Navštíveno 7690x

Nevím jak vyřešit přenos signálu v homehifi, potřebuju dostat signál do dvou repro v pergole, bohužel sem nepřemejšlel a ven prostě kabel nedostanu. Jde to nějak vzduchem ? Vzdálenost není velká, cca 5 metrů od receiveru, případně sem přemýšlel že bych vzal novej receiver, který by i něco takového případně podporoval ? Jde to vůbec nějak řešit? Díky za rady
Bezdátem přeneseš jen signál nikoliv výstup ze zesíku. Takže nějaký bezdrátový přenašeč a k tomu venku buď zesík a nebo aktivní bedny co mají zesík v sobě.
Sem si to myslel, sakra :) V dnešní době kdy jde všechno vzduchem zrovna že tohle nejde :D Ale díky za radu
Zajímalo by mě, proč nemůžeš mít v pergole elektriku a nebo proč není možné tam dotáhnut ty repro kabely?
O elektrice nikde řeč nebyla, ta tam samozřejmě je. Reprokabely tam prostě nedostanu, vše už je postaveno, navíc je to dřevostavba a nebudu nikde nic kutat do stěn...
Tak proč tam prostě nedáš další zesík / receiver?
řekl bych, že vždy je nějaká rozumná možnost. Např z baráku do země, poduk má pergola podlahu tak sundat prkno / prkna vedoucí k repro natáhnout tudy kabel a zadělat. Nebo po stěně nahoru někde mezera ve střeše a k repro.
Vše se dá.
ako Tuner, prípadne pusť vatu a špecifický receiver s BT aptX (veľmi málo firiem robí také čo vedia aj vysielať, nie len prijímať z mobilov a tak), alebo BT aptX dongle (veľmi dobre funguje trebárs od Creative Labs) a reprá tiež vyhodiť a dať tam také čo vedia BT aptX :-)

31.08.2017, 11:11 |
All Ony taky existují aktivní bedny s ďourou na USB nebo SD a dají se i o dost levnější než tohle
[ Link ] Záleží jen na míře tolerance ke kvalitě zvuku.
Tak hlavně přemejšlím - a dosud marně - k čemu na pergole venku nějaká muzika vůbec. Abys otravoval sousedy???
Předpokládám, že ale sousedy nemáš. Pokud ano, tak nakopat do prde*le.
aa opět moralista Zdeny :D
Prostě sem chtěl využít stávající receiver, u kterého bych využit Bčkové výstupy jen pro pergolu, kde by byly pod střechou malé satelity. Rozhodně nemám zájem otravovat sousedy a pouštět muziku bůhví jak nahlas, jen prostě mít podkres a nechtěl sem tam řešit nějakej další zesik nebo něco. Takhle tam holt hodím Bose Soundlink a bude vymalováno.
Kiklop : do baráku se prostě nedostanu, nechci narušovat stěny, nikde mezera fakt neni, měl jsem si hodit husí krk předem, ale na to sem nějak nemyslel :)
Zásadně nesouhlasím. To není o moralizování, ale o soužití. Jakkoliv puštěná muzika venku se nese na sousední pozemek a nevidím důvod, proč by měl někdo druhý poslouchat to, co chceš ty. Mluvím z praxe, denně jsem nucen poslouchat stupidní Evpropu 2 a to navzdory tomu, že ji má soused puštěnou opravdu jen potichu. Ale soustředím se na to, protože to prostě ruší. A věř, že muziku mám rád a doma se bez ní neobejdu. Ale neruším sousedy tím, co nechtějí. Tohle je zásada slušného soužití.
Tak to si souhlasit nemusíš, ale jseš uplně mimo. Ty víš kde mám pozemek, kde je na pozemku co situované, kde má soused co situované ? Pokud chceš mluvit z praxe, pak bys měl mluvit ke konkrétnímu případu. Se sousedy mám naprosto pohodový vztah a určitě nemusí nikdo poslouchat něco, co by mu vadilo. Takže nemoralizuj, když víš úplný prd
johanik: Je to stejný jako signál z antény po koaxu, taky to nejde obejít a lidi se diví, že v době Wi-Fi jsou bez televize a musí vrtat :)
Jinak teda Zdědyho bych chtěl mít za souseda :-D Já celé léto jedu fasádu s rádiem a no problem.

31.08.2017, 18:57 |
Kapka (M)
hele když jsme už u tech kabelu..budu tahat novy kabel ze střechy do obyvaku-antena jak satelit tak i digitalni vysilani..je jedno co koupim za koaxial?nebo jsou nějaké lepší?
Rozdíly jsou obrovský. Obyč koaxy mají ocelový střed, který je pouze poměděný. Takový kabel časem mění svoje parametry a i nový má velký útlum. Takže základ je měděný střed, větší průměr dielektrika a hustý oplet. Ze značek co jsme používali buď Belden a nebo Draka ty vyšší série, ale už je to zase nějaký pátek co to nedělám.

31.08.2017, 20:26 |
Kapka (M)
takže něco takového?
[ Link ] je lepší za televizi pripravit krabičku nebo nechat delší kabel a pčimo do televize/satelitu?
Jo to vypadá solidně. Kabel v celku je o chlup lepší, ale zase manipulace se stolkem, případné odstavení je lepší, když je na zdi zásuvka ;)
Tuner: no jistě, ty abys ses neozval...