Tak s tým názorom že je to "hnůjdaj" a podobne sa stretávam denne... nehovorím že sa z nich idem zblázniť, de facto je mi H ukradnutý, ale tento konkrétny model, toto ma teda dosť zaujalo. A samo nemám potrebu na nich prskať, i keď trebárs ten ich interný aj externý marketing moc nemusím :-) Za mňa veľký palec hore, dva budú až keď bude na vyskúšanie...
Pglock: Tenhle koment nějak vůbec nechápu. Cílová skupina Octavie TDI asi nehledá krátký hot hatch nebo se pletu? Nehledě na to, že TDI min. po uměle vyhnané aféře stojí v bazarech a naopak koupit pěkné benzínové auto jako se to povedlo mě je celkem problém.
Co se mě týče, tak dalo se to díky vývoji za kterým stojí pán z M divize BMW čekat. Auto je to bezpochyb zajímavé, uvidíme jaká bude cenovka. Nicméně díly na hnůjdaj budou vždy problém (nižší cena vykoupená servisem jako vždy) a ten jejich marketing je k zblití...
Tak ono záleží, jak časem na tom bude. Ale kdo si to koupí jako nové, pojezdí 2-3 roky, prodá a bude spokojený, je to povedené auto, využili zkušeností z rallye, kde jim to taky dobře jede. Už jsem na to tedy taky koukal a povedený model, verze ;-)
Celkem bych to přirovnal k MB A AMG, taky taková motokára, a vzhledově celkem podobné auta, cenovky, a asi i kvalita, servis jinde...
řekl bych to asi takhle - daleko víc než marketing kundaje mi vadí vypatlanost a čecháčkovství většiny kokotů, kteří sedí v již výše zmíněných autech. A jejich následné plivání na Hyundai jako celek. Měl jsem párkrát možnost se svízt a dlouhodobější zkušenost s I40 a za mne super.
Shodou okolnosti resim koupi auta podobneho razeni. Jednoho hundose uz doma mame (Tucson) a je naprosto OK, s novou i30 jsem se byl projet kdyz jsme kupovali tucsona a je taky ok. Nicmene u i30N mam problem s tim, ze je to prvni generace toho 2.0t motoru, nikdo nevi jak se bude sypat atd. ano, je tady 5 let zaruka, ale spolehlivost toho motoru dost vyrazne ovlivni prodejni cenu az to budu prodavat. To u koncernu se mi to jevi jako bezpecnejsi investice. Bude hodne zaviset na cene. v UK cena zacina lehce pod Golfem. Tady predpokladam bude nekde okolo Leonu Cupra, ktery ma i podobnou vybavu - samosvor, adaptivni tlumice atd. Uvidime jaka bude cena...
no tak zrovna relativně nový Tucson jsem prolejzal pár týdnů zpět. Měl najeto pár tisíc km a smrad z lepidel a materiálů byl fakt dost nepříjemný. Nedovedu si představit v tom jet někam dál než kilometr. Plasty přímo křičí, že jsou z roztavených PETek, všude něco bliká, ale zato chybí kdejaké kryty/tapece na různou mechaniku v interieru a kufru. Falešné mřížky všudemožně taky dodávaj na celkovém pojetí.
Smrad tam je, ale nepřijde mi, že by to smrdělo víc než nová octavie, kterou mám služební, a chybějících krytek jsem si nevšiml, co máš na mysli? Nicméně, požadavky byly středně velké SUV do kterého se pohodlně vejde kočárek a vzadu je dost místa, akceptovatelné odhlučnění a dost výkonu na bezpečné předjetí. Chtěl jsem nové auto. Do rozpočtu se vešel ještě Renault Kadjar, ale ten s 1.2 motorem moc nejel, Nissan Quasquai - ten měl hrozně tvrdý podvozek a vzadu bylo výrazně méně místa než v Tucsonu - a potom Kia Sportage. Seat Ateca byl v rozumné výbavě cenově mimo, Tiguan taktéž. Nakonec jsme dostali dobrou cenu na Tucsona, tak jsme skončili u něj. Jasně, určitě to není top co se týká kvality, existují kvalitnější auta, ale poměr cena/hodnota vychází u tucsona dobře, pro taky hovořila 5-letá záruka bez omezení kilometrů. , nicméně samozřejmě to nemusí sednout každému, sto lidí sto chutí.
Oranger: co jste měli za auto před Tucsonem a kolik vás je? Koupil si to kamarád, takže jsem ho docela prolezl a pro 4člennou rodinu a její potřeby je to zoufale malé auto! Kufr akorát tak na ten kočárek (jak píšeš), ale nic navíc. A když dáš na zadní sedadla dětské sedačky, tak je tam fakt malo místa - i pro ty dětské nohy. Že by se mezi sedačky ještě někdo vešel, tak to ani omylem. Uvnitř všude tvrdé plasty, divná tlačítka. Smrad z lepidel jsem nezaregistroval. Odhlučnění vozidla nevím - nejel jsem s tím, čili ani k jízdním vlastnotem se nemohu vyjádřit. Co mě ale přakvapilo - zvukový projev jejich dieselu - přišel mi krásně tichý.
Zdeny, můžeš prozradit, jaký jiný koncept pro početnější rodinu na normální použití, než MPV? Parkovací místo jak pro kombík, ale vejde se tam víc lidí. Ono že něco nechápeš neznamená, že to ostatním lidem nevyhovuje.
SUV je možná tak trochu zbytečná kategorie, hlavně u modelu jen s předním náhonem. Ale MPV mi naopak přijdou jako velice šikovný auta. A ve skutečnosti je to tak 15-20cm oproti kombi. Zadny půl kilometru to není.
Zdeny: s tim nejhorsim konceptem auta to myslis jak? Mame Ford S-Max MK2 - kufr to maly rozhodne nema, kratky uz vubec ne. Pokud jde o jizdni vlastnosti, prijde mi, ze si s tim mohu dovolit daleko vice, nez se Superbem 2, ktery jsme meli predtim (rovne to umelo jezdit pekne, ale jak s tim mel clovek ve vysoke rychlosti zatocit, tak se z toho orosil...a melo to Haldex). Mozna je to exot, nevim...snad proto ridici jakozesportaku vali oci, jak se te krabice nemuzou zbavit (Buchlaky, Slavkovske serpentiny, apod.) Spotreba take nijak nevycniva nad klasickou koncepci automobilu..
zOdiaC: Já už jsem se vyjádřil nahoře a pokud je někdo automobilý fanda a něco o tom ví, tak tohle dle mě překvapením roku není i díky tomu co píšu výše.
Pro mě je třeba překvapení roku čas 911 GT2 RS na Nordschleife, kde se ta "zastaralá" koncepce všechno vzadu dostala celkem výrazně pod hybridní sestřičku 918. Jen to potvrzuje můj názor, že to je naopak správná koncepce a pokud s tím někdo umí, nikdo to v trakci a jízdních vlastnostech jen tak nepřekoná: Youtube video:
Taky nechápu popularitu SUV, ale MPV je trochu jiná věc. Tady je využití a praktičnost někde úplně jinde, než u kombi.
03.10.2017, 04:06 | All | Upraveno: 2017-10-03 04:15:47
No a pro mne je SUV nejlogičtější nákup. Děti už vylétly z hnízda a jsou samostatné, jsme sami s manželkou, k stáru přichází cirhóza, trombóza, dávivý kašel, paradentóza (jó to je naše)...velkou pixlu jako jsou MPV nepotřebuju když největší náklad, který přepravuju je igelitka s chlebem a bedna pivka a taky si nedovedu představit, že se svou totální endoprotézou kyčelního kloubu polezu do prcka jako je Polo, CityGo ale i třeba Octavia a pod. A už vůbec nemusím nikomu dokazovat, že i mně to jede stovkou. No a Hyundai bych nekoupil z principu. Vadí mi nejen slaboduchý agresivní marketing ale i jednání s dealery. V posledních týdnech se dvěma. Vím, není to reprezentativní vzorek ale řekl bych, že jsou proškoleni na úrovni výplachu mozku. Jestliže mi někdo nabízí auto způsobem, že jsem vlastně blb když vůbec uvažuju o XY (dosaďte si co chcete) nestojí mi za to, abych o něj vůbec zavadil. S SUV na věčné časy a nikdy jinak!
All: tak ono SUV a SUV... A ještě horší MPV a MPV (třeba takova Meriva - to je co za bastl? Je to MPV? ANo. A k čemu? CR-V? Auto jako kráva a kde nic tu nic. SLušný kombi je daleko univerzálnější...(Mám na mysli například Outbacka, Mondeo - vysoký je ažaž, kufr jako kráva a přitom je i na délku úplně jinde, než nějaký MPV.
Ad S-Max: to beru spíše jako to slušný kombi, protože má aspoň pořádně využitelný kufr. Ale co mě vytáčí, jsou auta bez kufru značená jako MPV, kam nedáš ani blbej kočárek.
All: s nákupem resp. nikdynákupem Hyundai se s tebou plně ztotožňuji. I kdyby to bylo nejlepší auto v galaxii, nikdy si ho nekoupím, protože jejich agresivní reklamní kampaň mě přímo odpuzuje.Princip je holt princip a čím jsem starší, tím víéc se u mě projevuje.
Zdeny jenze ty hazis vsechny MPV na jednu hromadu, ale oni maji sve kategorie. Mini MPV (Meriva atd.), kompaktni MPV (Scenic, Verso, Zafira) a MPV (Alhambra, S-Max, Sharan). Treba S-max je snad ve vsech smerech vetsi nez jakykoli kombik - hlavne na sirku.