Navštíveno 8951x

Chtěl bych obměnit dosluhující pračku po 15 letech.
Rád bych koupil set sušičky a pračky a trošku nevím co vlastně vybrat, protože se tyhle stroje změnily v ultra kosmické zařízení se slibem s funkcema až neuvěřitelných o čem lehce pochybuju, že krom letáčku jsou toho schopné :-D, ale předpokládám, že nějaké rozdíly ve výrobcích jsou a jsou výrobky a VÝROBKY.
Tak tedy kdo by co z provozu a zkušenosti poradil?
Existuje skutečně něco, co vypere a vysuší košile, aby sem je vytáhl a nemusel žehlit, nebo spíš jen tak decentně doladit detaily?
Nějaké provozní typy? Máme ultra ukrutně mega tvrdou vodu - vadí to těm zařízením nebo si s tím poradí?
Rozpočet bych viděl do 30ti za oba stroje
Odpad bych měl, musí to jít do sloupu nad sebe
Makro teď nabízí docela slušnej set
aeg l7fbe48sc + t8dbe48sc za 24,5s DPH což je docela sympatická cena. Uměl by k tomu někdo něco objektivně říct?

05.09.2017, 10:02 |
Bucci jo umí, u košil stejně bude potřeba vyžehlit límeček, u kalhot puky... na druhou stranu běžný oblečení se fakt žehlit nemusí...
...bacha ale všechny sušičky ti oblečení smrsknou... po x používáních
máme doma pračku a sušičku (zvlášť) jedna benda je blbost... od LG (nejvyšší řadu 2015 pračku, a sušičku 2016) je to super, dá se to ovládat i telefonem (diagnostika, kdyby něco, speciální programy na prádlo se dají dohrát, atd...)
Twl sušička ovládaná telefonem. Tak to už mě fakt klepne, co všechno za ..... nevymyslej.
Doma používáme stejně max. 2 programy - auto a pak teplý vzduch 20 min. Jo a jednou jsem za 4 roky použil program impregnace.
Pračka má taky 50 programů a používáme max. 3 - auto, express a ždímání. Vše ostatní je jen vějička na zákazníka a evidentně funguje. Raději bych si připlatil za kvalitní značku - což je v segmentu praček a sušiček stejně jenom jedna :-)
Je to asi 3 mesice, co sem porizoval AEG pracku i susicku. Mam taky supertvrdou vodu a chtel jsem od toho neco podobnyho co ty. Rozpocet sem lehce presvihl pres tricet - vzal sem myslim susicku o tridu vyssi - protoze mela svetylko :) Mel jsem s sebou #letou dceru jako adborneho poradce a chtela ho no :)
Za me spokojenost, je to tichy, moja rika ze to pere tak jak chce.
tohle je snad horší, než kupovat nový auto :-D
Only_One: aby ne, kdyz si kazdy vyrobce svuj paramter pojmenuje jak chce ...
S tim me napada z praxe, jak me vzycky "vytoci" kdyz zena oznami "Ach jo, zase musim jit vyprat ..." Rikam: "Myslis to tam hodit, nalit prasek a cvaknout cudlem jo?" Tim ji vratim smec, ale jen na chvilku, az si zase vzpomenu, ze sem to vlastne ja, kdo to cely kupoval a platil :)

05.09.2017, 22:06 |
Long Aktuální řada AEG praček ProSteam a sušiček AbsoluteCare je dobrá volba u vyšších modelů. Po roce používání Beko WMY 81243 CS PTLMB1 + BekoDPY 8506 GXB1 jsem měnit za AEG L7FEC48SC + AEG T8DEC68SC.
Beko pračka měla "hloupé" řízení při vyvažování bubnu na odstředění a byla schopná "vystoupit oknem z místnosti" když měla většinu prádla na jedné straně. V záruce reklamováno a jedná se o vlastnost, ne závadu. Dále celkový čas praní si zmatečně upravovala po celou dobu průběhu praní a vždy byl delší než základní na začátku bez ohledu na množství prádla. AEG vyvažuje postupným odstředěním na třikrát tzn. i při odstředění na 1400 otáček minimální vibrace. Prádlo je lépe vyprané. Umí parní program, ok např. na jednou krátce nošené oblečení.
Sušička Beko nebyla schopná udržet po dobu sušení teplotu v potřebných hodnotách, prádlo se přehřívalo a hodně zmenšovalo. Reklamováno, dle servisu vše ok, závada neprokázána. Dále čas sušení v závislosti na čidle vlhkosti se po celou dobu sušení různě měnil a nakonec většinou delší. Pokud kratší, tak nebylo dodušeno a muselo se znovu pustit. AEG při novém nesušeném prádle stejného složení a výrobce jako sušené u Beka se nijak výrazně nezmenšilo tzn. v tomto směru ok. Oproti Beku má gumové těsnění pod košem na vlákna, těsní a neucpává se výměník.
Košile lze bez žehlení, ale musí se s tím počítat už při praní tzn. nižší otáčky odstředění. Po konci sušení hned pověsit na ramínko a zbytkové teplo z látky dosuší a srovná. Rozdíl žehlená a nežehlená se pozná, ale není nijak zásadní.
Pro zajímavost tlumič bubnu Beko výrazně menší a uchycený na hranu prolisovaného plechu. Druhá fotka AEG.

05.09.2017, 22:06 |
Long
...tak tady ta nejmenovaná značka, o které jsem psal :-)

camron - která je kvalitní značka praček a sušiček? Budeme za pár měsíců kupovat...
Ja pred 2 lety take vybiral.set do 30 a nakomec koupil oboji od AEG, ridil jsem se spptrebou,otacky a kapacitou pradla a i designem. Kdybych vybiral jenom podle designu, tak vyhraje LG, ale tam ten set s ovdobnymi parametry stal 40 000.
Manzelka je spokojena a pro me jako pro laika pusobi set profesionalnim dojmem :).
Ovladani je jednoduchy, displej je krasne prehlednej. Ma to pokrocile programy a funkce jako para apod. Ale stejne mlada pouziva tak 2 programy :).

06.09.2017, 08:40 |
Conan Máme pračku od Electroluxu a sušičku BEKO a zatím spokojenost. Jestli chceš, pošlu ti poslední výsledky testů...
no po nějakém studování vezmem ten set od AEG. Vychází to cenově velmi slušně oproti obdobném setu LG. Miele je fajn, ale bohužel bych neměl ani na jeden spotřebič od nich. Tady je cena už moc vysoko dvojnásobná za základní modely několikanásobná za vyšší řady.
Jsem si právě nebyl jistej, jestli Miele dělá i tohle, nebo jen myčky, trouby apod.
Mám doma pračku AEG, co jede v pohodě desátým rokem a furt vypadá celkem moderně, tak asi půjdou touhle cestou, nějaké vyšší modely, třeba 20+20k za pračku se sušičkou, to už by mohlo za něco stát.

07.09.2017, 12:47 |
Standa | Upraveno: 2017-09-07 12:48:16
AEG bylo bohužel naposledy skvělé právě před 10 lety. Momentálně jen Miele je tam, kde člověk očekává kvalitní výrobek. U sušiček je největší problém s filtry, které má většina výrobců nedostatečné a pak dochází k zanášení výměníku.
No tak já sem včera dovezl ten set AEG a pro mě to je jako jiný vesmír, jak pračka tak susička, když sem do teď měl pračku XXlet starou a hloupou :-D :-D ono se to fakt nemusí žehlit, dosušilo a košile perfektní, prádlo složený do skříně. Ať to je nebo není kvalitní, funguje to hodně příjemně i za cenu co to stálo a jak sem vůbec netušil co od toho čekat, tak nechám, proč sem tohle nepořídil už dávno. Filtry jsem studoval a nepřijde mi to nijak nefunkční, nečistitelný uvidíme do budoucna. Miele je určitě super. Mam myčku a vysavač, ale cena je násobná u těhle vekých spotřebičů už je to rozdíl moc citelný. Uvidíme časem. Teď mě praní a sušení začalo bavit :-)
Já mám taky AEG pračku i sušičku, ale teď budu vybavovat novou kuchyni a když jsem viděl ceny Miele, tak jsem skoro padnul a to fakt neřeším nějakých pět tisíc sem nebo tam. Prostě nejsem přesvědčený, že má význam zaplatit dvojnásobek (i víc) za to, abych měl o 10-15% vyšší kvalitu. Řešil jsem to s pár kamarády, kteří vypadají, že o tom něco ví a zřejmě půjdu hlavně cestou Bosch/Siemens, to je pořád relativně přijatelná německá střední třída, řekl bych.
tak to jsem řešil přesně stejně. Za základní cenu modelu trouby miele máme doma nejvyšší řadu Siemensu a nido si nestěžuje
Tak jsem místo základní myčky nádobí koupil vrcholový model od Bosch. Do roka a něco odešlo čerpadlo a pořád s tím něco je, ale nyní už je bohužel po záruce. Kéž bych raději připlatil a koupil Miele. Během 3-4 let budeme rekonstruovat, takže volba je jasná. Bosch montovaný bůh ví kde a bůh ví z čeho, to určitě nebude.

08.09.2017, 17:22 |
Kapka (M)
camron no vidíš..a ja mám doma myčku Whirpool nejakou za 11000 ..a šlape v pohodě 6 rok..a ted jsem ji ješte v klidu prodal i s kuchyní..
Neznám člověka, kterému by něco neodešlo, to není směrodatné... tuhle mě někdo přesvědčoval, že AEG nemůže vydržet víc jak dva roky, že tam jsou kurvítka. Mám tu pračku desátým rokem. A naopak, i Miele může odejít a věřím, že takovej člověk taky pak nadává na celou značku.
Vždycky je možnost připlatit třeba za pětiletou záruku. A za pět let s čistým svědomím snáze zahodím do popelnice pračku za 20k než za 50k.

08.09.2017, 18:24 |
camron | Upraveno: 2017-09-08 18:28:44
Asi takhle...nekdo se krouti dat 20, ptz nebude mit 2 mesice na jidlo a nekdo nema problem dat 50 a jeste mu zbyde na bagetu. Tim bych to ze sve strany uzavrel.
Hodně lidí hlavně dosud nepochopilo, že cokoli pan Bosch vyrobí, stojí za hovno, ať už se to týká automotive či spotřebičů....
Ad AEG: naši důchodci - myčka - 13 let obdenní provoz - bez jediného servisního zásahu. Koupená ve výprodeji Datartu tehdá jak vždycky před krám nastěhují ty obouchané a omakané spotřebiče co vystavují.

08.09.2017, 21:12 |
DaveF někdo si prostě rád kupuje zbytečně drahá auta, foťáky, PC, někdo i zbytečně drahé spotřebiče do domácnosti (Miele) :-)
Zastanu se trochu Bosche, 9let stará myčka/lednice cena cca 20tis/kus a bez problémů
Pračka Electrolux 9let pere, sušička AEG 5let suší, všechno bez jediné závady.
Cokoliv si kupuju tak v takové ceně, aby mě za 5let neštvalo, že to odejde. Takže za mě radši 2x AEG než 1x Miele, ale pokud jsou zdroje tak proč ne
camron - ale já nemám problém dát 50k a zbyde mi i na bagetu, jen v tom prostě nevidím žádnou zásadní přidanou hodnotu... na baráku jsem doteď nešetřil vůbec na ničem, ale u Miele je ten cenový rozdíl takový, že ho nechápu. I kdyby to mělo o padesát procent lepší "failure rate", tak mi to pořád přijde jako zbytečná investice. Stejně to člověk za 5-10 let vymění - nezávisle na značce.
radek.613 - já znám zase lidi, kterým krám AEG nesmí do baráku a nedají dlouhé roky dopustit na Bosch (vyšší řady, samozřejmě). Každý má vlastní nepřenositelné zkušenosti. Mně se třeba za posledních 10 let snad nepokazil jediný spotřebič v domácnosti, takže nejsem nijak zatížený předsudky.
Třeba vestavěné myčky když člověk googluje, tak Bosch vévodí všem recenzím - spolehlivost, vyšší střední třída, super design, pořád přijatelná cena. Naopak třeba indukci mi teď psal kámoš, že u Bosche z toho ovládání skoro vyrostl a vzal radši Siemens - dost možná stejná střeva, ale jiný design, lepší ovládání.
Já nemám nic proti většině značek (teda nevzal bych něco typu Beko nebo Candy, to je jasný). A je mi úplně jedno, jestli budou spotřebiče stát 100k nebo 150k, ale připlatit si ještě dalších 100k za to, že bude o 10-20% menší šance reklamace... v tom smysl moc nevidím. Ale chápu, že někomu to nevadí. Taky si třeba koupím na focení objektiv o 50k dražší jen kvůli tomu, že má o 20% lepší obraz. Tam ten rozdíl aspoň vidím. Ale nevím, jestli trouba Miele za dvojnásobnou cenu bude péct aspoň o těch 10% líp než špičkové modely Bosch nebo AEG.
Scully: to byl jen test...:)
Ono se stačí podívat jen na to uchycení tlumiče Beko-AEG-Miele a bude jasno.
Tchyně si relativně nedávno koupila novou pračku, LG myslím. Jako bliká to suprově, má to barevný displej a po doprání to zahraje nějakou celou melodii, možná čínskou hymnu, co já vím. Ale když jsem si dal do toho nedávno něco vyprat, tak jsem pak našel pračku jinde, než původně. To se mi s tou 100kg mojí nikdy nestalo. Taky jsem nikdy neviděl Miele ve výprodeji...no, asi politika dovozce. Prostě mi uživatelsky vyhovuje, tak mi není líto si připlatit. Ale je to věc každého, že...
Jasný, já tomu rozumím. Upřímně u mě hraje už roli to, že jak jsem do baráku vrazil první poslední, tak po mnohamilionových investicích už nemám sílu ani prachy dát do kuchyně 400k prostě :) Nešetřil jsem doteď fakt na ničem, tak jsem se rozhodl ušetřit na spotřebiči, který přinejhorším prostě za tři roky vyměním 1:1 za jiný, na rozdíl od cihel nebo betonu to půjde celkem snadno :)

11.09.2017, 08:57 |
Kapka (M)
Dotaz na místní guru - prodal jsem kamaradovi svojí kuchyn včetně myčky..ale bude to montovat až za cca rok..takže to někde složí v garaži..je lepší myčku nějak vypláchnout-pokusit se z ní dostat všechnu vodu atd? a jak? když bude rok někde stát v nevytápěné garaži..díkes