Chci koupit ženě nějaký chytrý hodinky. V podstatě jediný hlavní požadavek je to, aby byly hodinky dobře využitelné při turistice - GPS, ideálně i možnost přednahrání mapy a následně nějaká základní grafika (třeba kdy kam zabočit apod.). Pak zpětně samozřejmě nějaké svázání s google mapami nebo s mapy.cz, export trasy do PC, parametry trasy (délka, průměrná rychlost) atd. Využití v jiném sportu minimální (max. mě ještě napadá na kole). Propojení s mobilem (notifikace) velkou výhodou, ale ne úplnou nutností. Výdrž baterie při zapnutém GPS minimálně jeden den.
Kam koukat? Nejvíc se dívám na Garminy, ty vypadají nejlépe, ale mají asi deset modelů, které se liší v názvu jen minimálně, takže trochu v tom plavu... všechny ty Optic, Vivoactive, HR apod. Nevím. Zajímavě taky vypadá TomTom Adventurer. Jinak ostatní nic extra. Měly by to být spíš hodinky (než jen takovej ten levnej pásek), vizuálně klidně větší ciferník (ale na štíhlou ruku), cenovku čekám plus mínus kolem 5k.
Koukal jsem třeba na:
[ Link ] [ Link ] [ Link ] apod.
Vivoactiv optic (ty první mám) jsou super jako takovej lepší hobby sport tester, můžeš do toho nahrát i aplikace, ale není to nic moc pohodlné na ovládání a zobrazení.
Na turistiku jsou docela dobře hodnocené Suunto a vyšší řady garminů jsou hodně podařené
Na Suunto jsem taky koukal, je to tedy pro mě úplně neznámá značka. Někde jsem četl recenze o problémech s konektivitou k mobilu, ale to mohlo být něco ojedinělého.
Konektivita je někdy na 4- i u garmina. Občas to taky zlobí a musí se synchronizovat trošku ručním způsobem a po aktualizacích to zapomínalo základní nastavení KM/míle a pod a bylo to protivné znova nastavovat. Poslední 2 aktutualizace aplikace to už ale nedělá, tak snad dobrý. V app storu garminu je podstatně víc aplikací pro kulaté modely a mají tak lepší podporu a vývoj.
Mám Lemfo LEM5PRO a zatím maximální spokojenost. Notifikace fungují přes aplikace třetích stran, měří tep, kroky, dá se do nich dát simka a následně přes ně volat, ale já používám jen notifikaci.
Pro mě bylo důležitý:
- když někde jsem, abych věděl, že mi někdo volá, takže vibrace na ruce
- čtení SMS, popř. whatsapp, messenger, ale nevyužívám, protože by to řvalo furt, takže mám zaplé notifikace jen na sms
- WiFi, normálně se na tom dá prohlížet net, ale je to pakárna :D
- krokoměr
- design, ale jsou typicky chlapský, každopádně Lemfo dělá plno dalších modelů, ale tenhle jsem kupoval na Vánoce a byl TOP...
Baterie vydrží den, Android 5.1, normálně spárovanej s mým google účtem...