Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dotaz na hifíky

o Navštíveno 7552x o
o 19.12.2019, 13:42 | Freerider
Loni jsem dostavěl minidomek s tím, že z něj udělám poslechovku. Tak se také stalo, jenže okolnosti tomu chtěly a musel jsem ji obětovat pro zkušebnu kapely. Takže pro poslech je již nepoužitelná - rozestavěná pódiovka :-(

Přemýšlím, že bych si udělal tedy poslechovku v podstřeší.
Prostor je aktuálně zateplen, půdorys prostoru je cca 7 x 10 m. Budou tam dvě malá střešní okna naproti sobě.
Má to však ale:
Výška krovu je jen 198 cm, pokud udělám ostění na dlouhých stranách, bude prostor cca 4,25 x 10 m.
Další zádrhel je komín, který je v cca 2/3 delší strany, není uprostřed, ale samozřejmě bude vadit.

Výška mi až tak úplně nevadí, i ikdyž je to o zvyku, abych si při pogu neomlátil palici. :-)

Jde mi o to, jestli to mám komínem ukončit a vybudovat stěnu - v tom případě je prostor 4,25 x 5,9 m

Sestava:
Marantz CD72 MkII, Preamp Marantz SC80, 2x koncák Marantz SM80, gramo Dual CS505 MK2. Reprosoustavy:

1. Klipsch RF62II
2. B&W DM601 S2

Na reprosoustavách netrvám, Klipsche půjdou z baráku pravděpodobně, B&W zcela určitě.

Nikam jinam tu sestavu dát nemůžu, obývák mám k ničemu a pracovna s knihovnou je plná knih.

Potřebuju prostě prostor, kam se zašít, kde by byla klika jen zvenčí :-), kam dám cca 2500 ks CD a zatím cca 600 LP, aby mi do toho nikdo nelezl - hlavně děti...

Má to podle Vás smysl?

o 19.12.2019, 14:25 | Dexter
Smysl to urcite ma. Sam vidim, ze bych neco takovyho potreboval, abych se obcas uklidil od deti, starosti atd. Myslim, ze 4,2x5,9 je krasnej prostor na akustiku, 70m2 uz je sakra dost. koberec, gauc, mala lednice na pivo a budu ti zavidet ;)
o 20.12.2019, 05:53 | Milhauzz
Jasně, má to smysl. A největší mi dává, po nedávných zkušenostech, dát doprdele B&W. Co já sem se s něma natrápil. Teď je nemám a konečně to začlo hrát. Holt směrová náročnost a diplomatická suchost mě už začla srát :)

Stěna u komínu a 4,25 x 5,9 m je krásný prostor. Ten druhý bych nechal jako mezisklad věcí, který nepotřebuješ. Jiný bedny koupit poslechem, o tom žádná.
o 20.12.2019, 07:02 | Zdeny60
Ty owe, píchnout do BW, to jistý člen nedá :-) :-) :-)

Jinak ano, smysl to má a souhlasím s tím, aby tyhle BW šly do zádele také. Beden je na trhu kupa a chce to trochu pojezdit a poslechnout. Nebál bych senové produktové řady Xavina, z druzhé ruky VLM, Adam Vox a stoivky dalších. K poslechu: budeš-li volit malé monitory, udělej si to v duchu NFL - near filed listening. Báze tak 1,8m a stejně tak dalko od základny. Eliminuješ z velké části tvar místnosti a její neduhy a nebudeš muset hrát na vysoký výkon, takže pohoda pro zesilovač i bedny kvůli zkreslení a limitaci atd. Tvoje cimra je už dost velká a malé bedny by mohly (ale nemusely) mít trochu prblém s basem. Z mé zkušenosti být problém nemusí, zvolíš-li správnou bednu. třeba několik let jsem hrál v místnosti 5,2 x 5,5m na Dynaudio Contour 1,3mkII (dodnes famozní bedna a už za libové peníze) a roblém nebyl. Bas to hrálo výborně (krmeno 2x300W/4ohm). Dnes hraji v opačném extrému - místnost 12,5m2, bedny s 12´´ basem a krmeno 2x700W/4ohm. Báze cca 1,8m, taktéž stejně daleko sedím od ní a zvuk nemá chybu. což ostatně potvrdila i řada lidí, co u mě byla na audienci. Chce to jen vyaldit. A jako tajný tip ti dám radu - mrkni na stránky Pacho Audio (ing. Pavol Chobot)... Na jeho projekt, stavěný pro mě na zakázku, hraji a poměr cena/UH je při nákuu komerčních soustav nedosažitelný. Dnes už bych kupované bedny nechtěl, protože platíš obrovské peníze za často tristní výsledek (neplatí plošně, ale dost často). proto jediná msysluplná cesta ke šppičkovým bednám je DIY, avšak počítej s problémem při následném prodeji. Obvykle se těžko prodává cokoliv, co je DIY, protože lidé jsou divné :-)
o 20.12.2019, 08:19 | Milhauzz
Ano, jsem si toho vědom, že jsem píchnul do vosího hnízda. Nicméně po 4ech letech "trápení" s BW a i potvrzením názorů fundovaných hifíků mě asi už nikdo nepřesvědčí o opaku. Ale na druhou stranu, je to můj názor, každý vnímáme hudbu a zvuk jinak a jak by řekl klasik "mě se tovje sestava taky nelíbí".
o 21.12.2019, 08:12 | cubajs
Smysl to určitě má. Jdi do toho. Já si udělal obývák a poslechovku v jednom. Ještě před dokončením obýváku jsem si nechal propísknout místnost v celém kmitočtovém spektru, pak to nejmenovaný borec spočítal a udělal projekt na zatlumení místnosti (celoplošně strop). Já to udělal přesně tak jak mi doporučil a výsledek parádní. V porovnání s obývákem v předchozím bytě se srovnala scéna, vše se vyjasnilo a začalo hrát tak jak má. Najednou jsem začal v hudbě slyšet to co jsem předtím nikdy neslyšel. Aparát zůstal stejný, mimo jiné bedny taky od BW, model 604 s3. Ale tím neříkám že BW časem nevyměním :-). Nicméně první pocit v nové poslechovce byl "málo basů". Což jenom potvrdilo měření . To sem vyřešil pasivním SW s externím zesíkem cca 1500W. V předchozí místnosti sem SW vůbec nemohl zapnout neboť mě ihned začal srát. Tady nemám problém ani po hodině poslechu "hodně nahlas"... Dozvuk mám na basech cca 0,65s a na výškách 0,35s. Tak asi tak...
o 21.12.2019, 09:47 | Zdeny60
cubajs: tak to patříš do té 0,000001% množiny uživatelů SW, kteé při muzice nese*e :-) Holt má to někdo štěstí :-(
o 22.12.2019, 09:23 | cubajs | Upraveno: 2019-12-22 10:28:41
Jsem za to rád, ono je to dáno asi i rozměry místnosti, při stavbě jsem dodržel "ideální" poměr stran. Řešil jsem to už od počátku komplexně a výsledek se dostavil. A hlavně bedny nebo zesík se daj vyměnit, místnost je daná a s tím se většinou nedá moc dělat. SW je pasiv uzavřenka 25cm. Změřené to nemám, ale odhadem cca od 30Hz už hraje v plný parádě což se nedá srovnávat s 17cm basy u BW. Basy jsou hodně příjemný a jak jsem již psal neseroucí. Díky tomu kravskýmu výkonu monobloku pro SW se to dá osmahnout tak, že basy člověk cítí tělěm bez náznaku zkreslení,a ten pocit když z toho človeku běhá mráz po zádech :-D

Milhauzz: to co popisuješ tady 20.12.2019, 05:53 sem taky nějak pozoroval v bytě, kde byl obývák totálně blbě co se rozměrů týče a prostě to stálo za prt ať sem dělal co sem dělal.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.1807 sekund.