Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > EMMA > Má cenu se snažit účastnit soutěže emma SQ???

o Navštíveno 8502x o
o 19.03.2008, 02:58 | sulcmen
Ahoj, má cenu se snažit účastnit soutěže Emma SQ,když mám renault twingo a autohifi je: autorádio Clarion - základní třída,komponentní repro Impulse comp 165mm v předních dveřích,dvoupásmové koaxiální repro sony xs 100mm u zadních sedaček,tlumení předních dveří. Děkuji za odpověď

o 19.03.2008, 08:16 | Etien (M)
vždycky to má cenu... minimálně proto, že si tvé auto někdo poslechne a zhodnotí ti, co je dobře a co je špatně, případně kudy dál...

rovnou ti poradím, aby jsi si prostudoval pravidla, která tu jsou ke stažení... tam se třeba dočteš, že se taky hodnotí vzdálenost scény před posluchačem (čím dál, tím lépe) a tudíž nejsou ty zadní repro příliš ku prospěchu věci...
o 19.03.2008, 08:24 | Zdenek (A)
Zkusit to muzes vzdy. Nemusis prece jet celou sezonu. Zkusis jednu soutez a uvidis. Pokusim se jen o par poznamek:

1) Radio Clarion neni zadnej kram. Sice zakladni rada, ale to neznamena, ze nebude slusne hrat.

2) Zadni repra na soutez stahni na nulu, odpoj, vypni.... cokoliv, hlavne aby nehraly. SQ ma navodit pocit koncertu a na koncertu mas podium s kapelou pred sebou a zvuk ma prichazet zpredu. Takze zadek opravdu ne.

3) Vytlumeno? To je dobre... ;-)

4) Je to bez zesilovace? Neni to diskvalifikujici fakt, ale kvalitni zesilovac by pomohl.

5) Neni zubwoofer? Take to neni diskvalifikujici fakt, ale bez basu asi zvukoveho rozhodci neohromis.

Takze jak rikam..... na mistra republiky to neni, ale pro porovnani a ziskani rad jak dale, ti muze soutez pomoci.
o 19.03.2008, 15:47 | Ricci
Vzdy to ma cenu hlavne preto, ze tam stretnes ludi, od ktorych sa dokazes vela naucit a prides na to, ako sa to da urobit lepsie, kvalitnejsie a aj drahsie :-)
o 19.03.2008, 19:06 | sulcmen
Děkuji za Vaše rady. Na pravidla se podívám a prostuduji. Tlumení ve dveřích je Dynamat door kit original. Mám v plánu si ještě asi pořídit 4 kanál zesilovač asi Magnat Rock. Ale všechno je jen otázkou peněz.
o 20.03.2008, 07:16 | píďa363
sukmen: myslím, že bys mohl zkusit jinou značku než je MAGNAT. Osobně jsem tenhle kus měl a shodli jsme se že poměrně dost peněz bylo málo muziky. Ale je to tvoje auto a tvoje instalace. přeju hodně úspěchu.
o 22.03.2008, 15:53 | sulcmen
A jaký 4kanál by jste doporuč.????
o 22.03.2008, 16:50 | Goldies
V jake cenove relaci? Novej, nebo jetej?
o 22.03.2008, 18:30 | Cenda
EMMAci ti oficielne nemůžou doporučit konkrétní výrobek. Zkus pořešit celou sestavu v sekci Autohifi, nebo na car-audio.cz
o 23.03.2008, 15:11 | sulcmen
Zasílám rozložení autohifi v Twingu - prosím o radu jestli je rozložení repra dobré nebo jestli je nějaká možnost na vylepšení. Děkuji

foto k příspěvku  od sulcmen

o 23.03.2008, 18:28 | Cenda
zadni menice nepotrebujes, zainvestuj do externiho zesilovace, instalce atd. Hlavne je potreba se venovat instalaci a naladeni systemu.
o 23.03.2008, 19:19 | Goldies
A hlavne je dulezite tlumeni :-) A to myslim vazne!
o 23.03.2008, 19:40 | sulcmen
Vytlumeny nebo spíš vylepeny dveře mám door kitem od dynamat original. To stačí nebo je ještě něco potřeba udělat víc???
o 24.03.2008, 11:15 | Pagoš
Záleží jak, máš fotky?
o 24.03.2008, 16:15 | Deaf.as.a.post
taky přemýšlím, že bych přijel na nějakou akci, ještě jsem na žádné nebyl, takže kategorie SQ Entry, třída 3 kanály, ale nějak nevím, jak se registruju a kolik stojí registrační poplatek atd, na webu [ Link ] se mi nic nezobrazuje.
A ještě jestli jsem dobře pochopil pravidla, tak v kategorii SQ Entry nemusím mít třeba na distribučním bloku pojistky?
o 24.03.2008, 19:07 | sulcmen
Fotky momentálně nemám,ale mám zatím jen vylepenu vnitřní část venkovního plechu dveří. Pak si nejsem docela jist s dalším postupem vytlumení. Jestli mám ještě vylepit vnitřní část dveří(ale tím si zakreju mechaniku stahování okna) nebo mám polepit vnitřní stranu plastového čalounění dveří???
o 24.03.2008, 20:04 | Deaf.as.a.post | Upraveno: 2008-03-24 20:12:14
sulcmen: Vylepení vnějšího plechu slouží k tomu aby zvuk který vychází z reproduktoru se "nevracel" zpátky a nezkresloval tak výsledný zvuk. ale to jen část úkolu tlumení dveří.
Hlavním úkolem tlumení ve dveřích je zabránit akustickému zkratu a vytvořit ve dveřích uzavřenou ozvučnici pro repro. Takže rozhodně přelepit vnitřní plech dveří a uvytvořit tak ozvučnici! tady máš třeba můj příspěvek [ Link ] a další můžeš najít pomocí funkce hledání. mrkni třeba na ten obrázek od člena noclue nebo lukaash, takhle by to mělo vypadat - repro je uchyceno ve dveřích a "utěsněno" tlumením. Můj způsob uchycení repro je poněkud složitější - pomocí dveřních kapes, takže jak tam vidíš tu díru, tak ta se až po nasazení dveřních kapes uzavře a vytvoří tak společně s tlumením uzavřenou ozvučnici.
o 25.03.2008, 11:53 | BekyCar
Jako Etien:)
o 26.03.2008, 21:58 | Deaf.as.a.post
?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3632 sekund.