Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Přenos signálu do repro vzduchem ?

o Navštíveno 7687x o
o 30.08.2017, 09:41 | johanik
Nevím jak vyřešit přenos signálu v homehifi, potřebuju dostat signál do dvou repro v pergole, bohužel sem nepřemejšlel a ven prostě kabel nedostanu. Jde to nějak vzduchem ? Vzdálenost není velká, cca 5 metrů od receiveru, případně sem přemýšlel že bych vzal novej receiver, který by i něco takového případně podporoval ? Jde to vůbec nějak řešit? Díky za rady

o 30.08.2017, 23:57 | Tuner#2
Bezdátem přeneseš jen signál nikoliv výstup ze zesíku. Takže nějaký bezdrátový přenašeč a k tomu venku buď zesík a nebo aktivní bedny co mají zesík v sobě.
o 31.08.2017, 07:57 | johanik
Sem si to myslel, sakra :) V dnešní době kdy jde všechno vzduchem zrovna že tohle nejde :D Ale díky za radu
o 31.08.2017, 08:04 | kiklop32
Zajímalo by mě, proč nemůžeš mít v pergole elektriku a nebo proč není možné tam dotáhnut ty repro kabely?
o 31.08.2017, 08:28 | johanik
O elektrice nikde řeč nebyla, ta tam samozřejmě je. Reprokabely tam prostě nedostanu, vše už je postaveno, navíc je to dřevostavba a nebudu nikde nic kutat do stěn...
o 31.08.2017, 09:01 | kiklop32
Tak proč tam prostě nedáš další zesík / receiver?

řekl bych, že vždy je nějaká rozumná možnost. Např z baráku do země, poduk má pergola podlahu tak sundat prkno / prkna vedoucí k repro natáhnout tudy kabel a zadělat. Nebo po stěně nahoru někde mezera ve střeše a k repro.

Vše se dá.
o 31.08.2017, 09:34 | muSlim
ako Tuner, prípadne pusť vatu a špecifický receiver s BT aptX (veľmi málo firiem robí také čo vedia aj vysielať, nie len prijímať z mobilov a tak), alebo BT aptX dongle (veľmi dobre funguje trebárs od Creative Labs) a reprá tiež vyhodiť a dať tam také čo vedia BT aptX :-)
o 31.08.2017, 11:11 | All
Ony taky existují aktivní bedny s ďourou na USB nebo SD a dají se i o dost levnější než tohle [ Link ]
Záleží jen na míře tolerance ke kvalitě zvuku.
o 31.08.2017, 11:13 | Zdeny60
Tak hlavně přemejšlím - a dosud marně - k čemu na pergole venku nějaká muzika vůbec. Abys otravoval sousedy???
Předpokládám, že ale sousedy nemáš. Pokud ano, tak nakopat do prde*le.
o 31.08.2017, 12:18 | johanik
aa opět moralista Zdeny :D

Prostě sem chtěl využít stávající receiver, u kterého bych využit Bčkové výstupy jen pro pergolu, kde by byly pod střechou malé satelity. Rozhodně nemám zájem otravovat sousedy a pouštět muziku bůhví jak nahlas, jen prostě mít podkres a nechtěl sem tam řešit nějakej další zesik nebo něco. Takhle tam holt hodím Bose Soundlink a bude vymalováno.

Kiklop : do baráku se prostě nedostanu, nechci narušovat stěny, nikde mezera fakt neni, měl jsem si hodit husí krk předem, ale na to sem nějak nemyslel :)
o 31.08.2017, 12:31 | Zdeny60
Zásadně nesouhlasím. To není o moralizování, ale o soužití. Jakkoliv puštěná muzika venku se nese na sousední pozemek a nevidím důvod, proč by měl někdo druhý poslouchat to, co chceš ty. Mluvím z praxe, denně jsem nucen poslouchat stupidní Evpropu 2 a to navzdory tomu, že ji má soused puštěnou opravdu jen potichu. Ale soustředím se na to, protože to prostě ruší. A věř, že muziku mám rád a doma se bez ní neobejdu. Ale neruším sousedy tím, co nechtějí. Tohle je zásada slušného soužití.
o 31.08.2017, 13:03 | johanik
Tak to si souhlasit nemusíš, ale jseš uplně mimo. Ty víš kde mám pozemek, kde je na pozemku co situované, kde má soused co situované ? Pokud chceš mluvit z praxe, pak bys měl mluvit ke konkrétnímu případu. Se sousedy mám naprosto pohodový vztah a určitě nemusí nikdo poslouchat něco, co by mu vadilo. Takže nemoralizuj, když víš úplný prd
o 31.08.2017, 18:09 | Tuner#2
johanik: Je to stejný jako signál z antény po koaxu, taky to nejde obejít a lidi se diví, že v době Wi-Fi jsou bez televize a musí vrtat :)

Jinak teda Zdědyho bych chtěl mít za souseda :-D Já celé léto jedu fasádu s rádiem a no problem.
o 31.08.2017, 18:57 | Kapka (M)
hele když jsme už u tech kabelu..budu tahat novy kabel ze střechy do obyvaku-antena jak satelit tak i digitalni vysilani..je jedno co koupim za koaxial?nebo jsou nějaké lepší?
o 31.08.2017, 19:17 | Tuner#2
Rozdíly jsou obrovský. Obyč koaxy mají ocelový střed, který je pouze poměděný. Takový kabel časem mění svoje parametry a i nový má velký útlum. Takže základ je měděný střed, větší průměr dielektrika a hustý oplet. Ze značek co jsme používali buď Belden a nebo Draka ty vyšší série, ale už je to zase nějaký pátek co to nedělám.
o 31.08.2017, 20:26 | Kapka (M)
takže něco takového?
[ Link ]
je lepší za televizi pripravit krabičku nebo nechat delší kabel a pčimo do televize/satelitu?
o 31.08.2017, 21:08 | Tuner#2
Jo to vypadá solidně. Kabel v celku je o chlup lepší, ale zase manipulace se stolkem, případné odstavení je lepší, když je na zdi zásuvka ;)
o 01.09.2017, 04:53 | Zdeny60
Tuner: no jistě, ty abys ses neozval...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3199 sekund.