Posledni dobou me velmi rozciluje muj vuz - Hyundai Genesis BH (sedan) 3.8 V6 335hp r.v. 2012. Pri plnem plynu je auto takovy nervozni, nejisty. To samy pri prudsim brzdeni. Navic to tahne trochu do prava. Gumama to neni, kupoval jsem vsechny novy a nic. Rekl bych, ze se to pomaloucku zhorsuje, pred rokem to urcite takhle nedelalo. Na podvozku nic nemlati, zadny silent neni viditelne poskozeny. Chtel sem udelat geometrii, ale to nebude tak snadny, protoze tohle auto "nemaji v pc" a tak to neudelaj. Musim do autorizovanyho a ten je zase 50+km daleko. Kdyz to nepomuze, co by to mohlo jeste delat, na co se zamerit ? Servisni manual se snazi tvrdit ze prej silentbloky spodniho ramene.
jak pisou nade mnou...pres internet ti nikdo nerekne ze je spatny pravy horni rameno takze do toho servisu 50km muzes pomalu vyrazit bo auto musi na zvedak a geometrii.
Pri pridani plynu to nezacne tahnout - ale pusobi nejiste az tak pri 130+ Problem servisu je ten, ze nic nepoznaji(vyzkouseno). A aby zacali nahodne menit dily za 10tky tisic a doufat ze se to vyresi, to mi neprijde v pohode. Snazim se sbirat moudra, zvazuju a pak nastane nejaka akce. Katalogovy foto predni napravy :
Jinak me se osvedcilo zajet na ty vytrasaci desky na stanici TK. Taky me u Lexuse zlobila naprava a nikdo neprisel na zadnou vuli. Odhalil jsem to az na tech deskach. Technik bude cumet na silentbloky/cepy a ty budes tocit volantem ci zkouset dupat prudce na brzdu....
To ALLInOne: Tohle sem nasel - uzivatel Evlo tam resi vyvazeni kol pac mu klepe volant na Hyundai Genesis Coupe. To je zcela jiny auto s jinou napravou. Maj spolecny jen jeden motor a nazev.
To Mari: Voni ty ramena vypadaji maly, ale jedno sem mel v ruce (cislo 11) a maly mi nepripadalo. Na ty klepaci desce sem byl vloni, pac mi tam neco klepalo. Technik to tam 15 minut vsechno zkousel a nakonec nejiste oznacil za vinika klepani to rameno 11. Vymenil sem je a klepani ustalo. Aktivni podvozek to nastesti nema. Ale mas pravdu - pisu si. Zajet na ty desky jeste jednou je dobrej napad. Uvidime co mi reknou, jsou u nas na vesnici docela ochotny. A jako premiovej sedan bych to asi neoznacil, koupil jsem to kvuli naprosto neuveritelny cene a tomu, ze mam rad neokoukany auta - ] A louskam taky USA forum, pac tam se tech aut prodal kotel a prakticky nikdo nema problemy s podvozkem - a to uz maj nekteri najeto 200k mil. Ale asi kvalita CZ silnic se projevila.
Tohle všechno je křišťálová koule, protože už tady padlo úplně všechno a stejně víš prd. Pokud to nejsou měkké bočnice pneumatik (dělali mi podobný brikule zimní Nokiany), tak je to něco co způsobuje změny v geometrii - tedy pravděpodobně ramena a uložení. Hrkačka by měla vyloučit samotné čepy a spojovací tyčky.
Co to není: Tlumiče - Nezpůsobují stáčení ke straně. Klidně by se k tomu dala přidat prasklá pružina :D Kosti stabilizátoru - stejné.
Začni hledat dobrého servisáka a auto mu svěř, tohle online těžko řešit.