Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Home hifi - subwoofer

o Navštíveno 6948x o
o 18.09.2017, 20:57 | zach
Zdravím,
přemýšlím, že bych možná časem doplnil stereo sestavu o subwoofer (něco kvalitního, nejspíš z bazaru, dají se sehnat i moc zajímavé kousky).
Mám zesilovač Pioneer A-30 a zvukovku Creative SOUND BLASTER X-Fi Surround 5.1 Pro, která má výstup na subwoofer.
Dotaz zní - půjde k tomu nějak subwoofer rozumně připojit tak, aby vše fungovalo? Opravdu stačí dát jen kabel do zvukovky a sub bude hrát jak má?

o 18.09.2017, 22:18 | radek.613
Pokud to bude aktivní sbw (s věstavěným zesilovačem), tak ano, jinak to samo fungovat nebude :-D
o 19.09.2017, 09:56 | dogeatdog
Jiny sub nez aktivni ani nezvazuj. Pohlidej si ze bude umet nejen nastavit hlasitost, ale i phase a low-pass, jinak koupis dunici bednu ktera bude otravna.
o 19.09.2017, 16:58 | Tuner#2
dogeatdog: Od kdy možnost štelovat fázi a dělící kmitočet ovlivní to zda to bude dunící otravná bedna či nikoliv? To ovlivní pouze a jen kvalita vlastního reproduktoru a bytelnost/provedení ozvučnice se správně zvoleným objemem. Nastavitelnou fázi i děličku totiž mají i levné woofry pod 10tKč což zpravidla výsledný zvuk sestavy jen a jen pokazí.
o 19.09.2017, 18:42 | dogeatdog
Kazdy kvalitni aktivni woofer ma jak low pass, tak fazi. A nema ji tam nahodou. Polemika o celkove kvalite SW je mimo to co jsem psal.
Jinymi slovy - pritomnost low pass je podminka pro citlive nastaveni, nikoli zaruka kvality.
o 19.09.2017, 19:37 | zach
Samo že aktivní subwoofer, zapomněl jsem to dopsat (bral jsem to jako samozřejmost). Na zesilovači mám již pověšené bedny, psal jsem to jen pro info, zda někdo s tím nemá zkušenosti, zda se to dá tak zapojit či nikoli. Čili dle vašich odpovědí chápu, že zapojit to lze a sice do zvukové karty a mělo by vše fungovat, je to tak?
o 19.09.2017, 19:56 | Tuner#2 | Upraveno: 2017-09-19 19:57:12
dogeatdog: Problém je, že to co píšeš jako podmínku mají i sračky pod 10tKč a tam je jistota, že právě tu dunící bednu co tě bude otravovat právě koupí...

zach: Otázka je čím reguluješ hlasitost? Pokud potíkem na zesíku, tak to problém bude, protože neustále budeš muset regulovat i woofer. Řešením je nastavit nějakou úroveň na zesíku a pak ovládat hlasitost/výstupní úroveň zvukovy a tím se tě to bude regulovat současně.

Nicméně je to blbost, vyhozené peníze za woofer investuj do pořádných předních beden což vzhledem k zesíku nemusí být úplně za raketu a bude to daleko lepší.
o 19.09.2017, 20:02 | zach
Tuner#2 : přesně na tyto věci jsem se ptal, díky, ovládání hlasitosti mě netrklo, to je dost na prd :( asi to nakonec dopadne tak, že woofer kupovat nebudu. Byl to jen nápad. Bedny mám pro své ucho relativně dostačující, ale vždy je co zlepšovat ;)
Díky za rady.
o 19.09.2017, 20:10 | Tuner#2
NZ, woofrem do desítky bys to stejně nezlepšil, spíše jen a jen zhoršil.
o 20.09.2017, 09:40 | Milhauzz
Souhalsim s Tunerem, mam doma hodne kvalitni woofery a nez sem to sladil, tak sem si kolikrat rikal, ze se na to muzu vys ...
o 20.09.2017, 09:46 | RedBaron | Upraveno: 2017-09-20 09:56:12
Tady někde to začíná mít smysl: [ Link ]
A tady už je to fakt dobrý: [ Link ]

REL má tu výhodu, že je napojenej na reprokabel, takže je vždycky ve fázi s hlavními repro. Protože bas běhá po místnosti sem a tam, tluče se, některé frekvence se vyruší, některé naopak znásobí a v každém místě je to úplně jinak, používají se jako extra vychytávka až tři suby najednou ;-) Je to dost drahej špás a za pade už jdou koupit bedny, které při troše štěstí na místnost sub už vůbec nepotřebují.
o 20.09.2017, 10:18 | dogeatdog
RedBaron> jenze ruku na srdce, ani "bedny za pade" nejsou zarukou vubec niceho, protoze jednak silene moc udela samotna mistnost a jeji vytlumeni, druhak kvalitni bedna potrebuje kvalitni preamp & konec a ne s kazdym si sedne. Snad neznam jedineho hifare, ktery by nevystridal kvanta komponent nez si to hralo podle jeho predstav.
Jinak lehci flame - moc beden "do pade" kvalitne nepokryje cely rozsah, zejmena v tissim poslechu zpravidla zmizi spodni basy, coz kvalitni SW zvladne s prehledem.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3098 sekund.