Navštíveno 8343x

Ano, vím, že je to kontroverzní nadpis, kdybych napsal volby, nikdo z těch na které cílím, by ani nekliknul :-)
Tak se kua seberte a jděte volit, je mi jedno koho, to je vaše právo, ale nejít znamená, že dáváte 2 hlasy někomu jinému...
Je to vaše právo a jedna z mála možností něco ovlivnit, tak jej využijte, ať nemusíte držet hubu po zbytek následujícího funkčního období.
Ostatním uvědomělým občanům díky :-)

byl jsem už v pátek kolem 17 hodiny, volit se prostě MUSÍ, bohužel, 40% lidí mající tuto možnost na to kašle, jak smutné...
Když vidím výsledky voleb, tak se nemůžu rozhodnout, jestli retardi zůstali doma nebo naopak přišli v hojném počtu :-)

22.10.2017, 10:07 |
Kamil jako Mr.Scully :)

22.10.2017, 12:21 |
KaZaN Jako Mr.Scully :-( tvl, nemám slov, nejdřív jsem se chtěl ptát, kde se schovávaj ty retardi, protože neznám zjevně ani jednoho, kterej by otevřeně třeba i jen naznačil, že má v úmyslu volit TAKHLE :-( ..ale asi to už nechci vědět. Grrrr...
Je v tom spousta duchodcu, panelakovych typu a lidi z montoven. Spousta lidi co potrebuji mit sveho vudce a tvrdou ruku. Hodne jich uteklo od CSSD a KSC, jen se to prelilo k ANO. S tim jak starsi generace bude odchazet se to bude postupne zlepsovat, davam tomu 8-12 let. Otazka vsak je, zda uz nebude pozde a nekdo na tu pravici neklekne. Uz ted se desim, ze bude mit ANO pod palcem vnitro a ma uz ted spravedlnost. Udelaji si svoje zakony a svoji spravedlnost.
Já osobně neočekávám žádné brutální změny. Ona totiž každá vláda musí řešit primárně 90% nutných věcí chodu státu bez ohledu na jejich "slibující program", která bude řešit pravice i levice i střed. A každá vláda vždy vyplodila část zákonů dobrých a část uplně na... A ať to je jak chce, tak polední 4 roky ať sem přišel kamkoliv, tak všude se dařilo docela dobře, práce mraky pro všechny, státní složky dostaly taky přidáno, průmysl šlapal, staví se hodně a celkově mi přišlo, že úroveň jde nahoru, kdo se snažil, tomu se zelenilo.. To mi přišlo fajn.
Mno, výsledky jsou jaké jsou, ale nejít volit je nejhorší varianta.
7 českých ran přichází: Becherovka, máslo, vejce, Borovička, sushi, ... :-)
To já se klidně přiznám :)
Jsem celkem zvědavej na sestavení vlády. Zatím se nikomu moc s Babisem do toho nechce. A kdo by chtěl, tak toho zase nechce Babiš.

Jo, ten graf je dobrej :-)
Vtipná je taky argumentace některých voličů, že "nechtěl jsem volit ODS/ČSSD/KSČ/KDU, tak jsem přece musel dát hlas Babišovi", ty vole, to jako všichni úplně ignorujou těch zbylých 25 stran nebo co?
Hlavní podle mě je, že Babiš nemá ústavní většinou s jednou stranou, potřeboval by dvě, aby ohnul ústavou svým směrem a to snad nenajde.
Jinak Only_One má samozřejmě pravdu v tom, že pokud vládne nějaká relativně demokratická strana (dejme tomu plus mínus kdokoliv kromě KSČM), tak 90% práce je běžná agenda a změny jsou spíš marginální a často další vládou zvrátitelné. Babiš má dvě zásadní nevýhody, jedna je potlačování drobného podnikání neustále navyšovanou byrokracií, buzerací a postihy (vidím to na sobě) a druhá je samozřejmě ta celosvětová ostuda (už v tuhle chvíli!), že možná bude premiérem člověk s aférami, dotačními podvody a trestním stíháním. Na ostudy už máme prezidenta, není důvod to navyšovat.
No mě celkem děsí ty výroky Babiše a Faltýnka, že teď tedy nejsou stíhaný, neb mají znovu imunitu a že počítají s tím, že státní zástupce to zastaví (normálně takový politický nátlak hnedka a skoro vyhrožování těsně po volbách, to je jako moc!)
Tak oni s tím počítali, bylo to celkem jasné ....
Jooo, to Faltýnek jak blb při večerní debatě to pořád hlídal, pořád každého opravoval, že ještě tedy je, je a po ofiko výsledcích že už je to minuta, co není... Ubohost. Ale spíše to mi ani nějak nevadí, vadí mi ten "nátlak" na SZ...

22.10.2017, 23:03 |
m Nějak se zapomnělo že volby jsou důkazem DEMOKRACIE. A hlavní definicí DEMOKRACIE je možnost vlastní VOLBY. Tak proč kurva nikdo nerespektuje, že každej mohl volit koho chtěl nebo nevolit vůbec? Prostě projevit svůj názor a volit dle svého DEMOKRATICKÉHO uvážení? :) Podle mě každej kdo se sere do jinýho je nebezpečnější než všichni co odvolili koho chtěli nebo nevolili vůbec, ale DO NIKOHO SE NEMAJÍ POTŘEBU SRÁT pod rouškou toho, že to s námi všemi myslí dobře. Sorry jako za sprostý slova.
Videl bych to jako emko, at si kazdy voli koho chce.
Jen me trosku mrzi, ze mel celkem uspech ten narkoman Bartos (byt treba byvaly), ale jeho volicum to nemam za zle.
Tak já myslím, že nikdo nepopírá, že jsme viděli demokratické volby, ve kterých národ někoho právoplatně zvolil. Což ještě neznamená, že nemůžeme sestavit typologii voliče té či oné strany. Nikdo asi nepředpokládá, že například průměrným voličem KSČM bude vysokoškolsky vzdělaný živnostník.

23.10.2017, 01:40 |
KaZaN No, už jsem se trochu uklidnil, tak uznávám, že eMko má vlastně pravdu. Ale třeba v mým okrsku šlo k volbám jen 19% :( a to co volili, to teda teď už teda hážu rybám no.
To, že je někdo línej jít k volbám, neznamená že je demokrat, sorry ....
Já bych nyní celkem uvítal, kdyby ANO vytvořilo koalici třeba s ODS, aby to nebylo ANO s více extremistickými stranami. Podle mě není správné, že se všichni vymezují, že s ANO nechtějí. Vadí jim jejich šéf. Když by do toho skočila ODS, klidně můžou odhlasovat vydání, pan Babiš se buď obhájí nebo ne a vláda může fungovat se dvěma výherci voleb a to je podle mě správně. Do vlády patří lidé, kteří jsou politici a mají k tomu patřičné zkušenosti a politicky vyrostli za nějakou dobu. V případě extrémně zaměřených stran, které budou v parlamentu to není moc o politice, ale o vzdoru systému, který je ale potřeba. Jen je nutné se o něj starat a vylepšovat ho.
Politika je o různorodosti. Já doufám, že se vláda sestaví, protože pokud ne, bude to to nejhorší, co tuhle zemi může potkat. Rozpočtová provizoria, zastavené novelizace zákonů, chaos na ministerstev a to je pro zahraniční investory nejhorší možné.
Ať je tam kdo chce, nikdo z nich nám zlatý vejce nedá, svůj život budeme muset žít jak nejlíp umíme a postarat se o sebe a své blízké :-)
Já byl taky vzteklý, ale když jsem viděl včera v Moravcovi skladbu voličů ANO tak mi to tak nějak došlo..
Většina 60+, nezaměstnaní a základní vzdělání...
Jinak krásně to popsal Martin Jaroš na fb.. cituji na uklidnění..
Hele, lidi, hlavu vzhuru!
1. Ze nas cekaji dalsi 4 roky s Buresem, to jsme vedeli. Zadna velka zmena. Dejme mu sanci, at predvede svoje genialni vedeni. Bud tady z toho udela za 4 roky kvetouci zahradku protkanou dalnicemi - ted uz ho ve vlade nebude nikdo zdrzovat - nebo se ukaze, ze to byly jen kecy. Nebojte, vztah s EU on neohrozi, ma tam ksefty, zatimco v Rusku ne. No a za 4 roky mu vystavime ucet - naposledy. Ja vam garantuju, ze za 4 roky bude drzkopad Ano o to vetsi.
2. ODS, Pirati, Stan, dalsi oslabeni komancu - to vse jsou skvele zpravy.
3. Odchod Mateje Stropnickeho, sorry ze to rikam, to je taky skvela zprava pro Zelene. Uz nebudou tak rudi a budou snad i pro nekoho prijatelni. Topka ve skutecnosti tuhle lekci potrebovala taky, ale asi ji nevezme vazne.
4. Moje mala predpoved. Pirati s Babisem samozrejme nepujdou, bylo by to jako spachat sebevrazdu den po uspesne slozene maturite. Ano tedy pujde se soucasnou koalici (kde se Babisovi bude libit jeho totalni dominance), nebo s ODS (cemuz moc neverim). Jine varianty nereste, Babis SPD do vlady nepusti a ticha podpora mu neni dost. Navic Babis vi, ze SPD je nespolehlivy partner s polocasem rozpadu 2 roky.
No a za 4 roky se pojede totalni Antibabis a politicka mapa republiky se konecne prepise. Babis triumfalne odejde z politiky kvuli veku. Samozrejme se pokusi zabezpecit pokracovani pro Ano, k cemuz vyuzije celeho sveho repertoaru triku a medii. A na nas bude, abychom udelali svou praci lip nez jeho marketingovy tym a dostali Ano bez Babise do kolen. O uvolnena mista se poperou demokraticke strany a pujdou do vlady. ODS a Pirati, pokud budou 4 roky delat Babisovi konstruktivni opozici, tak na tom vyrostou. Stan a Topka, pokud budou mit jen trosku rozumu, tak se slouci. Budeme potrebovat jednu inteligentni stranu s modernim videnim sveta, co je jasne pro Evropu. Dokonce i ze Zelenych se stane normalni strana, pod sefem jako Michal Berg pujdou konecne do snemovny. Prezident v te dobe bude uz taky slusny clovek. Takze jsme uz jen 4 roky od uplne fajn, normalni, civilizovane zeme. Optimismus!

23.10.2017, 09:12 |
m šváb: bejt línej je taky právo vycházející z demokracie. Pak jsou taky režimy, který ti bejt línej nedovolej, stačí je přivést k vedení země nebo se za nima odstěhovat :))) Ale bohužel nejsou demokratický, takže ti to úplně nedovolej :)
22.10.2017, 23:03 | m
Nějak se zapomnělo že volby jsou důkazem DEMOKRACIE.
Aby to po těhlech volbách ještě platilo...
A ty si zřejmě zapomněl na svobodu slova...
Takže si tu každej může blábolit co chce... A ty vlastně taky... Jen aby sis to uvědomil... Nebo to po těhlech volbách neplatí?
Jinak si ještě dovolím, jestli tedy, pane snad již hubenější :) m, mohu :)
Babiš je lhář, zm*d a populista... Ty kauzy nejsou pouze teď nějaká záležitost na politickou objednávku, ale kdo to sleduje, tak ví, že se to s ním táhne nejméně již dvě desítky let! A u prokazatelné lži byl nachytán opakovaně! Jen jedna malá ukázka:
[ Link ]

23.10.2017, 09:43 |
DaveX Já jsem u voleb byl, chodím pravidelně. Znám ale hodně lidí, kteří mají absolutně špatný názor, a to, že jejich hlas nic nezmění...
Na druhou stranu znám další řadu lidí, kteří prostě politiku nesledují a je jim absolutně jedno, kdo je aktuálně ve vládě.
Pro malý "m": Bejt línej je taky právo ..... , tvl co hulíš?
Já preventivně i v hospodě říkám "kluci, nebavme se o politice, akorát se rozhádáme, nestojí to za to" :) Většina jsou totiž "obyčejní lidé", kteří touží po svém vůdci, které zlevní pivo a potrestá ty ostatní hajzly v politice, přičemž samozřejmě on jako jediný to myslí dobře a dělá službu vlasti a vůbec mu nejde o peníze nebo dotace. Mně se otevírá kudla v kapse, když tyhle kydy poslouchám, ale máme díkybohu demokracii a i špatná volba je holt demokratická volba většiny :-)
No vidis, a presto tu tlacis svuj nazor s tim, ze je jedinej spravnej. Ty jsi volil spravne. Zrovna tak jsou urcite presvedceni vsichni ostatni o svem. Proc to porad dokola resit.
A podle me i kdyby slo k volbam tech zbylych 40proc. vysledek by byl uplne stejnej.
;-)

23.10.2017, 15:48 |
CRK | Upraveno: 2017-10-23 15:52:29
Bart 007 - já jen tlačím názor, že není správné volit člověka, který je v seznamu spolupracovníků StB a má na sobě x různých afér, podezření z podvodů a trestní stíhání jako bonus. Toť vše. To je obecné pravidlo, které by se mělo aplikovat na všechny strany, zleva doprava. Vůbec nesoudím programy, podle kterých se voliči (teoreticky) rozhodovali, tam už je to pak skutečně věc částečně subjektivní.

23.10.2017, 23:06 |
m šváb: ano, bejt línej je právo, co ti na tom přijde nepochopitelnýho? že bejt workoholik je např. úplně stejný právo, co na tak jednoduchý věci nechápeš? Jseš jenom línej se nad tim pořádně zamyslet :)

23.10.2017, 23:08 |
m worm: hele, jsou tu i lidi co se mnou víceméně souhlasej. Víš co to znamená? Že seš nejakej zbytečně úzkoprsej a dej bacha, abyses ze sebe nepo.

23.10.2017, 23:18 |
worm03 | Upraveno: 2017-10-23 23:25:32
m: spíš ty, ale ono už není srát co...
...při hladovce :)))
EDIT: takže jsem měl pravdu, svoboda slova už přestala platit, jó?! :)
Ty si stejně komik, ono už to začalo tenkrát, při těch prvních videích... Dám ti radu, začni žít svůj život, nelep se na mladý youtubery, protože Mike, ať je jakej je, tak si s tebou vždycky vytře prdel... Jestli musíš něco natáčet, tak udělej pořad o hubnutí... Beztak to potřebuješ jako sůl :D