Navštíveno 3748x

O víkendu jsem vyrazil prozkoumat soutěž EMMA v DE. Protože jsem byl trochu překvapený, že jsem se tam ukázal z ČR sám (myslím, že je to nejbližší event na západ od ČR - stejně daleko jako Nitranské Rudno), nechávám tady "poselstvo příštím generacím", zejména novým ROOKIE.
Cesta:
Z centra Prahy 362 km - 4,5 hod (Chomutov - Chemnitz, po dálnici na Erfurt, u Erfurtu přejet na novou dálnici A71. Z dálnice druhým sjezdem na Zella Mehlis.)
Místo:
Parkoviště před místním MediaMarkt (...výhoda...pokud vám třeba chybí pojistka...tak si ji prostě volně dojdete koupit...), od sjezdu z dálnice je cca 1 km (zabloudit není možné ;o).
Organizace:
Soutěž je podle kategorií rozdělena do dvou dnů a jak jsem celkem opožďěně zjistil, "předpokládá se účast po oba dny".
Registroval jsem se přes internet, takže na rozdíl od kolegů, kteří tam horečnatě sháněli tužky a vyplňovali přihlášku na stehně, jsem pouze převzal předtištěné "startovní číslo". Oficiální začátek byl od 10.00 hod, rozhodčí začali hledat auta cca v 10.30. Pro měření ESPL byly při zahájení vyhlášeny časové termíny pro jednotlivé kategorie.
Instalační rozhodčí dorazil zhruba v 11.30. Nenastaly žádné potíže a celé hodnocení trvalo zhruba 5 min. Měl jsem schema instalace v němčině, takže jsme komunikovali o minimu věcí. (...jo...dostal jsem 0 za bezpečnost, kvůli nedostatečně dimenzované kostře u baterky... ;o)
Rozhodčí na SQ dorazil v 15.50 (čtvrt hodiny předtím přišla paní, která hlásila jeho příchod - takže byl čas vychladit auto a zahřát zesilovače). Sice pomocí nic-moc angličtiny na obou stranách, ale se znalostí toho o čem se mluví, jsme se v pohodě domluvili a opět nebyl žádný probl.
(...zase zbytečná chyba...neměl jsem nastavený střed scény na střed auta...což se "se mnou táhlo" několika položkami hodnocení...)
Jediným nepříjemným zjištěním bylo, že k vyhlášení všech kategorií je až v neděli, mezi 15-16. S tím jsem nepočítal, v sobotu večer musel hanebně vyrazit domů a výsledek se tedy dozvím až z internetu.
A co dodat...
S akcí na mojí straně naprostá spokojenost...Pokud pominu naftu a to, co jsem utratil za materiál v MediaMarktu, tak náklady 0..0...nic (soutěž není na tuning srazu, takže bez vstupného...a navíc ROOKIE neplatili startovné...) Pro doplnění...pivo 2 EUR + 2 EUR záloha na kelímek, aby tam nezůstal bordel.. :o) Pohodové prostředí...super organizace...prohlédl jsem pár špičkových intalací..i pár celkem děsivých...poslechl pár aut...viděl "Uweho" z dbDrag...a celkově to "v pohodě přežil"...i bez jakékoliv znalosti němčiny... ;o) Myslím, že na EMMA DE může vyrazit kdokoliv s rozumně míněnou instalací, aniž by nějak trpěl "východním syndromem"... ;o))) Naopak jsem třeba lehce učurával smíchy při pozorování domorodců, co byli schopni provádět při soutěži ve výměně kola na čas... ;o))) Celé odpoledne MediaMarkt organizoval zábavné soutěže tohoto druhu, takže kdo měl zájem o tričko, kšiltovku, nebo fotbalový míč, mohl se klidně realizovat...
Takže pokud výše uvedené někoho přesvědčí, aby příští rok do Zella Mehlis vyrazil, tak jsem to nepsal zbytečně...
Kdyby byl cas, taky sem razil, ale bohuzel sem nestihal. Jinak vloni sem byl na nekolik a akcich Nemecke EMMY a vzdy naprosto v pohode a uz se tesim az taky letos nekam vyrazim za hranice.
S tou nedostatecnou kostrou jsme si prosli snad vsichni :-))
Jinak obdivuju, ze si vyrazil jen tak za hranice, sam !

12.06.2006, 15:16 |
Ricci No niektori tu kostru mali v poriadku Johaniku, cize Ground 2x50 na baterke :-)))
taky bych se někdy podíval na ESPL do DE :-)))
jinak kostru jsem taky předělával :-))
Tak...teď jsem kouknul na výsledky na internetu a mám z toho infarktové stavy... Za prominuté startovné a veškeré slušné zacházení v Německu jsem se tedy odvděčil tím, že jsem se jim vysr... na vyhlášení a odjel domů... Mám z toho docela blbej pocit... Myslím, že ze mne rozhodně radost něměli, když mne marně vyvolávali, abych si šel pro cenu... ;o((( (1. místo v ROOKIE, celkem 282 - 240 Sound, 42 Install). Vůbec jsem neřešil, že bych se mohl umístnit, takže jsem si s vyhlášením nedělal starosti...

12.06.2006, 18:39 |
Pagoš Tak velká gratulace! :-)

12.06.2006, 19:30 |
hotdog | Upraveno: 2006-06-12 19:33:40
tak to je dost dobrý, když jsi psal jaký ti ještě dali srážky.... za chvíli se nás budou němci bát. nepamatuju že by nějaký čech z německa odjel bez poháru :-)))

12.06.2006, 21:46 |
Ricci Gratulujem!
No, tak to tedy gratulace a velka !!!
Ricci : woe :-)
...díky za blahopřání, ale díky ostudě s prokaučovaným vyhlášením z celé akce snad ani nemám radost... ;o(
To hotdog: Já tedy rozhodně odjel z Německa bez poháru... ;o)
ale máš ho tam schovanej, a možná by ti ho poslali....