Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: Foťák / kamera?

o Navštíveno 6814x o
o 30.10.2017, 12:53 | All
Poprosil bych o radu.
Nejsem fotoamatér ani kameroamatér. Chtěl bych kameru, která dělá slušné fotky nebo foťák, který umí slušná videa. Nemám žádné umělecké ambice a už vůbec nebudu nikde nic vystavovat. Jde o fotky a videa dovolené, miminka, výletů, vánoc, mikuláše atd. Prostě jen taková lehká dokumentace rodinného života, která bude slušně dívatelná na velkých obrazovkách. O finančním limitu nemám ponětí ale nemusí to nutně být 5-ti místné částky. Nebo jsou přece jen lepší dva přístroje?
Díky.

o 30.10.2017, 18:55 | Mr.Scully
Ve velké většině formátů platí, že je lepší foťák, co umí videa, než obráceně. Kamery mají výhodu hlavně v excelentní stabilizaci na delší ohniska. Ale pro běžné použití si kup spíš nějaký foťák (do 10 tisíc jen tak tak, bude to trochu shit, ale na běžné použití dejme tomu). Netrvej na 4K rozlišení, často je to spojeno s vyšším zahříváním.

Já všude prosazuju ty různé verze Sony RX100 - na fotky nejlepší poměr kvality a ceny a videa při manuálním nastavení taktéž výborná.
o 30.10.2017, 18:58 | Tuner#2 | Upraveno: 2017-10-30 19:01:20
Jako Mr.Scully, kamera je díky opření očnicí o ko jistější v záběru videa + má větší a plynulejší zoom. Nicméně na fotky to není a proto je lepší kompakt, který to full HD video taky nějak zvládne. Teď je za slušné peníze i Canon G9 X.
o 30.10.2017, 19:06 | Mr.Scully
Nemyslel jsem kameru s hledáčkem, ale i moje levná kamera Panasonic se 40x zoomem zvládne točit na tohle ohnisko naprosto bez hnutí (při držení v ruce), což jsem osobně u žádného foťáku nezažil. A samozřejmě plynulost zoomu je taky výhoda. Ale jinak prostě foťák. S Canonem G9 X souhlas, akorát ohniska nic moc na kratší ani delší straně.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3588 sekund.