji :)
Veci ktere nemam sanci ovlivnit a jsou pres pul zemekouli, tak me nezajimaji. Az tam budu muset jet, zacnu se zajimat co a jak :)
Cinu taky nezajima, ze zde mame Zemana, Babise a buh vi co jeste vsechno :)
Cinan ani nevi, ze je Ceska Republika :)

Zdeny60: no masakr teda :)
o 15.05.2017, 20:31 | Sau
Tak su asi divny, ale ja informaci ze v Cine vladnu komunisti a neni tam svoboda, stejne tak ze v USA vladne demokracie a svoboda tam je a ze treba v Rusku je to neco mezitim za zaklad vseobecneho prehledu povazuju.

Ale kazdy to mame asi jinak :-)
o 15.05.2017, 21:41 | Knightey-
Sau: divny urcite ne ale spis to ma kazdej jinak :)
Ja to za nic duleziteho nepovazuji no a tak to je.
Zase co ja povazuji za dulezite, tak ty o tom nebudes mit ani paru co je rec. A tak to je ;)
Proto jsem se proste divil ze v Cine je tohle...
Mozna jeste Severni Koreu bych pochopil - je to stejna prdel sveta jako CR :)
Ale v Cine, temer svetadil... ze by se nechali takhle komandovat takovy pracanti co se serou vsude. Je jich plnej aliexpress a ebay a buh vi co vsude :)
A ze by nemeli pristup na google a fcb? Sam mam par cinani na FCB v pratelich - kvuli praci.
Tak proto me to spis zarazilo.
o 16.05.2017, 03:24 | jedla
tak vyber penez z bankomatu tady vcera probehl bez problemu jako u nas,jen se musi chvilku hledat takovy co bere Visa karty,neni jich tady moc.platba kartou se tady povedla jen jednou kdyz jsme kupovali jizdenky na Maglev,coz je mimochodem mazec,301km/h ve vlaku z letiste se musi zazit :-) misto platby kartou tu vsude vali alipay,dokonce ani u Mcdonalds kartu neberou,ale v tom jsou nastejno s Japonskem (a ano,maji tu Mcdonalds,KFC,Burger king a vsude je tam narvano Cinanama co to do sebe tlaci ve velkem)
Jinak par Cinanu uz vi,ze mame Zemana,vcera byl v jejich zpravach a jeho cestina je porad stejne hezka i tady :-) Cinske zpravy jsou krasna propaganda v modernim kabate, Cina je nejhodnejsi a nejpratelstejsi zeme na svete co vsem jen pomaha,ted momentalne Tanzanii,od ktere koupi suroviny,preveze k sobe a vyrobky z ni jim proda zpatky (nevim jak to pomuze Tanzanii,wtf?)
jsme tady chvilku ale zazitku dost a dost,bylo by to nadyl kdyby mel
nekdo zajem...
o 16.05.2017, 04:55 | Zdeny60
Ohledně peněz - letos jsem si chtěl zpětně vyměnit US dolary, protože to jejich smetí banky u nás nechtějí a problém. V Jinanu (což je i na jejich poměry celkem velký město s cca 5 mega obyvateli) jsem nepochodil. Byl jsem asi ve 4 bankách, někde je neměli vůbec, někde se šli ptátá a za 1/4 hod. přišli s tím, že nemají, nebo jich měli tak 20:-) No síla.
Ovšem největší zážitek byl navštívit jejich místní jídelnu pro dělníky. Brrrr......
o 16.05.2017, 05:45 | Ghofig
Dokazal bys napsat nejake detaily ohledne ziskani viza? Uz pred nejakou dobou jsem premyslel o vyletu, ale kdyz jsem cetl clanky o podminkach co vsechno chteji, tak jsem o tom zase premyslet prestal.
Resil jsi to pres nejakou agenturu nebo to neni tak komplikovane jak se pise ve clancich na netu?
o 16.05.2017, 11:26 | jedla
Zdeny-tak vymenu penez jsem zpet jsem neresil,vymenili
jsme z dolaru na letisti a pak vybrali kdyz dosly,zpatky jsme nemeli co vymenit,za par hodin odlitame zpatky a zbylo nam 5 yuanu v drobnych takze v pohode.
Ghofig-pokud chces turisticke vizum tak je to jen ojeb ale da se to v pohode zvladnout.ja to dal
sam,protoze platit nekomu navic 700/osobu za stani ve fronte se mi fakt nechtelo,i kdyz by to vyslo levneji :-)
stahnes si formular co je u nich na strankach nebo ho ma i Student agency nekde na webu,ten vyplnis,
vytisknes si rezervaci ubytovani z bookingu kde musi byt uvedene jmena tech co poleti (vetsina ma zruseni do dne priletu zdarma,takze v mem pripade udelat rezervaci,vytisknout potvrzeni,rezervaci zrusit:-))
dal vytisknout potvrzeni letenek,
itinerar v anglictine (datum - arrival,datum sightseeing,datum sightseeing,shopping, datum - departure)
prukazove foto nalepenena tom jejich formulari a pas platny myslim pul roku po ukonceni cesty.
tohle vsechno vezmes a pujdes si ve vsedni den stoupnout do fronty pred cinsky konzulat v Praze,oteviraji v 9,uredni hodiny jsou do 11,ja byl ve fronte 7:45 a na radu jsem prisel 10:20,odevzdas to dostanes potvrzeni,pokyny k zaplaceni a datum odkdy si to zase u nich muzes vyzvednout pokud projdes.
pak dojdes kamkoliv do CSOB a musis v hotovosti v EUR slozit na jejich ucet 60 ecek na osobu a nechat si vystavit potvrzeni. no a pak uz s tema potvrzenima muzes ty nebo kdokoliv jinej vyzvednout pasy ve kterem jsou viza vlepena a je to.
u nich strankach pisou, ze potrebuji i vypis z uctu a potvrzeni o zamestnani,souhlas zamestnavatele nebo zvaci dopis,ale to vubec neresi,proste vyplneny formular s pokud mozno aktualni fotkou,pas,ubytko,letenky,itinerar.
dobry je pokud budes mit v Cine jen mezipristani na ceste nekam dal,ne zpatky,tak do 72 hodin tak nepotrebujes viza a v nekterych pripadech je to i 144 hodin (myslim ze i Sanghaj),staci treba letenka Praha-Sanghaj-Viden.
otravna je i kontrola pri priletu,protoze my nedostali priletovy formular v letadle jak je to bezne,ale vyplnovali jsme ho az na letisti a pak stali 45 minut ve fronte,takze nase kufry uz tahli z pasu pryc jako nevyzvednute nez jsme se k nim dostali
kdybys jeste chtel vedet neco tak napis
o 17.05.2017, 17:14 | Zdeny60
Já řeším víza přes naší firmu - máme agenturu v brně, trvá to asi 5 dní, ale podmínkou je zvací dopis. bez toho není šance, pokud nejsi student. Dáke důvod SC nebo cesty, svá ověřená nacionále na čínskou ambasádu a hlavně ověřený kontakt v Číně, za kterým jedeš a itinerář, co, kdy, kde a do kdy... Holt byrokracie.

Až tam pojedeš, fakt vřele doporučuji aspoň jeden let vnitorstátní linkou a nejlépe z nějakého malého města:-) Na to nezapomeneš:-)))
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.1888 sekund.