Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > LOXONE - řešení ovládání závlahy zahrady?

o Navštíveno 8176x o
o 01.06.2017, 22:51 | tykeev
Ahoj všem LOXONE pozitivním.

Máte někdo přes Loxone řešené automatické zavlažování zahrady?

Přemýšlíme s mým elektrikářem, jak nejlépe řešit automatizaci závlahy a hledáme ideál řešení.

Mám 8 okruhů závlahy a zatím je ovládám buď manuálně z aplikace přepínacím radiobuttonem nebo nastaveným časováním přes Autopilota.

Nicméně chtěl bych komfortnější a chytřejší řešení, které by i v závislosti na počasí (hodnoty načtené z IP meteostanice) ovládalo chování závlahy - oddálení závlahy při / po dešti či prodloužení zavlažovacího času při vyšší teplotě / osvitu.

Ideálně s možností komfortního nastavení standartní délky intervalů a časů pro jednotlivé sekce.

Předem díky za každou reakci, každá rada drahá :-)

foto k příspěvku  od tykeev

o 02.06.2017, 07:29 | Milhauzz
Tvoje problémy a prezidentskej plat :)

Loxone pod palcem nemám, ale přes OpenHAB, s weather bindingem, čidlem vlhkosti, svitu, dešťákem a kdo ví ještě jakou kalkulací a pravildy, bys mohl udělat hodně parády. Teď záleží, jak se k tomu postavíš, máš vlastně 3 varianty:

1, napíšeš paňácům do Loxone a necháš si to udělat, pak bys na to mohl vyzužít již zmiňovaný prezidentský plat :)

2, Hybridní řešení - Spárovat s Loxone něco jinýho, třeba OpenHAB či další

3, Zvýšit dětem kapesný a ukázat jim, kde je konev :)
o 02.06.2017, 08:05 | Lucni.konik
3) :-))))))))))))))))
o 02.06.2017, 13:07 | CervinVega
8 okruhů?? To jsem si myslel, že tohle je moc (není moje, jsem lama s jedním) :-D

foto k příspěvku  od CervinVega

o 02.06.2017, 20:57 | cezetko | Upraveno: 2017-06-02 20:57:36
Více okruhů je lepší v případě trochu větší závlahy. Zejména v případě, že se někde akumuluje a dobíjí voda.

tykeev: vymýšlíš věci, které jsem si v minulosti taky musel zkusit. Hele princip je vcelku jednoduchej:
průměruj teploty slunečních dnů a na základě jich zvedej čas na tryskách. V případě, že nesvítí si nech defaultně nastavený čas. V případě, že se začne ochlazovat, čas budeš zkracovat.

Připoj si někam na vstup čidlo závlahy, to je korková váha vody. Když je seplá, je mokro a netřeba zalévat. Vyschne-li je sucho a zaléváš.

Standardně ani hunter, ani rainbird nepoužívají jiná čidla než tu váhu vody a fungují v pohodě. Předpověd, průběh teplot atd. je absolutně nezajímá. Možná v nějakých lepších verzích.
o 02.06.2017, 22:22 | Alííí
Taky mam Rainbird, a upravim si jednouza ctvrt roku dobu zalevani, pripadne periodu (1x za dva dny, 1x za den, atd). Maximalni spokojenost, a travnik luxusni siroko daleko.
6 okruhu, vcetne kapky.
o 03.06.2017, 07:19 | tykeev
to Milhauzz:
1) můj elektrikář (Loxone partner) toto konkrétně ještě neřešil, zkontaktuju případně pro radu jiného, ale chtěl jsem nejdříve zjistit, jestli už to tu někdo vyřešené nemá.

2) nic jinýho do toho bastlit nechci, řešení přes Loxone jde a není na to potřeba prezidentský plat. Jen zjišťuju, s využitím jakého funkčního bloku to kdo v aplikaci řeší :-)

3) děti jsou ještě moc malý, takže zatím nosím spíš já je :-D

to cezetko:
- můj dotaz není myšlen na to, jak poznat kdy se má zalévat, to mám již vyřešeno a podchyceno. Informace, kterou hledám je ta, jak co nejsnáze a nejšikovněji mít možnost ovládat to v rámci Loxone aplikace.
o 06.06.2017, 11:33 | Milhauzz
to tykeev:
1, samozrejme, pokud nekdo neco ma, proc znovu vymyslet "kolo"
2, naprosto respektuji, prezidentsky plat samo nepotrebujes, kazdy investujeme do baraku dle potreb, chtice nebo moznosti
3, ja mam deti 3 a 6 let a je pravda, ze zalevani zahrady s nima je zatim jaksi kontraproduktivni. Vic jsou mokre deti nez flora :)
o 06.06.2017, 13:13 | tykeev
to Milhauzz:

1) naprostý souhlas
2) souhlas
3) u mě je to skoro 1 rok a 4 roky, takže kontraproduktivita zalévání by byla přímo úměrná věku :-D

o 06.06.2017, 14:08 | rosak
to tykeev:
pokud chceš, pošli mi mail a dám Ti kontakt na kamaráda, který Loxone programuje (bydlí na sever od Prahy).
o 06.06.2017, 14:14 | tykeev
Jde mi ale primárně o to, jestli už nějak nastavení závlahy řešil. Za kontakt budu samozřejmě rád, zkusím se ho zeptat.

Děkuji!
o 06.06.2017, 14:15 | tykeev | Upraveno: 2017-06-06 14:15:33
mail třeba
dum zavinac kvalitka.cz
o 07.06.2017, 12:16 | htd
[ Link ] tady:)
o 07.06.2017, 15:23 | tykeev
htd:

HA, to je paráda. Jdu si to projít v detailu, ale vypadá to, že tam má vše podstatné uvedeno / rozepsáno a hlavně i vše ke stažení přímo do configu.

Úžasný! Díky moc.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.2102 sekund.