Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > EMMA > Deutsches Finale EMMA - "reportáž"

o Navštíveno 9394x o
o 04.09.2006, 10:53 | wilibald
Před čtrnácti dny jsem s překvapením zjistil, že díky účasti na jediném eventu jsem se nominoval na německé mistrovství. S deseti kvalifikačními body jsem se dvěma dalšími byl na 5 místě žebříčku. Myslím, že důvodem byla především slabá účast v ROOKIE 2000 a malý počet soutěžících, kteří by se účastnili většího počtu eventů. Zarazil mne veký počet nominovaných, a jak se později ukázalo, celkem správně jsem uvažoval, že účast všech se nepředpokládá.

Po krátkém uvažování a několika dnech bez spánku jsem ve čtvrtek v noci disciplinovaně vyrazil do Berlína, neb nominace je nominace a nechtělo se mi se na to vybodnout.

Finále se konalo 1.-3.9. v rámci veletrhu spotřební elektroniky IFA. Příjezd účastníků byl podle jejich kategorií buď v pátek, nebo v sobotu do 9. hodin ráno. K vjezdu na výstaviště sloužila určená brána, kde jeden z rozhodčích nechával vpouštět registrované soutěžící. K parkování vozidel sloužila dvě místa, jednak vyhrazená hala, kde v jedné části byla expozice car hifi a v druhé probíhala soutěž a relativně vzdálené parkoviště, které bylo určeno především k měření ESPL. Během dne se samozřejmě nemohlo pojíždět a startovat, takže zdroj byl podmínkou. V pátek večer se nám ještě podařilo z haly a z výstaviště odjet, v sobotu už to nebylo možné.

Počet soutěžících v jednotlivých kategoriích se pohyboval tak mezi 3-5, v ROOKIE 2000 dorazilo přesně 5 soutěžících z vrchu tabulky. 1x širokopásmovky + kick, 3x třípásmo (aktivně výšky + středy a kick) a moje (stále ještě :o) klasické pasivní dvoupásmo. Všechno byly poměrně pracné instalace s rozsáhlými prezentacemi..i když „dílenské zpracování“ místy pokulhávalo. Obzvlášť bylo vidět, že z vyjímkou budoucí vítězky ostatní ještě „v noci před soutěží“ dodělávali středy na palubku. Napříč kategoriemi jsem byl jediný cizinec.

Soutěž SQ byla v sobotu, průběh byl standardní, pouze hodnocení probíhalo velmi pečlivě a nekompromisně. Zejména rozhodčí na instal mne překvapil, protože nejspíš znal dobře Audi a přesně věděl, kde může být chyba. ;o) Při hodnocení sound přišlo další překvapení. Rozhodčí hodnotil při cca o 30% vyšší hlasitosti než obvykle, což se myslím na mém výsledku dost podepsalo. Byl to ten samý, co mne hodnotil naposledy, auto si dobře pamatoval, takže jsem musel strpět i poměrně rozsáhlou „výchovnou přednášku“ o tom, co jsem od minule zhoršit a jak vlastně nepředvádím žádné zlepšení... ;o) Přestože šlo o národní mistrovství, měření RTA se nekonalo, takže v sobotu kolem 11 dopoledne jsem byl komplet odbavený a mohl se věnovat ostatním autům a veletrhu. Jinak, na stánku EMMA se prodávala SQ cd za veletržní cenu 5 EUR (včetně šňůrky na krk :o), čehož jsem hned spokojeně využil.

Večer byla party s rautem, kde jsem si úspěšně rozhodil žaludek, odposlouchal několik projevů (ze kterých jsem bohužel nerozuměl ani slovo) a odtleskal vyhlášení speciálních cen – ROOKIE CUP, Best show, atd. Neděle už probíhala celkem volně a se svým autem, které jsem měl dle instrukcí otevřené a nachystané v 9.00, jsem byl skoro do 11 v hale sám. Vyhlášení všech kategorií se konalo v 16.00, za účasti tisku. Na podium byly vyvolaní vždy všichni soutěžící v kategorii a pak proběhlo předávání pohárů. Každý soutěžící obdržel diplom s umístněním, v mém případě to bylo „čestné“ ;o) poslední, tedy páté místo a bylo mi poděkováno za naplnění myšlenky evropského soutěžení. ;o) V ROOKIE zvítězila Eike Leonard (female ;o), která překračovala ostatní o třídu.

Veletrh byl stejný jako jiné, cca hodinový pobyt by úplně stačil...když vidíte 8 354-tou plazmovou televizi a 332- tého člověka navlečeného v jakési reklamní šaškárně, tak už je vám celkem všechno jedno. Snad jediná překvapivá maličkost – značná benevolence ke kouření. V halách se spokojeně vypalovalo, včetně vystavovatelů a hostesek na stáncích, což je lehce šokující. Zajímavá byla samozřejmě expozice car hifi, kde bylo možné „osahat si“ výrobky a získat nové nápady pro instalaci.

Ještě něco k „logistice“ a nákladům.
Z Prahy 382 km, s vyjímkou okolí Cínovce celkem pohotová cesta. U Berlína nejjednodušeji po velkém okruhu (A10) , po A115 do centra a pak jen sjet z dálnice u Messe Berlin. Ubytování jsme vyřešili v „City Camping Berlin“ – kemp Spandau. Byl cca 8 km od výstaviště, v pěkném prostředí, na několik metrů širokém polostrově mezi dvěma kanály. Stromy, voda, zvěř, z obou stran projížděli lodě a raděj přiznávám, že mimo to mezi 6.30 a 22.00 nad námi rovněž startovala letadla z letiště Tegel, v cca 30 sec. intervalech. Cena pro dvě osoby, stan a auto na dva dny byla 30 EUR. Autem je to na výstaviště 10 min po dálnici, přes den jezdí přímý BUS 139, nebo se nechá jet 5 stanic U-Bahn + 3 S-Bahn. Nepochopil jsem systém placení, takže v sobotu a neděli jsme jeli načerno. Co jsem pochopil, tak lístky na MHD začínají někde u 2,50 EUR.
Startovné činilo 45 EUR, v ceně vstupné na veletrh a jedno místo na párty, extra lístek na párty stál 20 EUR. Celkově mě akce vyšla na cca 5 000,- Kč (dvě osoby).

o 04.09.2006, 12:02 | Ricci
To ME vo Svajci nas vyjdu podstatne drahsie :-(
o 04.09.2006, 12:05 | Daryl (A)
wilibald: poslal jsem ti mejl.
o 04.09.2006, 16:55 | gigo
že by si Daryl vybral wilbalda jako adepta na psaní novinek a reportáží? ;-) sorry za OT

o 04.09.2006, 17:06 | TAZZZZ
Ricci nebreč :c)))) ja mel ME EMMA 2005 za 22000kč jen samotne naklady bez jidla
o 04.09.2006, 17:07 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
tazzzz: i kdyz to stalo vic nez ve dvou letecky s polopenzi tak myslim ze nikdo ze zucastnenych nelituje, byla to akce ktera se asi jen tak nezopakuje
:-)
o 04.09.2006, 17:19 | TAZZZZ
jj a za 1.Platz to rozhodne stalo

jen nemam do dnes od Johanika DVDčko ME Atheny 2005 :c(((
o 04.09.2006, 17:24 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
tazzzz: to jsme dva :-)
ale mozna mam i ja fapomenutou kazetu v kamere, kouknu po tom
o 04.09.2006, 21:06 | Baldy-DLS
Hezke :-))
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.1718 sekund.