Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Kancelářské PC - rada / prodejce

o Navštíveno 7578x o
o 10.09.2017, 02:22 | StreetFighter | Upraveno: 2017-09-10 02:23:19
Nějak mě přestává bavit pořád zachraňovat mého "dědečka" PC, asi bych do kanclu snesl něco nového.

Je tady někdo, kdo se tím zabývá? prodej, repas, stavba? Nechci to řešit koupí neznámého PC třeba z Alzy a rád si nechám poradit. Uvažoval bych o třech stejnejch kusech.

Potřebuju PC do kanceláře - běžně práce v Office - Word, Excel, Outlook. Práce ve Photoshopu, někdolik oken v Mozille. Občas mrknu na nějaké video na YT - to jest vše - myslím, že nenáročný :)

Rád bych něco, co se nebude hřát (rádi si doma přitopíme :) ) a bude svižné, zkrátka čas je drahej a já tak nerad čekám :D

Díky

o 10.09.2017, 09:17 | cezetko
Ten tvůj dotaz je takovej zvláštní. Na to ti vesměs stačí jakýkoliv PC, který utáhnul win7 :)

Je to i otázka peněz, jednou za čas mi přijde do emailu nabídka od madera: [ Link ] či z boxed: [ Link ]
o 10.09.2017, 09:33 | DaveF
kdybych si kupoval nový PC, tak bych vzal něco s procesorem min i3 raději i5, 8GB RAM a SSD diskem, klidně nějaký "značkový" - Lenovo, HP, Acer apod, příp. si to nechat poskládat od někoho kdo tomu rozumí.
Záleží na rozpočtu - tady to bude cca od 10ti bez DPH

Pokud chceš ušetřit tak nějaký repas a vylepšit ho SSD diskem, ten pomůže nejvíc.
o 10.09.2017, 10:06 | StreetFighter
cezetko: Co je na něm zvláštního? že nechci mít v kanclu "bzrdu"? :D

Když pak nahrávám fotky z foťáku do Photoshopu, tak nechci čekat věčnost, na hry nemám čas, takže komponenty k hernímu PC mi jsou k ničemu.

Cenově do 10k/kus by bylo fajn.

DaveF: super, to jsem chtěl slyšet, AMD je spíše prý na hry, koukal jsem minimálně po i5 a s SSD diskem.

koukal jsem nad tímhle, co myslíte?

[ Link ]

o 10.09.2017, 10:12 | CVakk
stačila by i3, hlavně ale to SSDčko, bez něj je vše pomalé :)
o 10.09.2017, 10:14 | Mr.Scully
Řešit AMD vs. Intel, když máš stejně jen základní požadavky na low-end, je úplně fuk...

Zaměřil bych se na SSD, minimálně 8GB RAM a samostatná grafika. Cokoliv dalšího už je pak relativně méně důležité a závisí na tvém rozpočtu.

Zrovna Photoshop je specifický... tam podle mě nejvíc záleží na RAMce a já ho dokážu zaseknout i na 32GB RAM, stačí naimportovat třeba padesátku fotek s větším rozlišením.
o 10.09.2017, 11:59 | StreetFighter
Mr.Scully:

SSD považuju už asi jako samozřejmost.

A jsme u toho - Photoshop a 40-50fotek přímo z foťáku, to je moje "nemoc"

Takže budu koukat po něčem s dostatkem RAMky....
o 10.09.2017, 12:05 | Mr.Scully
Jako mám jeden z nejlepších i7, rychlé SSD disky, novou samostatnou grafiku za 10k a 32 GB RAM... a Photoshop stejně leze jak slimák. Nedá to prostě snadno třeba půl giga fotek najednou, když u každé separátně si zřejmě nechává nějaký "paměťový prostor" pro úpravy.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3147 sekund.