Navštíveno 9209x

Kardinální otázka: Potřebuju pověsit LCD TV na držák,kterej bude v cca 6-8cm Siporex příčce (obávám se,že to bude spíš 6cm,co jsem tak měřil nahrubo zeď mínus futra.Pro ty,kdo snad netuší co je Siporex(někdo též říká Seporex)-jedná se o sádrovou příčku v paneláku,je to v podstatě tenká tvárnice,ale sádrová/nebo velmi podobný materiál.Vyzdívaly se tím dřív příčky mezi pokojema v panelácích. Přiznám se,že být to poličk na knihy,vůbec o tom nepřemýšlím a pověsím to na klasika hmoždinky..ale televize by mě trošku DOST už vadila.....FOTO ILUSTRAČNÍ :-) Nějaké nápady/zkušenosti někdo?

Prostě dumám jestli to řešit nebo ne,případně jestli 5cm hmoždinky na to budou stačit (když zeď má 6cm a výrobce držáku k němu dodává 8cm dlouhý hmoždiny-ty nejobyčejnější klasický)a s osmi centimetrama do šesti jít samozřejmě nelze-pokud nejste blázen.Zase si říkám,jestli k tomu nemá výrobce nějaký dobrý důvod a nebo je to jenom taky další čínskej lempl a prostě k tomu dává hmoždinky,aby tam nějaký byly.
rozumné množství hmoždínek do porobetonu od Würthu nebo Fischeru a určitě bych neměl strach...nebo díra skrz, z druhé místnosti velkoplošnou podložku a matku :-)

15.07.2017, 00:08 |
Tea Siporex nemá se sadrou nic společného, je to porobeton, dnes zastoupen třeba Ytongem. Hmozdinky bych dal Quattro mungo nebo podobnej fischer, třeba desítky, jsou krátký a udrzej dost na to, abys ses na tu telku pověsil i ty.
Používam běžně Fischer SX12 a vrut 8x70, ty budeš muset dát nějaký kratší, ale SX10 už by ti měly vyjít. Do porobetonu vrtat bez příklepu, ať tam hmoždina pořádně drží a dej si doraz na vrtačku nebo si označ délku vrutu na vrtáku, ať nemáš díru skrz. :)

17.07.2017, 12:07 |
Rustapha-659 | Upraveno: 2017-07-17 12:09:00
crestik: díru skrz nemůžu kvůli ložnici z druhé strany. :-)(být tam šatna,skříň apod,tak to neřeším) :-)
Tea: aha? Tak to jsem netušil-je to hladké bez pórů a materiál je bílý jako sádra(a rádo to praská ve spojích,kde jsou jednotlivý panely napojený na sebe),ale jinak je to velice vděčnej materiál,nicméně už je to tak letitá záležitost,že když jsem se pokoušel o tom něco najít na netu,tak nikde nic není,kromě toho,že to někdo zmiňuje v diskuzi).
P.E.T.R. Jj bez příklepu samozřejmě :-) Fischer SX10? Mrknu se jak to vypadá..Jinak televize(12-15kg) bude jen zavěšená na klasickém čínském držáku s možností malé korekce úhlu nahoru/dolů - čili žádné rameno s kloubem apod.Nicméně bych samozřejmě nerad,aby se mi to pokusilo vytáhnout z hmoždinek,až tam budu dávat třeba USB nebo provádět nějakou podobnou nezáživnou činnost.. ale když to dám na 4-6 bodů,tak to musí tu telku udržet i 4cm hmoždinky ne?
Všem děkuji za rady i nápady!

pro klid duše bych dal aspoň 8 ks

17.07.2017, 19:54 |
Draxx Jak rikaji ostatni, vice je lepe, hlavne vrtat bez priklepu.
Nejvíc se mi osvědčily hmoždinky Fischer řady SX, Dělají snad všechny velikosti, do ní pak odpovídající vrut. Dej jich hodně do horní řady, na té to všechno drží, dole jenom pár, ať si ji nevytrhneš, kdybys do ní vrazil zespoda.
Není to žádná věda, dnešní TV neváží nic, když jsme věšeli velký starý plazmy, co měly třeba 40-50kg a lidi to chtěli na vytahovací držáky s ramenama, to byla větší sranda. :D :D
P.E.T.R: Děkuju ! Zařídím se přesně dle rady :-) Jj televize by měla mít max 15kg,což není nic extra a ještě navíc v podstatě statická váha,ale když spadne knihovnička s 50 knížkama,neděje se v podstatě nic..(celkem),když spadne telka....pravděpodobně si člověk půjde pro novou. :-) a to bych vážně dost nerad. :-)