Navštíveno 7851x

Dnes mi prisla do schranky nejaka sracka, ze nejsem pod svym ICO (fyz.os.podnikajici) prihlasen k rozhlasu a k tomu formular.
Doslo to nekomu?
Pokud máš auto na ICO, tak se zaregistruj a těch par stovek jim posli.
Jediny co mam na ICO je skutr :-)
Pak jedině musíš napsat, že nevlastníš žádný radiový přijímač, ani v mobilu, ani v počítači. Tuším, že nějaký forma cestného prohlášení to byvala

24.07.2018, 15:31 |
petis tohle mi přišlo taky 2,5 roku potom co jsem pozastavil živnostnák. Na strankách rozhlasu je čestný prohlášení že nic nevlastníš. Přesně jak píše Only_One. Asi po měsíci mi pak přišlo že to zaevidovali a nic po mě nechcou.
jediný co sledujou dost důrazně jsou auta - 1 auto 1 platba rozhlasu, 10 aut - 10 plateb... to si totiž můžou ověřit a je nutné to tak nějak překousnout
Mně to přišlo taky. Volal jsem jim a řekl, že mám sice IČO, ale TV mám jen jako soukromá osoba a že za ni platím. Tak mě ujistili, že nic dalšího platit nemusím a že jen musím poslat nějaký to čestný prohlášení nebo co, tak jsem jim udělal radost a vyplnil to.
To ze nekdo ma auto na ico snad neznamena automaticky ze v nem ma i radio ne?
Nekde jsem vycetl, ze i kdyz nema, tak ma povinnost platit :-))
Pokud mas notas, tak taky :-)
O rádiu to není dávno... stačí mít počítač, notebook, tablet, v podstatě naprosto cokoliv... na druhou stranu stačí čestné prohlášení, že nic takového nemáš a dají pokoj.
to Bart - auto bez radia jsem viděl 2x - v autosalonu Škoda, kde bylo v soupisu výbavy "příprava pro rádio" a v na bazoši, kde majitele mají pocit, že jejich rádio se musí dědit z otce na syna a proto si ho nechají :-D nicméně ano, pokud napíšeš, že máš auto bez rádia a skutečně máš, tak od toho tam je to prohlášení.

25.07.2018, 11:44 |
xSam Na standardní počítač bez tuneru se to nevztahuje a na mobil také ne.
no na mobil pokud má FM tuner, tak ano
[ Link ] Co se týče mobilů, můžou být podnikatelé, stejně jako běžní smrtelníci a domácnosti, klidní. Rozhlasový ani televizní poplatek se z nich neplatí. Z obliga jsou tedy i služební mobily.
pošl jim prohlášení, že jako ičař nic nevyužívám - což je pravda a hotovo
Super ze to na mobily neplatí. Alespon male pozitivum