Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Úprava pozemku + zámkovka

o Navštíveno 7480x o
o 26.01.2018, 16:01 | Losky
Ahoj, nevíte někdo o někom, kdo dělá dobře a za rozumnou cenu? Budeme trochu rovnat přední část pozemku, tak sháním někoho na zámkovku. Myslím komplet na klíč. Ideálně Mladoboleslavsko, Jičínsko.

Díky

o 28.01.2018, 21:13 | cendler
Taky hledám někoho Karlovarsko ;-)
o 28.01.2018, 22:05 | KaZaN
cendler až najdeš, stavím se do fronty ;-)
o 28.01.2018, 22:31 | Mr.Scully
Teď nechci úplně nic říkat, protože o stavění vím prd, ale zrovna zámkovka byla na stavbě asi ta nejjednodušší věc vůbec... vybrat matroš (vzali jsme Presbeton Holland Kombi), objednat ve stavebninách se slevou, půl hodiny ukazovat Ukrajincům plánek pokládání doporučený výrobcem, pak jim to ještě třikrát zopakovat, dvakrát je to nechat předělat a za dva dny byla hotová vymazlená zámkovka. Na to fakt stačí Ukrajinec s nedokončenou základkou.
o 29.01.2018, 09:29 | tykeev
to Mr.Scully: Tak položit ji je jedna věc a mít připravený podklad je věc druhá.
Tady podle mě Losky poptává komplet vše s přípravou podkladu, což je to nejdůležitější.
o 29.01.2018, 09:36 | Pglock
Opravdu to není nic extra složitýho, ale zas to taky není úplně prdel. Největší vomrd je asi s obrubníčkama.

Takže - srovnat hlínu, ujezdit vibračkou, hrubej štěrk (vrstvu ti spíš doporučí výrobce), ujezdit vibračkou, jemnej štěrk, ujezdit vibračkou. Pak to položíš.
Na konec je dobrý si půjčit vibračku s gumou, abys tu dlažbu mohl znova ujezdit. Pak už zasypat pískem a nechat ležet.

zatím to drží :D
o 29.01.2018, 09:43 | mrazik
Jako Pglock, to je defacto presny postup. Ja oslovil firmy a kdyz mi rekli cenu, udelal jsem to sam. Trochu se mi po 12 letech delaji koleje, ale nic dramatickeho.
o 29.01.2018, 09:45 | Mr.Scully
Myslel jsem to samozřejmě i s podkladem. Prostě to udělá každá parta normálních dělníků, není v tom nic složitýho. Mně to dělali na požádání dělníci, co mi jinak stavěli hrubou stavbu baráku. Jde jen o to dát správnej štěrk a půjčit si někde žábu :-)
o 29.01.2018, 09:48 | Pglock
To bych se docela přijel podívat na to, jak zámkovku skáčeš žábou :D
o 29.01.2018, 10:07 | Kapka (M)
hele když si zamkovku zvládla položit okolo baráku moje tchyně - jinak učetní na radnici..tak to musí zvládnout každý :-) jsem si vzpomněl když jsem za barakem pokladal zatravnovačky..kolik srandy jsme si u toho užil s bráchou :-D

foto k příspěvku  od Kapka

o 29.01.2018, 10:11 | Leveler
Kvalita se projeví po pár letech.
o 29.01.2018, 12:39 | AR
imho toliko hutnění není třeba, aspoň dle "beton brož" kde v jejich instruktážním videu je zasypat hrubým, jemným, urovnat, položit (přesah přes obrubák), ujezdit deskou s gumou do roviny s obrubákem. Ale jinak samo rozdíl pokud to je pro chodce a nebo pro auta.
o 29.01.2018, 14:18 | Ravo
Zas taková prdel to není, záleží jaké jsou nároky. Pokud to má navazovat na silnici, dům, garáž, jsou tam odvoďnovací žlaby, je tam nějáký kontrolovaný spád atd. a celý to má vydržet pojíždění autem, tak si s lopatou a kolečkem nevystačíš.

Hodně práce je s obrubníky a ostatními prvky (odvod.žlaby atd.), mít to v rovině, někde míchat beton (a mít z čeho), nekdě mít naskladovaný obrubníky.

Nejzásadnější je mít kvalitní podklad, tzn. zemní práce - odebrat, srovnat a zahutnit terén (na větší plochy UNCčko). Někde je potřeba tu hlínu dávat (nebo naopak navozit). Pak hrubý štěrk, opět roztahat a zavibrovat (uhutnit), pak jemný štěrk, stáhnout do roviny (takže dlouhý latě, kovový vodící tyče atd) a do toho položit s přesahem dlažbu (na osobáky min 6tku, na náklaďáky 8čku, případně usazovat do betonu na betonovou desku) a tu pak zavibrovat s gumovým potahem na desce, dlažba ještě cca 1cm zaleze dolů. A na závěr se bavit rozmetáním písku do spár.

Bez mechanizace (UNC, náklaďák co ti bude vozit ty tuny štěrku, palety s dlažbou atd) bych to opravdu dělat nechtěl.

Hodně bude záležet kolik m2 a jak "složitý" to bude
o 29.01.2018, 18:30 | mrazik
Delal jsem 100 m2 zamkovky (vjezd, kolem baraku, terasa) a stacilo kolecko a vibracni deska. Nejvetsi opruz bylo vozit zamkovku.
o 30.01.2018, 00:18 | cendler
já mám 173m3 zámkovky v projektu, takže asi tak, jako zvažoval jsem že to dám sám, ale je to přesně jak se to i píše, mám to na vjezd do garáže e nechci za pár let řešit, to že to letí nebo rozjíždí, to radši budu dělat to co umím a na tohle si někoho zaplatím ať to udělá dobře, samo taky to můuže za pár let leťět, nebo taky ne
o 30.01.2018, 06:25 | Tomášek
Delal sem doma 200m2 zamkovky plus 40m2 kostek a pomoc sem mel jen na vozeni dlazdic za prdel... hlavne se toho nebat a myslet a zadna veda to neni
o 30.01.2018, 06:59 | Pglock
Sežeň si čukra a někoho, kdo to už dělal.
Pak nemůže nastat žádnej větší problém.

Jako největší laborace byla jak začít. Když na to přijdeš, tak to položíš, zavibruješ a mělo by to držet.

Za předpokladu, že jsi dobře nachystal a uvibroval podklad. Tam je fakt zásadní to pečlivě nachystat, nechat chvilku ležet a pak to uvibrovat znova
o 30.01.2018, 21:10 | Losky
Mě se jedná o úpravu pozemku, kde je samý jíl. Bude se dělat vjezd, terasa, chodníčky, drenážní trubky atd. Určitě se bude muset jít do hloubky, aspoň co jsem viděl u sousedů, kde šli dolů asi 60 cm. Rozhodně to nechci za 5 let řešit znovu. A jedná se mi asi o 140 m2 zámkovky
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3339 sekund.