Navštíveno 7025x

Ahoj, naskytla se mi zajimava prac. nabidka pro firmu Milacron CZ a zajimalo by me co si o ni myslite. Pracujete nebo pracoval jste pro ne nekdo? Spolupracujete s nimi nebo jim dodavate/odebirate. Rad bych vedel do ceho jdu protoze krome jejich oficialnich stranek nejsem schopnej si neco dohledat...
predem diky :-)

13.03.2018, 06:42 |
fredh Kde a na jaký pozici bys měl pracovat? Jako dělňas na hale u mašiny, nebo někde v kanclu? V ČR, nebo jinde?
prace v kanclu na nizsi pozici v CR

13.03.2018, 18:34 |
fredh Byl jsem na pohovoru tady v Cechach, konkretne v Sasovicich na Vysocine na pozici programatora. Moc se mi to nelibilo - pracovni doba, podminky, mzda, prace jednotvarna... Nevzal jsem to.
Chteli rust, postavili halu za x milionu, mela se sem presunout vyroba z nemecka. Vysledek je, ze tu novou halu uz zavreli, lidi odesli, nebo byli odejiti...
Mam ve firme par znamych, jako obsluhy stroju. Porad si stezujou, na plat, na pracovni dobu atd.
fredh
Na plat a pracovní dobu si stěžují všude...
fredh: diky za postrehy ;-) jen se zeptam jak je to dlouho co jsi tam byl na pohovoru?
je tu jeste nekdo kdo tam pracuje nebo je s nimi v nejakem kontaku? Rad bych vedel jak tam funguje komunikace mezi kolegy a sefy, jestli plati to co se dohodne nebo jestli jsou tam podrazy na dennim poradku :-D
Z cech jsem odesel pred osmi rokama a ted se z rodinnejch duvodu vracim a popravde jsem zvyklej ze v cizine se s tebou nikdo nesnazi vyjebat za kazdou cenu a ze kazdej jeden clovek ma svoji cenu - to jsem v cechach moc nevidel :-D ale myslim, ze je ted trosku jina doba a verim, ze i v cechach se toho dost zmenilo :-)
jo a na plat a na pracovni dobu se nadava uplne, ale uplne vsude i v cizine :-D
no tak to tě můžu ujistit, že za těch 8 let se nic nezměnilo, no, možná ano...ale zrovna tím opačným směrem, než doufáš :-)

14.03.2018, 06:16 |
fredh | Upraveno: 2018-03-14 06:17:52
Tak jasně, je to klasika. Ale zase na druhou stranu můžu říct, že jednání na pohovoru bylo korektní a slušný. Ale požadavky nereálný. Programování na tři šichty, pořád na telefonu. Člověk by musel kdykoliv z domu dojet do firmy a řešit problém... Nic pro mě. Mám rád volnost a možnost si práci rozvrhnout a udělat, jak já chci. Na pohovoru jsem byl před cca půl rokem, když jsem věděl, že budu hledat práci. Zajímáš se o ty Šašovice?
Komunikace v této konkrétní pobočce probíhá formou interních mejlů...
Jinak já se vracím taky po pár letech z ciziny a pár firem jsem obešel, jak v čechách tak v rakousku (mám to k hranicím kousek) a moc nic jsem si nevybral, tak zkusím jít do soukroma. Kontakt z ciziny na práci mám, tak proč ne...
A jak píšeš, že v cizině s tebou nikdo nechce vyjebat, tak právě v tom rakousku jsem i zažil, že mi ani na začátku nechtěli podat ruku. Ale to byla jen jediná špatná zkušenost, jinak profesionalita, čistota prostředí, slušnost.
fredh: ne to misto je na Vsetine, jeste porad jsem ve spanelsku, proto zatim vsechny pohovory a rozhovory probihaly po telefonu, coz zatim na pohodu, na pohovor a dohodnuti podminek jsme domluveni zacatkem dubna tak uvidim co z toho bude a nebude a jak se mi to bude pozdavat.
Jde mi hlavne o to, ze predpokladam, ze kdyz se neco domluvi, at piseme nebo ustne tak at to potom i plati ;-)
a jeste jednou diky za info!