Navštíveno 7523x

29.08.2017, 15:29 |
ps Hojte,
ozval se fritzek z němec, že chce koupit moje auto. Auto je vedené na CZK firmu, plátce DPH a kupující je taky plátce DPH v říši. Řešit by se to tedy mělo bez DPH. No je jasné, že to chci i s DPH a až mi ukáže dokument nějaký, tak mu DPH vrátím.
Otázka zní. Jaký dokument (o registraci nebo něco takového) mám po něm chtít, abych mu mohl vrátit DPH a úřad ho nechtěl po mě odvést dvakrát? Aby mě nechtěli takto oj*bat s tím, že DPH neodvedou.
Děkuji
Ty dph platit jako prodavajici nebudes. To bys spatne vystavil fakturu. Plati ho kupujici. Ty si ho muzes podrzet jako kauci. Kauci mu vratis, jak si prihlasi auto na firmu, ktera je platce.
Němci k tomu chtějí většinou tyto 3 věci :
1) v kupní smlouvě větu o tom, že se jedná o prodej v režimu bez DPH , ale DPH je ponecháno jako kauce k tomu, že to kupující opravdu přihlásí ve státě,jak je uvedeno na smlouvě/faktuře
2) "gelängenbestätigung" - dokument ve kterém jsou údaje o autě, datua místu odjezdu z jedné země EU a údaje o datu a místě příjezdu do druhé země EU
3)kopii přihlášeného TP v zemi kam bylo auto prodáno
Ještě je dobré do smlouvy uvést, že má kupující třeba 4týdny na přihlášení a zaslání požadovaných dokumentů