Navštíveno 7532x

11.08.2017, 10:15 |
Ravo Zdarec,
brácha koupil novej vozík (čistopis velkýho TP zatím bez majitele, zatím nemá značky jen převozku) a potřebuje ho přihlásit, bohužel je mega zasekanej v práci tak nemůže to jít sám přihlásit.
Dá mi plnou moc a já to půjdu přihlásit za něho, ale mám dotaz, jeslti to můžu jít přihlásit kamkoliv, protože brácha má trvalej pobyt jinde než já a nechce se mi jezdit do té jeho tramtárie kam on územně spadá.
Mám pocit že proběhla nějáká novela, kdy se už nemusí jezdit na odbor dopravy majitele, už jsem nějákou dobu dlouho nic nepřihlašoval...
díky za radu

11.08.2017, 10:47 |
Lubak Od 1.6.2017 je možné registraci provádět kdekoliv.
Tudíž od bráchy potřebuješ plnou moc(ověřenou), zel. kartu, velký TP a fakturu či kupní smlouvu a hurá na úřad. Zaplatíš 800kč a hotovo.
jako Lubak:
na kterémkoliv úřadě obce s rozšířenou působností bude možné mj. provádět tyto operace:
Registrace nového vozidla.
Registrace dovezeného vozidla.
Změna provozovatele nebo vlastníka vozidla (tzv. převod vozidla).
Schvalování technické způsobilosti vozidel a přestaveb.
Zápisy změn v registru vozidel (tažné zařízení, změna barvy apod.).
Vyřazení vozidla z provozu (uložení registrační značky do depozitu), avšak nahlášení adresy místa umístění vozidla a účel jeho využití (po 12 měsících), nebo opětovné uvedení do provozu pouze na tom úřadě, kde bylo vyřazeno.
Zánik vozidla (trvalé vyřazení vozidla z provozu).
Rezervace registrační značky na přání (doposud na 3 měsíce, nově až na 6 měsíců) a její přidělení. Žádost lze podat na jakémkoliv úřadě, samotné značky ale budou následně připraveny k vyzvednutí na úřadě, kde byla podána žádost.
Protokol o evidenční kontrole vozidla má nově platnost 30 dní (doposud 14 dní).
opravdu 800,-, na voziku je jen 1 RZ, melo by to byt min
Registrace přípojného vozidla do 750 kg hmotnosti včetně stojí 500,- Kč, ověřená plná moc je správně, úřad kdekoliv taky správně, vypsanou žádost, fakturu ani kupku myslím netřeba pokud je plná moc, zelenou kartu stopro a mám dojem, že budeš muset i na evidenční kontrolu a tam to máš za 450,- Kč...

11.08.2017, 13:11 |
Lubak Pokud má čistopis tak nepotřebuje evidenčku

11.08.2017, 13:11 |
Lubak Pokud má čistopis tak nepotřebuje evidenčku
EVK ne, faktura je taky nezajímá, pouze plná moc s pověřeným podpisem

14.08.2017, 10:03 |
Ravo Dík všem, dnes přihlášeno.
Bylo to za 500, EVK ne, Fa ne, Plná moc ověřená ano (přesně jak psal Pepíno Honda)