Navštíveno 7876x

01.05.2018, 22:36 |
J-T. Potřeboval bych poradit od zkušenějších...
Koupil jsem skútr s propadlou STK. Skůtr je ve stavu, kdy už nikdy neprojde STK. Existuje nějaká možnost jak to na sebe přihlásit?
Co jsem pročítal fóra, tak by to mělo nějak jít přes depozit, ale moc jsem to nepochopil :-/ Otázkou také je co na to novela zákona.
Existuje nějaký fígl jak na sebe přehlásit skůtr bez technické? Nejde mě o to s ním jezdit - ten už nikdy nepojede :-), jde mě o to abych byl majitelem v papírech.
Díky za případně tipy a nasměrování!

01.05.2018, 22:48 |
assassin | Upraveno: 2018-05-01 22:49:14
osobne si myslim, ze skutr normalne projde evidenckou, pokud je kompletni - obsahuje vsechny soucasti ktere se kontroluji na evidencni kontrole + sedi cisla. na takovem vozidle ti udelaji evidencku, ale do protokolu poznamenaji, ze to vozidlo z nejakeho duvodu nevyhovuje - na zaklade takoveho protokolu na tebe na urade to vozidlo prehlasi, ale nevydaji ti znacku, resp ti znacku seberou a vozidlo ulozi do depozitu... tzn je dobry mit rovnou znacku s sebou. nevim jak pov, ale skoro bych rekl, ze ho budou chtit, tzn ho budes na tu chvili muset udelat/zrusit :(
Musí sedět čísla, gumy, musí být kompletní, musí vyhovovat vzorek gum (někde na to serou).
Jestli to brzdí, vrčí a svítí je nezajímá.
Na TK s motorkou - rozměr gumy, alespon trošku vzorku a zkontorlují světla. pak jen čísla. To by snad neměl být problém aby to blikalo a svítilo prední a zadní světlo ne?
On chce jen evidenčku, takže světla netřeba.

02.05.2018, 12:35 |
J-T. Na dopravním inspektorátu mě řekli, že mě to s propadlou STK nepřihlásí. Jinými slovy, že si musím udělat technickou a až pak mě to přehlásí.
Já právě žil s tím, že bude stačit evidenčka a ono ne :-/
Tak skůtr je v dezolátním stavu, chybí startér a jsou proražený obě dvě gumy, včetně prasklých ráfků :-/
Hledám cestu ja kto přihlásit bez udělání STK, tou prostě neprojdu :-/
A není lepší, aby to bývalej majitel nějako zlikvidoval - případně ti dal plnou moc na likvidaci?
Se vydej jinam na úřad, teď už by to mělo jít
Ale s propranejma gumama ti to nedá ani na evidenčku.
Oni si urady ty zakony vysvetluji tak nejak po svem, sel bych na jinej urad...
ja jsem havarovane vozidlo bez stk prehlasil (je fakt ze uz je to asi 2roky zpet) - jen jsem ho musel hned ulozit do depozitu

02.05.2018, 12:53 |
J-T. Pglock: Já to ale nechci zlikvidovat, chci to mít napsaný na sebe. Nikdy jsem s tím nechtěl jezdit, jen to potřebuji vlastnit. Bývalý majitel mě napíše cokoliv, jde o to co má napsat :-)
Tak evidenčka řeší jen "čísla", nikoliv stav, ne? Můžeš to tam přivést v dílech a evidenčku když to sedí s TP ti dát musí ne?

02.05.2018, 12:54 |
J-T. assassin: No ale ten depozit je teď max. na rok ne? To moji situaci moc neřeší :-/ Po roce co jsem četl ti zruší papíry a je to v prd...
J-T - omyl. Dnes jsou povinni kontrolovat i stav a rozměr pneu + disků, čísla kastle, typ motoru, druh převodovky, přítomnost či nepřítomnost ABS a já nevim co ještě. Více - méně se to podobá TK.
Někde na to serou, ale to nelze zaručit.
Jinak s platkou EK by ti to přepsat měli.
Tady máš nějaký info o depozitu - dle mýho posledního infa by to tak mělo být.
[ Link ]
kontroluji kde co, ale pokud sedi cisla meli by ti to prehlasit i na zaklade "nevyhovujici" EK.
do depozitu ti to daji na rok, ale po roce ti nic nezlikviduji, je to tam ulozene dal, jen az si pro to prijdes tak ti nechaj doplatit roky navic.
Likvidovala se auta v depozitu u kterych nebylo nahlaseno kde se nachazi a proc - stacilo tohle nahlasit a bezi to dal.
Opět omyl - vozidlo, který nevyhovělo EK ti nikdo nepřepíše.
Buďto je to po stránce evidence v pořádku (s tím, že to je dle EK způsobilý) nebo ne.
Pokud ti napíše, že z hlediska EK je to nezpůsobilý, tak máš peška.
Tři roky zpět mě na EK vyhodil za stav pneu (holý), šel jsem s tím na úřad a tam mi paní s úsměvem ohlásila, že se s tím protokolem můžu jít akorát tak vyfotit.