Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dotaz na kutily - plot

o Navštíveno 7645x o
o 13.09.2018, 12:06 | Losky
Ahoj, o víkendu jsme dodělali plot z klasického čtyřhranného pletiva řeším menší problém. Horní a spodní napínací drát se mi stahuje pletivem k sobě. Napnuté byly až až, ale když jsme věšeli pletivo, tak jsem silou pletivo vždy natáhl, přidělalo se ke sloupku a šlo se na další, takže to vypadá, že jsem pletivo natáhl moc a místo ok 50x50 to udělalo spíše takové ležaté kosočtverce.
Jen teď řeším, zda se plot při délce 45m natahuje až na konci a nebo takhle průběžně. Budu muset nejspíš udělat nápravu a na jedné straně pletivo sundat od posledního sloupku a bojím se, abych to pak při té délce napnul zase trochu zpět.
Nemáte někdo zkušenosti?
Na foto je znázorněno, že se to uprostřed stahuje a díky tomu mi to dela vypadává z úchytů.

foto k příspěvku  od Losky

o 13.09.2018, 13:06 | HIGHTOWER
No, napínat to na krev za tepla, co to udělá v zimě, i zde bude nějaká tepelná roztažnost materiálu. Určitě bych to povolil a napnul napřed jen sloupky a plot bych jen na cit napnul, netřeba ho mít jako strunu.
o 13.09.2018, 14:13 | Losky
Co myslíš tím, že by si nejdřív napnul sloupky? Myslíš napínací dráty?
o 13.09.2018, 15:14 | HIGHTOWER | Upraveno: 2018-09-13 15:25:00
No upevnil bych napřed napínacími dráty sloupky mezi sebou nahoře, teď to tak nemáš. A pak bych už jen dal pletivo a vždy uchytil jen kolem sloupku od shora dolů, a ty vodící dráty horní a dolní plotu bych ke sloupkům ani nevázal, max. chytil do toho nějakého úchytu, co tam máš už teď a ze kterého ti to utíká. Plot bych dal úplně k betonové patce. Proč to chceš mít úplně napnutý na krev?
Ty sloupky takto nevím, zda opravdu pevně drží hlavně ve směru k sobě, i když možná jo, tak třeba netřeba ty horní napínací dráty mezi sloupky. Když jsem dělal ploty doma, tak je klasika trubka do země cca 60 cm a to byla jistota, že se to nehne a už se jen vázal plot jen kolem sloupku a bez problémů, neprověsil se a držel v každém počasí dobře.
o 13.09.2018, 15:50 | pbjun
To vypadá, že to má koupené pletivo se zapleteným napínacím drátem. Taky sme to tak koupili a stálo to za hovno... Lepší je koupit pletivo a dráty zvlášť a jak píše kolega výše nejdřív nepnout dráty a pak na to věšet pletivo a pletivo vypneš jen tak akorát při věšení...
o 13.09.2018, 15:57 | Losky | Upraveno: 2018-09-13 15:57:24
Myslíš horní drát uchytit úvazkem okolo každého sloupku viz. foto? Jinak sloupky jsou cca do 85 cm zabetonované. Ono to takhle původně být nemělo, chtěl jsem plot mít tak 2-3 cm nad podhrabovkou, ale nějak to nevyšlo s délkou slouků, kterou jsem trošku přestřelil.
Jinak jak je pletivo nasazené, tak každé oko nahoře i dole je zapletené do napínacího drátu, tak se mi prostě pletivo už dolů sundávat nechce, je to cca 19 polí. Takže zvažuji, že přestřihám na sloupcích vázací dráty, kterými je pletivo ke každému sloupku na třech místech přichyceno a celý vázací drát na posledním sloupku rozvážu a pletivo uvolním a pak postupně budu pletivo povolovat. Pokud to klesne třeba o 1,5 cm dolů, budu rád a případně sloupky nahoře třeba o 3-4 cm zkrátím.

foto k příspěvku  od Losky

o 13.09.2018, 16:05 | pbjun
Nám plot taky vyšel všelijak a nakonec sme se na to vykašlali a jsme rádi. Běhají nám tu kolem srnky, sem tam nějaká do pletiva naběhne a udělá na něm stejně břicho :D Prostě plot je hezkej jenom chvilku :D
o 13.09.2018, 17:21 | HIGHTOWER | Upraveno: 2018-09-13 17:24:53
Takto jsem to myslel. Černý je drát kolem sloupku omotaný a tím drží pletivo. Nahoře a dole dát nějaký ten úchyt napínacího drátu pletiva.
Ono když to chytíš jen nahoře nebo dole kolem toho sloupku a pak třeba jen uprostřed, tak to je pak dosti volné. Tím, že to chytíš kolem celého sloupku, máš to krásně fixované, ale ne zase tak moc pevné, aby to bylo přepnuté. A vážně bych to prostě nenapínal na krev.

foto k příspěvku  od HIGHTOWER

o 13.09.2018, 17:45 | Losky
takto mám omotaný koncový sloupky, ale ostatní takhle motat nechci.Mám každý sloupek chycen třikrát k pletivu, ale ne takto propleten.
o 17.09.2018, 06:58 | Losky
Nakonec jsem to komplet povolil, stáhl plot celkově dolů, zkrátil nahoře sloupky a zdá se to být už ok:)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3329 sekund.