Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Kde sehnat takovýto šroub?

o Navštíveno 7618x o
o 31.01.2018, 22:31 | Jerry.s
čau lidi, nedokázal by mi prosím někdo poradit kde u nás by jsem mohl koupit šroub který je pod následujícím odkazem? (rozměry M 12 x 1,50 x 180 mm)

[ Link ]

myslím tím nějakou alternativu, ne originál.

Popř. myslíte, že by se to ještě dalo u autorizovaného dealera VW sehnat?
diky za info

o 31.01.2018, 23:28 | bartosek
V každým obchodě se spojovacím mteriálem, dokonce budou mít obyčejný nebo ocelák
o 01.02.2018, 06:31 | Pglock
o 01.02.2018, 06:57 | Jerry.s
no vidíte a já myslel, že je to nějaký atyp který bude obtížné sehnat. Tak to jsem rád. Jinak to číselné označení 1,50 znamená stoupání závitu?
diky
o 01.02.2018, 07:11 | Standa
Ano 1,5 mm je stoupání závitu.
o 01.02.2018, 10:29 | BATMAN
Ty kraaaaaawo. Sroubek za 16E.
Za ty prachy ti ho kazdej garaznik vytoci na soustruhu :-D
o 01.02.2018, 10:36 | radek.613
No taky jde o pevnost a další mechanické vlastnosti, atypické šrouby se nepoužívají zbytečně, kor u VW, který si nechává pro penny koleno vrtat. Rozhodně bych před nákupem alternativy zjistil pevnost toho originálu a účel nebo směr a způsob namáhání - může tam být třeba nestandardní krut nebo rázy, pak tam obyčejný šroub nevydrží....
o 01.02.2018, 19:18 | Jerry.s | Upraveno: 2018-02-01 19:19:02
šroub bude asi namáhaný dost protože ještě s dalším podobným šroubem drží uložení zadní nápravy na jedné straně. Nicméně si myslím, že ocelák by to měl udržet.
o 01.02.2018, 19:23 | Pglock
12.9 a mělo by to makat
o 01.02.2018, 19:54 | Jerry.s
jasnačka, pevnostní šroub;)
o 02.02.2018, 09:55 | radek.613
Makat, a nebo taky krásně prdnout na střih v půlce dlouhého dříku :-D
o 02.02.2018, 10:09 | Pglock
Nesmíš z toho bejt tak vysranej.
99% šroubů na autě volený z klasický řady. Navíc až povolí slušnej pevnostní šroub, tak už to auto bude vejpůl.

Když jsem viděl co vydržely šrouby tlumičů (8,8) při nárazu do svodidel a destrukci celý nápravy, tak bych se toho nebál.
o 02.02.2018, 10:35 | radek.613
Nejsem, ale mám docela slušnou znalostní výbavu z oblasti strojních dílů....

Takže jen opakuju: každý výrobce se snaží používat normalizované spojovací součásti, protože jsou levné a případnou "nekvalitu" lze hodit na dodavatele/výrobce. Zejména masový výrobce, jakým je VW, udělá všechno pro to, aby potřeboval na autě co nejméně speciálních dílů které ho stojí mnohem víc než normalizát. A když už konstruktér přistoupí k vlastnímu "nenormalizovanému" spojováku, musí pro to být výrobně, konstrukčně i nákladově obhajitelný důvod - to známe třeba ze šroubů hlav atd, že. Takže ten dlouhý šroub může být atyp pevnostní, materiálový, nebo atyp zpracováním - žíhaný, popuštěný, s měkkým dříkem, s torzně zkrutným dříkem, cokoli. Nebo taky nemusí, že...ale VW není Bugatti a jen tak z plezíru by si nenechávalo vyrábět atypické šrouby, kdyby na jejich místě stačily "vraťáky" :-D :-D :-D

Ehm, destrukce nápravy a náraz do svodidla je děj, kdy se energie přemění a namáhání nastane během zlomku vteřiny, jednou a dost. Oproti tomu rok ježdění po silnici je cyklické namáhání v několika osách najednou, a je tu prostor pro únavový lom, ohnutí, a jiné dlouhodobé (dlouhodobé = více jak vteřinu :) ) děje a stavy. Čili úplně jiný režim. Toliko k té "vysranosti".

Jinak že ten šroub stojí 16E? A potřebuješ ho na auto staré 27let? Tzn. ten původní vydržel přes čtvrt století? Pak je asi dobrý, dobře vymyšlený a zkonstruovaný a když tam dáš zase co tam patří, máš na dalších čtvrt století klid... to za pětikilo asi stojí, ne? Ale samo tam můžeš dát "vraŤák" z Obi a čekat, třeba se nic nestane...nebo taky stane...kdo ví, vždyŤ to drží jen nápravu, ne, takovou nedůležitou blbost....
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3381 sekund.