Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > settopbox T2, hbbtv, hdmi cec

o Navštíveno 9389x o
o 14.03.2019, 19:16 | Petura
hledám set top box na pozemní T2 H.265, aby uměl HBBTV (červené tlačítko) a taky uměl společné ovládání HDMI CEC (jedno ovládní od TV) s TV Panasonic...

hlavně že jsem před 3lety koupil Panasonic TX-48AS640E s T2 tunerem, ale ten krám neumí kodek H.265 a žádným způsobem to v něm rozchodit nejde

o 29.11.2019, 19:20 | KaZaN
Borci, poraďte mi se set top boxem, potřebuju jich nakoupit hafo celý rodině a zatím všecko co jsem objednal nebo pročetl recenze, tak shit. Požadavky asi jako Peťura, jen telky máme různý, Samsung, Panasonic a snad i jedna LG je.
Nemusí to bejt nejvíc economy model, ale hlavně to musí mít použitelný a rychlý menu, nastavení, ovládání, ovladač... HBBTV, HDMI CEC, ..když to navíc bude mít i youtube a/nebo nějakou službu přes kterou půjde do toho posílat multimedia, tak super. Víc mne teď nenapadá co od toho chtít, snad jen ještě to aby se to nesekalo... Takhle tu mám teď Humax Nano T2 a ten se sekne dvakrat denně a pomuze jen vytazeni ze zasuvky, menu a všecko je pomalý, HBBTV megapomalý, display na přístroji tragickej, jako bonus mi zvuk při každým střihu, typicky u reklam nebo nějakejch pořadů ala zprávy, zeslabí a postupně se zase zesiluje, nechápu, ale dělá to jen při zapnutým výstupu na zesilovač, když to nechám hrát z telky, tak to nedělá..ale u jinejch zdrojů mi tohle nedělá, tak nevím kde je chyba... :-(
Nejhorší je,že ať koukám na cokoliv, i na drahý kousky, recenze jasně odhalujou, že je to všeckko trága...
o 30.11.2019, 17:30 | Octávák
Mám Technisat a všechno jede jak má, nic se neseká, ale cena je vysoká. Nechtěl jsem čínský shit, tak jsem si holt připlatil, ale jsem spokojený
o 30.11.2019, 22:49 | KaZaN | Upraveno: 2019-12-01 01:46:03
Octávák Jakej přesně to je? Jako k hlavní telce si klidně připlatím, ale kupovat 6 drahejch určitě nebudu... :-D
o 01.12.2019, 07:26 | Milhauzz
Já jsem zkusil koupit Tesla TEH-500, jo, taky sem čuměl :) [ Link ]
Vypadlo to na mě v rámci filtrování DVB-C, Téčko nepoužívám, mám doma kabelovku. Hele, funguje to, netuhne to, má to svoje mouchy, ale za ty prachy ...
o 02.12.2019, 18:03 | KaZaN
Milhauzz Početl jsem recenze a zkušenosti s tou Teslou a taky to není moc optimální spolehlivé řešení... :-( Ale nutno dodat, že něco co by skutečně makalo, bez vzdoru,chyb a svižně, jsem nenašel... Nechci se tu u ničeho vztekat nebo přizabít souseda, až tím mrsknu z vokna :-(
o 03.12.2019, 07:34 | Milhauzz
KaZaN: Uživatelský recenze jsou takový, jaký jsou. Hele, mě to netuhne a funguje to. Jediný k čemu mám výtku, je EPG, který mě nedělá úplně štastným.
o 03.12.2019, 18:27 | KaZaN
Milhauzz Tak jestli to netuhne a má to aspoň trochu svižný a použitelný menu a funkční HBBTV a HDMI CEC co opravdu funguje, tak je to pořád o level lepší než Humax Nano T2. EPG se tu teda dost využívá, takže jestli je marný, tak taky nebudeme šťastný. Ale ani v tom Humaxu to není ok, pustím EPG a pulka programů je prázdná, tohle přesně nám dělala i stará Samsung telka, že dokud jsem na nějakej program nepřepl, EPG o něm mlčelo...to na Panasonicu tyhle problémy nemám, ale tam mne zase dere, že při EPG se vypne zvuk i obraz stávajícího kanálu, takže nejde hledat a zaroven sledovat aktuální rozkoukanost...takovy drobnosti, co jednomu pijou krev skoro denně :-D Pak taky dost hořím, když pro info o aktuálním pořadu zmáčknu tlačítko s Íčkem, ale pro detailnější info už nemačkám Íčko, ale typicky třeba červený tlačítko, tak to bych s tím hodil vo zeď, to mám opět u Samsung telky, zatímco u Panasonicu je to jedním tlačítkem :-D Eeeej, moje starosti na vaše ostny :-D
o 03.12.2019, 19:06 | Milhauzz
KaZaN jo chlape, já zase řeším jiný problémy. Moje dosavadní řešení bylo na bázi domácí IPTV. Jako backend jsem používal starší Wetek Play - tahle mašinka přetavila DVB-C na data a jako frontend RPi3 v KODInou, kde byl TVHeadEnd. Fungovalo to bez problémů až do posunu z letního na zimní čas - pak se rozházelo EPG. Vyšíval jsem na to už celkem dlouho, četl fóra a ladil. Nicméně se mi vždy podařila kombinace taková, že buď sem měl EPG v pohodě, ale byla špatná synchronizace zvuku s obrazem nebo naopak.

Říkal sem si, že možá bude chyba v tom Weteku, protože je to china/shit. Kdysi jsem koupil MOI+, je to takovej 1U krám do racku, do kterýho stačí dát TV karta, naladit a použít jako backend. Jenže jsem zjistil, že je problém s kartama pro DVB-C. Nový MOI, který podporuje více karet je ale celkem drahý a byl by to takovej spíš kanón na vrabce.

Navíc u těchto řešení - backen a frontend je veškerá pozornost směřovaná na DVB-T(2) a DVB-S(2). Céčko je jaksi mimo okruh zájmu.

Tak sem teda pak začal ňůrat po netu, jeslti neexistuje nějaký STB, který by mi toto vyřešil a možná nabídl i něco navíc. Jenže, zase limitace DVB-C :) No zbyli na mě dva po filtrovaném výběru. Jakejsi nesmysl za desítku nebo tahle Tesla. To je asi jedinej důvod, proč to mám doma.

Tuhle celou tramtárii absolvuju proto, protože nemám v obýváku klasickou telku, ale projektor. Tak to prostě jinak neudělám. Holt doby analogového příjmu a videa jako zdroje TV signálu jsou ty tam.

Naštěstí na telku vůbec nečumím, to spíš moja čučí na takový ty růžovky a kdejaký nesmysly. Já jen chci, aby to fungovalo a moja mě neotravovala.

Sorry, asi sem se potřeboval vykecat :)
o 03.12.2019, 19:36 | KaZaN
Milhauzz :-D tak předposlední větou si zabil.... Jako doufám že si někdo nemyslel, že mám čas nebo chuť čumět na televizi :-D všechny tyhle požadavky a neduhy mám samozřejmě taky primárně od tej mojí a od zbytku rodiny :-D O tom víc mne zadírá tohle řešit :-D
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.1926 sekund.