Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Vyříznutí odpadu

o Navštíveno 7367x o
o 19.08.2017, 14:45 | Losky
Ahoj, uvažuji nad tím, že by se mi hodilo dodělat odpad pro akvárium, ale nevím popravdě, čím to nejšetrněji udělat. Rád bych do desky usadil HT trubku 40 nebo 50mm a natáhl zemí do kuchyně k odpadu, kde je HT 100 trubka cca 10 cm zapouštěná v desce.
Potřebuji cca délku 5-5,5m, sklon bude asi minimální.
Čím to doporučujete udělat? Říznout diamantem dvě drážky, cca 10 cm od sebe a vymlátit majzlíkem či zbíječkou? Usadil bych pak trubku, udělal trošku spád a zabetonoval. Dům ještě nestojí, pak na to příjde dřevostavba, tak to nemůžu táhnout obvodovou stěnou.
Díky případně za radu

foto k příspěvku  od Losky

o 19.08.2017, 14:47 | Losky
V kuchyni by pak mohlo být asi tohle s tou boční přípojkou

foto k příspěvku  od Losky

o 21.08.2017, 06:37 | CervinVega
V akváriu asi nebudeš mít špunt ve dně, budeš ho vypouštět hadicí (předpokládám), tak ti stačí i menší jak 40 (tuším 28 či kolik, je to na pračku).
o 21.08.2017, 08:11 | DaveX
Ty jo vidíš, dík za tip. To mě třeba nenapadlo, že bych si mohl dát odpad i pod akvárko :) taky plánuji a myslím, že to je praktické.
o 21.08.2017, 15:29 | PlusOne
Losky: Pokud vidím správně, bude to RDR? :-) Neptal ses jich, jestli by ti nebyli schopní do stěny ten odpad dodělat?
o 21.08.2017, 16:03 | Losky
PlusOne: Ptal, bohužel projekt už je hotový, deska stojí a odpad do stěny prostě dát nechtějí a popravdě nevím proč. Asi se bojí, že kdyby to třeba rupla, teklo by to do stěny nebo já nevím. Vodu mi dodatečně stěnou natáhnou.
DaveX: Bohužel jsem na tohle nemyslel. Řešil jsem 150 věcí okolo a tohle sakra podcenil. Takže voda natáhnout není problém (teplá i studená), ale odpad je už horší věc. Každopádně to doporučuju. Usnadní to hodně práce a bez problémů výměnu vody dokáže udělat pak každý a nedá to žádnou práci. Já teda budu mít přes 700L a cca 1/2 vody měnit týdně a je to celkem opruz tahat hadice.
CervinVega: Nevím, ale asi dám 40 mm. Jen musím ještě zjistit, jak to RD Rýmařov pak napojuje, abych to nějak nezmatlal.
o 21.08.2017, 18:28 | DaveX
Losky: super, pak poreferuješ :) já uvažuji tak o 500L :)
o 22.08.2017, 09:24 | PlusOne
Losky: To se mi nezdá, mám dojem, že odpad z kuchyňské linky (myčka, dřez) máme tažený stěnou a napojený do odpadu, který jde z prvního patra sádrokartonovým "kastlíkem" - ale jistej si nejsem a přesně ti to fakt neřeknu...
o 22.08.2017, 11:36 | johanik
Odpad určitě neni ve zdi, je to přesně před zdí
o 22.08.2017, 17:20 | Losky
Ano, stěnou určitě nevede, to by mi vytrhlo trn z paty. Takhle čekám na fotky od Cendlera, kterému teď staví a tam se inspiruju, co a jak, protože když to člověk neviděl, těžko se něco dělá, navíc na desku jde cca ještě 15 cm suché podlahy. Projektant od Rýmařova mi nakreslil do projektu, kudy to přesně natáhnout, abych věděl kolik cm od kraje desky, abych šel mimo ztracené bednění, ale zase s tím, že odpad nebude přímo hned vedle zdi, ale kousek od ní a že pak nějakým kolenem se to suchou podlahou dotáhne ke stěně. No, magořina.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3194 sekund.