Navštíveno 7461x

Zdravím chlapy, známá má problem stím že jí přestali svítit bodovky v koupelně.
má kolíbkovej vypínač na jedno trafo běží 10 bodovek a na ten druhy 3 bodovky a kazdej ten vypinač má své trafo.
jedno trafo jsme vyndali a to druhé bylo bez paramatrů a rozbalené. Jelikož se nevyznám v elektrice mohl by mi někdo prosím poradit co má koupit? děkuji
jedno trafo na tech 10 bodovek mám vyfocené.
A to trafo na 3 bodovky tam nevím co mam vůbec koupit. moc děkuji za typy.

28.01.2019, 18:33 |
Tomak Za předpokladu, že jsou ty tři bodovky stejné(typově) jako ostatních deset, tak budeš potřebovat stejnosměrný proudový zdroj s rozsahem napětí řekněme cca 9-15V a konstantním proudem 600mA, viz zdroj na fotce. Stačí takto?
To si mi tedy spocital nebo napsal udaje pro ty 3 bodovky( ANO VSECHNY STEJNY)
tohle trafo kdyz jsem donesl do elektra tak mi rekli ze stejne co se tyce parametru neni....je nejaka ALTERNATIVA abych tedy mohl koupit jine, neco jako OD & DO aby to svitilo a zaroven se to nespalilo? Nrbo proste musim dodrzet ty parametry
Jako ze nemaj skladem...tak zda tedy muzu pouzit treba 24w misto tech 20w na stitku...nebo co muzu pozmenit a co musi sedet...snad me chapes jak to myslim

28.01.2019, 19:09 |
Tomak Tento zdroj by měl fungovat
[ Link ] Zdrojů je samozřejmě více, záleží kde je umístěný(krytí+zóny)cena atd...
Jinak je to tak, že každá bíle svítící LED má úbytek cca 3V*3ks=cca 9V a soudě dle zdroje na fotce skrz ně prochází trvalý proud 600mA.
No dobre... jsem hloupej, ale muzu mit treba ten zdroj treb 30w misto 20w? A ten DC:20-36V musi bejt taky stejny nebo je proste nejake rozmezi od do co muzu pouzit. Nebo mi snad oni znova v elektru poradi.????
Jinak ti dekuji kazdopadne za rady.

29.01.2019, 06:24 |
Tomak | Upraveno: 2019-01-29 06:25:13
U proudových zdrojů je to s výkonem tak, že ten zdroj dodává napětí v rozsahu třeba v mnou zmiňovaných 9-15V s konstantním proudem 600mA=celkový výkon tedy je 9W.
Tohle trafo ma 20w a DC:20-36V 600ma pro rozsviceni 10 zarovek teda nebude vadit kdyz budu mot treba 40w trado ale musim si pohlidat ten DC (Vystup) tech 20-36v protoze kazda ta zarovka ma tedy tech 3W cca a 3x10 je 30 coz se vejdu mezi to rozpeti 20-36v. Chapu to dobre nebo pisu blbost????
Jeste jsem se dozvedel ze rozdil je mezi proudovym a napetovim. A ja ze potrebuju ten proudovej.
Venoval by mi nekdo minutku na netu a nasel teda nejaka dve trafa co by tam sli a neodpalili ty ledky?
Jedno trafo pro 10x ledek
Druhe pro 3x ledky
Moc dekuji

30.01.2019, 19:25 |
Tomak Tento zdroj by měl fungovat jak pro sekci tří, tak deseti bodovek. Proud je o 100mA větší než tvůj, takže LED budou svítit trochu více a snad vydrží :-). V 600mA je malý výběr, moc se u nás nepoužívají.
[ Link ]