Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: Vibrace volantu při brždění

o Navštíveno 7697x o
o 04.02.2018, 21:29 | PK
Ahoj, prosím vás o radu. Byl jsem projet jednoho Forestra (rv 1999) a při lehkém brždění jdou vibrace do volantu a lehce to táhlo doleva (to si nejsem jistý, jestli to dělalo při každým brždění). Když se brzdí víc, tak to je v poho. Kotouče a desky mají najeto 30tis, jsou pěkný, hranku mají ani ne 1 mm. Auto brzdilo krásně. Na nápravě vůle nejsou, ani ložiska, to se všechno prohlídlo před projížďkou na zvedáku...Může to být nevyváženýma kolama? Křivý kotouče? Nebo ještě něco jinýho?

Předem děkuju :)

o 04.02.2018, 21:58 | crestik
Podle mě je tam někde vůle na nápravě. Při určitém brzdění se dostane do rezonance a přenese do volantu. Pokud se povolí/zesílí tlak na brzdu, tak se vymezí a nemusí se projevit. Jak to zjišťovali na zvedáku? Pohledem, nebo i nástrojem? Mě to dělalo podobně,ale asi cítím v autě víc, než ostatní...bylo to několikrát na zvedáku, na třepacích deskách a furt jsme to nemohli najít. Nakonec jsem to nechal vyhnít, dokud se to nezhoršilo tak, že jsem to poznal rukou při přehazování kol :-)
o 04.02.2018, 22:44 | PK
Při jízdě ani nikde nic nebouchalo. Na zvedáku bral za kola a zkoušel to montpákou. Takhle to vibrovalo jen když jsem brzdil zlehka, jak se šláplo na pedál víc, tak to ustalo. Ty vibrace jsou docela citelný. Ale taky jsem někde vyčetl, že to může dělat vůle na nápravě.
o 05.02.2018, 14:01 | radek.613
Ehm, skorem 20let stará náprava, navíc původní? A řešíš jemné vibrace? To je snad jasné že by ta náprava ráda dostala všechno gumové a všechno čepové nové, aby zase X let sloužila,ne?
o 05.02.2018, 14:56 | PK
To Radku beru, že to má pár let za sebou, tak to nebude úplně tip top. Na nerovnostech a ani na zvedáku se nic neobjevilo, jen při tom brždění to takhle vibrovalo a ještě jen když se brzdilo zlehka. Tak mě zajímá, co by to všechno mohlo dělat. Původní už asi nebude, to auto má pár set tisíc za sebou.
o 05.02.2018, 15:13 | Pglock
natrženej zadní silent ramena povětšinou.

Jestli maj kotouče a desky 30 tis, tak můžou bejt lehce křivý kotouče.

Ve výsledku to stejně vyházíš celý.
o 05.02.2018, 15:45 | PK
Pglock: Díky, zkusím na to kouknout.
o 08.02.2018, 21:31 | PK
Ještě další poznatek, dělá to jen nad 100 km/h, do stovky to je úplně v poho.
o 08.02.2018, 22:38 | pepe689
Me to delaly fungl kotouce a desky sice na o2 ale i tak
o 10.02.2018, 10:05 | Zdena1985 | Upraveno: 2018-02-10 10:05:31

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3226 sekund.