Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > anténa na nový barák

o Navštíveno 9007x o
o 31.08.2017, 23:22 | cendler
Musím řešit dvě celkem podstatné věci a to, anténu na barák pro TV a potom satelit, momentálně v paneláku ho nemáme, ale vzhledem k tomu že se budeme stěhovat do baráku, tak už nad ním uvažuji, jakou anténu dát na klasické české programy a jakou parabolu dát, jinak budou v baráku 3-4televize, tak aby šlo všude to samé, co mám koupit?

o 31.08.2017, 23:26 | Losky
Co vím, tak kolik TV, tolik potřebuješ přijímačů satelitu, ne? Taky přemýšlím co a jak, jestli pořídit jen normální anténu s SD signálem a nebo jít do satelitu. Pak tedy poreferuj, jak si to pořešil:) Mě teda zajímají pouze české programy.
o 01.09.2017, 06:26 | Tuner#2
Na DVB-T jentreba vybrat antenu na zaklade mereni v dane lokalite. Nicmene obecne Fracarro LP45. U satelitu si napredu musis ujasnit jake druzice (potazmo provozovatele) chces chytat.
o 01.09.2017, 07:44 | cendler
Tuner#2 : to měření udělám jak, promiň tohle jsem nikdy neřešil, vždycky jsem měl doma jen to co je volně šířené a stačí nám to, na televizy až tak moc nekoukám, teď máme prcka tak ten kouká víc.
K satelitu vím, že pokud to televize nemá v sobě, tak se musí dát setobox, ale jde mi o to, jestli existuje něco na chytání zdarma, že se koupí parabola, připojí zapne a jede to, nehodlám platit za něco co moc nevyužijeme.
Nebo není lepší koupit si nějakou televizy od poskytovatele internetu,zvažuji O2, nebo nějakého místního wifi poskytovatele a televize je třeba k internetu +200kč což bych třeba dal, stejně internet potřebuji
o 01.09.2017, 08:17 | AR
Změříš to měřákem :D ale asi si ho kvůli tomu pořizovat nebudeš. Pokud nechceš měřit tak se koukni do map DVB-T kde máš vysílač a jakou k němu máš cca cestu.

Já pořídil anténu (viz foto) a zatím se mě nechtělo řešit stožár/výložník tak sem ji jebnul na půdu, baj oko nasměroval a puf základ jede :D na to že jsme v dolince a musím odrazem tak je to ok.

foto k příspěvku  od AR

o 01.09.2017, 08:47 | johanik
Mám tu samou jako AR a funguje to dobře, předtím jsme taky nic neměřili...

Jinak satelit pokud vím, tak bez poplatku nepořídíš, navíc bys musel mít do každého zařízení jednu kartu a za každou v podstatě platit...
o 01.09.2017, 09:04 | AR
Ad IPTV. V Brně jsme měli Kuki od Netboxu. Je to dostupné i mimo síť netboxu a nabídka je slušná. Teď co sme na wifi tak provider má [ Link ] základ je free v ceně netu, taky se dá.
o 01.09.2017, 09:08 | rover (WoodTech)
Mám Skylink, nějakou základní nabídku cca 120 programů nebo tak nějak. Platil jsem to na rok dopředu a vychází to tuším kolem 350,- na měsíc. Karty do dalších zařízení 1,- se stejnou službou.
o 01.09.2017, 09:31 | Losky
Já asi pořídím zatím jen anténu a časem se uvidí. Jde mi stejně jen o základní CZ programy.
o 01.09.2017, 10:16 | DaveF | Upraveno: 2017-09-01 10:21:21
ve většině případů je ideální Fracarro LP45F a nějaký aktivní rozbočovač, příp. pokud. je delší vedení mezi anténou a rozbočovačem tak dát zesilovač hned k anténě (10dB by měl stačit) a použít rozbočovač pasivní, případně aktivní pokud jsou dlouhé kabely od rozbočovače (10m+)
Napájecí vyhýbku dát někam pod aktivní prvky a ohlídat si správnou průchodnost napájecí cesty.
o 01.09.2017, 15:55 | Ravo
Tak v základu si hlavně ujasnit, kde budou v baráku televize (přijímače), nachystat si tam TV+R+SAT zásuvku (má v sobě splitter TV/SAT) a ke všem si natáhnout koaxiál stylem hvězda do jednoho místa ideálně pod střechu, kde bude anténní systém (a parabola).

Pak dle místních podmínek si zjistit, odkud z kterého vysílače se dá ten který multiplex chytat a podle toho nakoupit počet Logaritmicko-periodických antén, ideálně jen kanálově zesílit a sloučit. Pak celkový signál rozbočit a pustit do každého svodu.

Pokud bys do toho chtěl zamíchat i satelit, tak pak stačí jen za rozbočovač na každý svod zařadit zase TV/SAT splitter a do každého svodu pustit solo SAT vstup. Tato akce bude vyžadovat LNB (snímač v parabole) s dostatečným počtem výstupu, typicky 4 televize= LNB se 4 výstupy (aby si každá televize mohla nezávisle na ostatních ovládat polarizaci LNB (dívat se na odlišný program než ostatní).

Celá tahle "skládačka" se dá nahradit multiswitchem (je to vlastně all-in-one v krabici), ale je potřeba si dobře namyslet počet vstupů, výstupů atd.

Pokud se na to necítíš, tak si objednej TV+SAT firmu, ať je to udělané profi a není to bastl, co nebude po půl roce hrát.

P.S. - ještě k poplatkům za SAT. Záleží kterého providera zvolíš (typicky Skylink), podle toho pak bude natočený satelit a zvolený LNB, nicméně počítej za měsíční platbu za každý(!) přijímač, u každého bude STB nebo CF čtečka s dekodovací kartou, bez toho to (legálně) nepojede. Takže 4 televize = 4 poplatky (někteří provideři nabízejí asi nějáké home balíčky, ale i tak budeš platit víc jak za jeden).
DVB-T je free (zatím než dorazí DVB-T2 a všichni se budou snažit "monetizovat" co jen půjde), máš jen vstupní investici na anténu+rozvody (které bys stejně z 80% dělal taky kvůli SAT)
o 01.09.2017, 16:21 | Mr.Scully
Skylink nabízí dodatečné karty asi za 99 Kč měsíčně za jednu, ale je tam limit asi jen 2-3 karty max. a znamená to samozřejmě mít další receivery.

Počítám bohužel v baráku s cca 6 televizemi a nějak jsem ještě nevymyslel, jak to udělat :-D Obývák, pracovna, ložnice, koupelna, sportovní místnost. Plus časem třeba 2x dětský pokoj, až bude případným potomkům třeba 15+. Holt bude satelit jen ve vybraných místnostech :)
o 01.09.2017, 16:38 | Tuner#2 | Upraveno: 2017-09-01 16:40:28
Stejně to v 99% dopadá tak, že na všech místech to chce dotáhnout kvalitní koax (jaký píšu Kapkovi v tématu "vedle") z jedno místa z půdy (hvězdice), osadit to R/TV/SAT zásuvkama a do všech pustit rádio a DVB-T. To jde vyřešit v případě dobrého signálu i pasivně bez nutnosti tam mí jakýkoliv aktivní člen, který akorát věčně odchází. K tomu si pak v budoucnu jakoukoliv větev nahoře přisloučíš TV/SAT slučovačem a do té větve si pustíš satelit a dole dáš receiver. Všichni když zjistí co satelit na více míst stojí stejně skončí s jedním receiverem v obýváků a zbytek baráku je jen R/TV. Jednoduché, laciné řešení. Základ jsou kvalitní koaxy klidně na místa i kde si myslíš, že nejsou třeba :-D

Stejně tak řešit UTPčka, natahat to všude do hvězdice a ne se spoléhat na Wi-Fi...
o 02.09.2017, 06:53 | cendler
OK, tak to udělám tak, že koupím klasickou anténu na příjem pozemní televize, natočím ji tak jak mají sousedi, a uvidí se co se chytí, je pravda, že do místností to bude stačit, obyvák bude stejně, případně někdy koupím i satalit a dá se jen do obyváku, kde se bude koukat asi nejvíc, pak je ještě možnost nějaké rozšíření televize od poskytovatele internetu

Jinak roztahanou TV/sat máme už od RDRýmařov, tak kde jsem řekl, že někdy bude televize, což jsou 4 místnosti, vyvedení kabelu na půdu

Ravo : co doporučuješ koupit za anténu, koukal jsem na ně a je jich teda nepřeberné množství a případně co ještě nakoupit, aby to fungovalo

místo našeho domu je tady : [ Link ]

Tuner#2 : UTP mi povídej, mám natahání cat6 - 800m kabelu po celém baráku, svedené do TM, ještě pořídit rack, aby se to schovalo :-D
o 02.09.2017, 08:37 | Ravo
2 cendler:
anténu musíš koupit dle místních podmínek, hlavně jaký potřebuješ zisk a jak jsi na tom se směrovostí (citlivost na odrazy atd). Logaro-perioda je takový kompromis všeho a je levná a trvanlivá. Ale fakt záleží na tom kde jsi. Já třeba bydlím pod vysílačem, takže místo zesilování antény na tuto stranu musím tlumit útlumovým článkem :) Zato ostatní (další MUXy, rakušáky, slováky) kanálově zesiluju. Takže fakt podle místních podmínek. Podívej se na okolní střechy nebo si nech vypracovat nějakou nabídku místních TV/SAT firem.

Něco víc o LP anténách:
[ Link ]
o 02.09.2017, 09:44 | Kapka (M)
když jsme u těch antén..mám barák který spolehlivě vyruší FM vysíláni radia..je nějaká antena na střechu na FM rádia? a dá se potom signál z ní sloučit do koaxialu co povedu do obývaku s TV signálem? nebo radši ještě natahnout zvlášt kabel na to FM rádio?
o 02.09.2017, 19:34 | Tuner#2
Na FMko klasický dipól, sloučit nahoře R/TV slučovačem a dole to rozkopne zásuvka.
o 02.09.2017, 20:31 | Kapka (M)
Tuner#2 - asi teda radsi natahnu jeste jeden koaxil navic..ted 8 metru kabelu me uz nepoloži :-)
o 03.09.2017, 11:32 | cendler
Ravo, Tuner#2: Tak jsem našel toto a vybírám mezi těmito, co myslíte?
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]

rozhodl jsem se, že anténa bude na všechny televize a satelit, pokud nějaký pořídíme, bude na hlavní televizy v obyváku, ale teď jakou anténu tam dát
o 03.09.2017, 14:03 | P.E.T.R
V tomhle designu používam Fuba 912 LTE, jde složit bez nářadí a hlavně nepoužívam antény s vestavěným zesilovačem, je lepší použít zesilovač podle podmínek v daném místě. [ Link ]

Neznam kvalitu signálu, kde bydlíš, ale být tebou, tak si necham anténní systém udělat od firmy, kde ti to změří a budeš mít jistotu kvalitního příjmu. Když máš natahané kabely až na půdu, tak to vyjde na pár korun.
o 03.09.2017, 14:42 | Ravo
přesně tak jak píše PETR, kabely si natahej a antény vč. zesilovačů a slučovačů atd. si nech udělat na místě od firmy, protože to silně závisí na místních podmínkách.
o 03.09.2017, 21:28 | Tuner#2
Jen potvrzuju to co píšou kluci.
o 03.09.2017, 22:34 | cendler
jako určitě, taky jsem si to říkal, jen je problém, že tady na karlovarsku to moc firem nedělá, musím se poptat známých, jestli neví, koukal jsem po netu a všechno je to maxi firma co dělají velké hotely a jak to znám, tak se na malého soukromníka vyprdnou, nebo mi to natáhnou na takovou cenu, že bych si za to koupil malé auto
o 04.09.2017, 08:46 | Kapka (M)
nedělal nahodou na Karlovarksu tyhle věci Balda???
o 04.09.2017, 22:18 | cendler
Kapka : toho neznám, kdo to je?
o 07.09.2017, 10:07 | Kapka (M)
Tuner#2 : hele myslíš že tenhle koaxilaní kabel bude OK?

[ Link ]
o 07.09.2017, 16:54 | Tuner#2 | Upraveno: 2017-09-07 16:54:46
Kapka: Jo, ten jsem používali dost často a je to slušný kabel ;)
o 08.09.2017, 08:04 | johanik
Cendler : KApka myslel asi Baldyho - Baldy DLS, jezdil s náma EMMU, ten je tam nějak odtantud tusím a myslim že to dělal, ale netuším jestli ještě dělá...
o 08.09.2017, 08:31 | Kapka (M)
cendler . na FB je jako Marek Balaz ...tak mu zkus pisnout..byl hodně šikovný
o 08.09.2017, 21:02 | cendler
Kapka : našel jsem 3lidi tohoto jména, ale spíš bych řekl, že bude z Chomutova, protože ho zná Johanik a králík, ale to zase není u nás v kraji, ale děkuji, zkusm najít firmu co se tím zabívá
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.604 sekund.