Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > EMMA > nové kategorie ESPL

o Navštíveno 6200x o
o 12.09.2006, 07:25 | RadekFM
Ty EMMAni s tim teda pěkně zamíchali, nechápu proč prakticky sloučili dnešní 1sw a 2sw, asi se chtěli zbavit soutěžících s jednim 10", protože se teď na 12" nebo 2x 10" už nebudou chytat

foto k příspěvku  od RadekFM

o 12.09.2006, 07:28 | RadekFM
Jo a taky nechápu kat. ESPL Entry, může někdo vysvětlit prosím ?
o 12.09.2006, 08:23 | Siggi_z_BA
dost smutne, porobili kopec kadejakych kategorii, ale neako ma to neoslovilo, pripomina mi to delenie na dBdrag, kde sa nevedia dohodnut kto kam patri.
o 12.09.2006, 08:31 | Yawor
ale zase to vypadá že se konečně bude hodnotit bez designu...
o 12.09.2006, 09:18 | Ricci
Entry Level je jasna kategoria uplnych zaciatocnikov, kedze u nas Rookie uz sutazia s Beryliami a Morelmi v activ zapojeni :-)
o 12.09.2006, 09:32 | Zdenek (A)
Ricci: Byl jsi vloni v Sinsheimu? Tam byl clovek, co mel Brabuse ML a v tom multimedialni instalaci za hooooooooooodne velky penize. Soutezil v kategorii MM "AMATEUR"! ;-) Nic nenadelas...
o 12.09.2006, 09:40 | Kleneex
A jeste by me zajimalo cim se bude hrat klasicke EMMA CD nebo bude neco jineho na ESPL??
o 12.09.2006, 09:45 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
kleenex: pres source unit :-)
o 12.09.2006, 09:49 | Kleneex
aah a ja uz myslel pres HU :)
o 12.09.2006, 09:57 | Zdenek (A)
Kleneex: Jak "cim se bude hrat"? Prece prehravacem CD (nebo DVD apod.) Cim jinym bys to chtel prehravat? ..... Jinak samozrejme budou zase 2 CDs, jedno na sound quality a jedno na ESPL. Na SQ jeste CD neni, na ESPL je uz nove a mame ho.
o 12.09.2006, 11:10 | Luke-Jeep
takze Emma bude vlastne druhej dbdrag? aspon co se tyce tlakariny? zadny body za auto kola nic? :-(

ja jen jestli to chapu spravne
o 12.09.2006, 11:42 | TheTimo
Luke-Sleep: Mám dojem, že chápeš správně...
o 12.09.2006, 11:43 | Kapka (M)
no taky z toho nejsem dvakrat modrej..co to trošku vysvetlit?nebo je tohle jeste neoficialni rozdeleni,takový predbežný navrh??? do jake kategorie teda budu zapadat ja v SQ?když do tedka jsem AMA4000??? dikes...
o 12.09.2006, 11:50 | Zdenek (A)
Detailni vysvetleni az po skoleni rozhodcich v Nemecku, ktere bude nekdy v listopadu, pokud se nepletu. Tam se na vse zeptame a prodiskutujeme. Jestli je tohle finalni navrh, to zatim nevim. Pokudime se neco zjistit, ale ted mame docela honku s ME a pripravou MCR. Tak budte trpelivi, casem se vse dozvite.
o 12.09.2006, 12:29 | Smrada (M)
Jako RadekFM. presne chapu, proc z toho nemate radost. Faktem je, ze zatim ma Vlada takovy hodnoty, ze se neztrati ani ve 30tce, coz ja uz problem docela mam. Kdyz je natriskla kategorie, nestoupnu ani na bednu a ted jeste soutezit proti 30tkam. Vim, ze to neni definitivni, ale za sebe mohu rict, ze pokud to takle dopadne koncim se soutezenim. A to vazne!
o 12.09.2006, 12:30 | Smrada (M)
Trochu mi udelalo radost nehodnoceni designu auta, ale to mi v ESPL 1 (30cm) woofer s 25tkou nepomuze
o 12.09.2006, 14:02 | aTTim
To rozdeleni uz je podle meho nazoru temer definitivni a tezko se na nem bude neco menit, nicmene mozne je vsechno a definitivne to vejde ve znamost s novymi pravidly nejpozdeji nekdy ke konci listopadu.

Kapka - ty budes pravdepodobne Advanced nebo Master, blizsi specifikace az s plnymi pravidly

Pokud se ESPL tyka, duvod zmeny neznam, ale zeptam se. Zakladni velikost SW je tedy 30cm, je to proste zmena pravidla. Chapu, ze to nekomu ublizi, jinemu pomuze, ale nelze se zavdecit vsem.
Mno a pokud se tyka hodnoceni designu - mnoho, opravdu mnoho lidi na srazech i na foru nadavalo, na co ze je to hodnoceni designu u tlaku atd ... ted, kdyz to tam neni, zase nadavate, ze to tam neni. Muze mi tohle nekdo vysvetlit ?

SQ a ESPL Entry kategorie jsou uplnym zakladem, velmi jednoducha pravidla hodnoceni a bez sampionatu. Je mozne, ze tyto kategorie nebudeme vubec vypisovat, pripadne jen nekde, ale to predbiham.
o 12.09.2006, 14:03 | Smrada (M)
aTTim: mno ja myslim, ze prave rozdeleni 1 wf = 30 cm nikomu zvlast v CR nepomuze
o 12.09.2006, 14:14 | aTTim
Z pohledu EMMA International je CR ze svym poctem soutezicich mala ryba. Ale i tady jsou lidi, co maji 1x30cm a jsou na tom v podstate biti temi, co maji 2x25. Nevim kolik je kterych, ale tak to je. Cili, reseni je bud ze prizpusobit, nebo ne, to je volba kazdeho jednotlivce.
o 12.09.2006, 14:20 | Kapka (M)
2 aTTim: jestli jsem to pochopil,tak už to nebude rozdelene dle ceny montaže ale podle počtu kanalu zapojených zesilovaču...takže ja mužu byt ve stejne skupine jako s autem s instalacii za pul mega..hm..docela je to trosku postavene na hlavu...myslim že timto krokem spousta lidiček bude se souteží EMMA SQ koncit....možna včetne me... :-((( a jestli jsem to pochopil dobře tak už se nebude rozlišovat soukroma osoba jako treba ja a předvadeci auto nejakeho dovozce..taky docela divočina nemyslíš???
o 12.09.2006, 14:25 | hotdog
aTTim: myslím že na hodnocení designu dřív nadávali, pak si na něj zvykli a teď jim bude chybět... Takhle je to alepoň u mě.

Smrada: mě to trochu pomůže když mám 2x12" a jsem expert 8wf tak proti mě může jít s 4x12", 2x15" + 1x12"
o 12.09.2006, 14:32 | Smrada (M)
Jo je fakt, ze u Expert 8 a unl se neco malo hne, ale proste to tak trochu v kategoriich 2006 (1,2,4,8) vidim tak, ze se v zasade jen ubral 1wf a vse ostatni vydelilo dvema. Vzdycky sem pocital, ze nedostanu dost bodu za tuning a vubec mi to ani neva, ale ted me mrzi, ze sem proste postavil auto s 25tkou, aby mi zbylo misto v kufru a odjezdim 3-4 souteze a koncim. Chapu ze nema cenu se vztekat, ale prijde mi zruseni kategorie 1 wf (25cm) jako kontraproduktivni. Pripohledu na pocet soutezicich (napr. Pribram) si myslim, ze v CR to byla posledni dobou pomerne obsazovana kategorie. Faktem je, ze minuly rok v nemecku moc lidi na 1 wf nejezdilo
o 12.09.2006, 14:34 | Smrada (M)
No holt udelam uzavrenou bednu stejneho designu a budu to mit pro osobni potrebu,
o 12.09.2006, 15:16 | Barthez
No me teda na emme bude schazet hodnoceni installace....... v jake kategorii budu s auti mi je jedno.........
o 12.09.2006, 15:22 | Kleneex
no myslim ze instalace se bude hodniti furt.....
o 12.09.2006, 16:42 | Pavel 528
co se tyce toho designu,tak kazdej na to nadaval,ale prave postupne kvuli tomu na tom aute neco daval novyho,takze je to taky si myslim kontraproduktivni....
no jeste ze jsem prodal box,ted uz bych si neskrtnul vubec...o))))
o 12.09.2006, 17:06 | X-sat (M)
Zkrátka nikdy nebudou spokojeni všichni ;-)
o 12.09.2006, 18:17 | aTTim
Instalace se v ESPL bude samozrejme hodnotit i nadale, cili srovnani s dB Dragem neni na miste.
Z pohledu SQ je rozdeleni podle poctu aktivnich koncovych stupnu mozna adekvatnejsi - dneska se totiz lame chleba jednak na instalaci a druhak na aktivnich systemech. Timto se celkem jednoduse oddeli plne aktivni systemy od polo nebo pasivnich. Procesory dneska nejsou nakladnou zalezitosti a sami vite, ze zvlast v Amater a vyssich kategoriich je to hlavne o tom. Pokud se ceny tyka, neni to vselek. Pro priklad uvedu auto s komplet ODR, cili za raketu, a neumistilo se letos v Sinsheimu ani na bedne. O penezich to proste az tak neni. Pokud se tyka predvadecich aut firem a dovozcu, nemam, minimalne u nas, nejaky strach, to co zatim predvedli nebylo ani na urovni tech dobrych soukromych instalaci. A pokud se tyka zahranici, neni ta situace o mnoho jina. Navic, ani ted nebylo v Pro kategorii rozdeleni podle ceny, tam uz to vubec nema smysl. Osobne bych se toho vubec nebal a sam se tesim do Advanced nebo Master, podle toho co bude ve finalni verzi pravidel.

Jinak samozrejme nelze se zavdecit vsem, tim mene narodu ceskemu. Neveste hlavu, bude lip :)
o 12.09.2006, 19:18 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
jeden chomutovak nastve nemce a oni mu zrusi kategorii 1w :-)))

osobne myslim ze je to dost skoda vypustit jednu 25tku :-(((
o 12.09.2006, 22:11 | *DM*
Mno,nějak jsme se s tím poprali letos,ňáák to zvládme sna d i příští rok!
o 12.09.2006, 23:32 | hotdog | Upraveno: 2006-09-12 23:33:27
DM: jj moje řeč. at to bude jak ot bude tak to nějak dopadne.. každopádně už se těším
o 13.09.2006, 02:13 | Juris
...no konečně budu mít s tou jednou 30tkou šanci :o)
o 13.09.2006, 06:10 | RadekFM
Juris: kdyz myslis :o)))
o 13.09.2006, 07:25 | TUNER
Hmmm,člověk předělává auto aby se tak nějak dostal do 1W a oni mu jí zruší....:-(((
Hmmm,tak holt končim. Škoda. A tak mě bavilo jezdit po Emmáckejch soutěžích v okolí...((
o 13.09.2006, 08:40 | Kapka (M)
2 aTTim: no prave že vlastne podle toho jak jsem to pochopil tak padne rozdeleni Rookie-Amateri-Expert... což je trošku škoda..ja proste proti byvale tříde Expert nebudu soutežit...nejsem blazen..i když jak na tu tabulku koukam kdo mi zakaže jit do skupiny Experienced??...
o 13.09.2006, 09:06 | zdany
To TUNER: Nebreč, bude nás reprezentovat někdo jiný.. :)))))))
o 13.09.2006, 09:35 | Zdenek (A)
Kapka: Ukaz mi v CR v discipline SQ nejakeho EXPERTA. V zahranici je to jina, ale nemyslim si, ze bys mel zase takovej problem. Proste to zkus. Kdyz to bude propadak, tak TUSnes nebo si pak budes hrat uz jen pro sebe. Kde je problem? ;-)
o 13.09.2006, 10:21 | Kapka (M)
myslel jsem letošní kategorii PRO..sorry...
o 13.09.2006, 10:23 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
kapka: tohle je vsude stejny, jak budes postupovat do vysich levelu, musis pridavat na instalaci a komponentech...
o 13.09.2006, 11:14 | Zdenek (A)
Kapka: Tak mi ukaz nejaky PRO v CR ;-) Baldy a Erik ;-) Baldy moc nejezdi, pac nema cas a Erik nejzedi, pac postavi muziku do auta a auto mu zrezne a prestane jezdit ;-)
o 13.09.2006, 11:17 | CHUROS
Kapla: Vraz tam obrazky, stredak a budem se prat v MM :-)
o 13.09.2006, 12:20 | aTTim
Kapka: cti lepe :) stale jsou neco jako Rookie (Experienced), kteri budou podle vysledku postupovat dale do Advanced, Master a nakonec Expert. Cili uz se nemuze stat, by v Amaterech soutezil nekdo, kdo ma X let zkusenosti a uspechu a v podstete neni sance byt lepsi. V tomhle je nove rozdeleni urcite lepsi. Pokud jde o Experienced, pravdepodobne budou nejake tabulky kategorii 2006 -> 2007, takze nepredpokladam, ze by soucasny Amater mohl jit jakoby zpet do Experienced. Ale zase predbiham, zatim nejsou venku finalni pravidla.

Co se Pro tyka, tady budouci Advanced a Master, tak predpokladam a doufam, ze pristi rok se v techto kategoriich objevi zase par dalsich aut z CR.
o 13.09.2006, 14:30 | gigo
Jako TUNER :-(((
o 13.09.2006, 14:35 | aTTim
Jako nic proti, kdo chce skoncit necht tak udela, ale kdyz vas to tak bavi, tak zmena z 25ky na 30ku je pro vas tak zasadni, ze pres to vlak nejede ? To mi nerikejte ... dle meho je to o tom, ze proste chcete byt nastvani a chcete to dat najevo. Jo, to je zivot. V rallye nebo F1 se taky meni pravidla a co ? Porad se jezdi dal :)
o 13.09.2006, 14:49 | Tuner#2
aTTim: To je teda pěkně blbý srovníní a hlavně ty změny něco dobrého přinesli? U nás v podstatě nesmí jezdit WRC, z fabrik u WRC zůstali jen dva týmy - to jsou snad správná rozhodnutí? hlavně tam to platí úplně někdo jinej než soukromá osoba.

Třeba TUNER v průbehu sezóny proto předělal auto aby měl woofer v kufru a koupil jen 25 cm a teď může hrát jen pro sebe. samozřejmě , že muziku si stavíme pro sebe, ale naštve to a já ho chápu.
o 13.09.2006, 14:59 | X-sat (M)
ooo jééé, nezapomínejte na to, že MY ty pravidla nevymýšlíme...
o 13.09.2006, 15:25 | Tuner#2
X-Sat: Nikdo nenadává Vám, ale na ty co nová pravidla vytvořili. Sice tím nic nezmůžem, ale člověk si tu zlost ze sebe musí vybít. Když jde o mě, tak já ani nevím v jaké kategorii budu a je mě to jedno - pokud bude na srazu EMMA, tak to příští rok zkusím a uvidím :o)
o 13.09.2006, 15:44 | gigo
aTTim: tak mi řekni co mám teda udělat s mou celou zástavbou v kufru, když je tak jednoduché přejít na 12"? Koupit woofer není problém, ale dostat ho do již udělaného problém je. Nechce se mi zase dělat novou zástavbu, když to stojí takové moře času a peněz.
o 13.09.2006, 16:06 | Siggi_z_BA
tak taliani uz isli po novom
[ Link ]
o 13.09.2006, 16:11 | erix7 (K)
diskutujeme tu o necem co jeste neni pozehano, lidi vazne mame praci s EU a MCR tak budte propsim zhovyvavi a vse bude vydiskutovano po Mezinarodnim skoleni v Lipstopadu. pak mame na to celou zimu vse prodiskutovat. dekuji za pochopeni.
o 13.09.2006, 16:49 | aTTim
Vsak ja to taky chapu, me se taky nelibi tato zmena, ale nejsem negativista a beru si z celku pokud mozno to pozitivni, coz je pro me SQ rozdeleni. Samozrejme vim, ze par lidi ma 25cm kvuli 1W kategorii, nicmene muzeme na to tak maximalne nadavat. Ja jsem chtel rict jen to, ze to neni tak velka zmena a kdo chce, udela s tim neco. Kdo nechce, bude se litovat a rikat jak ho podvedli a treba uz nebude soutezit. To je proste volba jednotlivce.
o 13.09.2006, 17:33 | hotdog
kdo chce hledá důvody, kdo chce hledá způsoby....
o 14.09.2006, 06:13 | TUNER
gigo : Hele tak já ti prodam mojí 10W7 a aspoň jeden z nás může pokračovat..:-)))
o 14.09.2006, 10:30 | Etien (M)
mám pocit, že tady jen někteří hledají důvod, proč příští rok "nemůžou" soutěžit...
o 15.09.2006, 06:45 | TUNER
Etien : Myslím že to vidíš trochu špatně...Ne každej chce pořád vyhazovat peníze za audio a každej rok či dva to měnit podle emáckejch pravidel...Já osobně jsem to předělával abych z 8 W expert byl 1 W a po dvouch měsících co to předělam se dozvim že kategorii ruší.Sorry,ale pro mě je holej nesmysl abych soutěžil s někym kdo má 1*30 nebo 2*25.
A to že to Vláďovi tlačí 140,neznamená že teda všichni co mají 1*25 můžou soutěžit s ostatníma v kategorii s o třídu většim reprákem a že teda všem s jednou 25 to může tlačit 140....dle mě nefér.
Nechci rozpoutávat žádný hádky ani nikomu nic nevyčítam.Vim že si emáci necucají pravidla z prstů.Je to pouze můj a možná i názor někoho dalšího koho se to týká.
Jinak já kdybych chtěl držet krok,tak bych musel koupit další 10W7 + další,nebo jinej zesilovač co by utáhnul 2 kousky.Nehledě na to že bych to ani omylem nedal tam kde to mam teď a zase bych byl 8W expert.
A dokola se mi to prostě měnit nechce.
Díky za pochopení a vznětliví jedinci ať se raději zdrží komentáře.Nemyšleno na nikoho konkrétně.Nechci se tady s nikym hádat.... ;-)
o 15.09.2006, 08:26 | Smrada (M)
To je presne ono co pise Tuner. Clovek neco dodela, je spokojenej, soutezi a nema v umyslu to predelavat. Zmeni se kategorie a to znamena i dalsi zmenu v kufru. V mem pripade (kdyz mam v umyslu v nem jeste odvezt alespon nakup) nelze vyhodit mesic starej woofer a zamenit ho za 30tku. Nehlede na to, ze by to s sebou tahlo i zmenu zesiku, kabelaze atd. atd. Ano nasel jsem si duvod proc nesoutezit. Posledni 2 mesice me to chytlo (je videt, ze sem na spouste soutezi a ne jen jako rozhodci). Bohuzel ale mam svoje hranice, pres ktere jit nechci. Proto nemam "sanci" pristi rok, protoze nebudu menit komponenty
o 15.09.2006, 09:03 | Kleneex
No ja to vidim zase trochu jinak. Kdo chce vitezit bude nucen furt neco menit a predelavat jinak se tam neudrzi a nebo ani nevyhraje proste je to soutez.
Ale pokud mu staci treba 2 nebo 3 misto tak to ale take nebude na porat vyvoji jde do predu atd atd atd myslim ze kazdy pochopil co myslim :-))
o 15.09.2006, 09:25 | Zdenek (A)
Kleneex to napsal dobre! Proste i dobrej atlet musi trenovat, aby se udrzel na spici. Takze i auto je potreba stale ladit, aby nebyl nikdo lepsi....
o 15.09.2006, 09:26 | TUNER
Kleenex : Jasný no,kdo chce vyhrávat tak musí pořád zdokonalovat...Já jezdim na pár emma srazíků po čechách a vyhrávat fakt nemusim....Občas by na mě tak možná něco "zbylo" ))) ale líbí se mi pohodová atmosféra těchhle srazů a dobrý lidi co se kolem motají. Tak holt budu jezdit jen spotřebákem a jen na ten pokec... Třeba se za pár let k tej kategorii vrátí,nebo vznikne "nová" soutěž a budu se zase moct aktivně zapojit... ;-)
o 15.09.2006, 12:35 | aTTim
Taky souhlas s Kleneexem, je to soutez jako kazda jina a byt uspesny znamena take stale zlepsovat. To, ze se zmenily pravidla je holy fakt. Nekdo se s tim smiri a upravi svou instalaci (chce-li byt i nadale uspesny), jiny si v tom najde duvod proc se tomu nadale nevenovat. To je v pohode, kazdy sve nazory a svuj pohled na vec.
Je to jednoduse konicek jako kazdy jiny, stoji to penize, cas, usili.
o 15.09.2006, 21:25 | Kleneex
a nervy :-))
o 16.09.2006, 10:15 | hotdog
Tuner: si trochu protiřečíš....
15/09/2006 06:45 ...Sorry,ale pro mě je holej nesmysl abych soutěžil s někym kdo má 1*30 nebo 2*25....
15/09/2006 09:26 ...Já jezdim na pár emma srazíků po čechách a vyhrávat fakt nemusim....

tak když nemusíš vyhrávat, tak co řešíš, klidně můžeš dál soutěžit s tím co máš....
o 18.09.2006, 08:56 | TUNER
hotdog : ani ne,blbbě jsi mě pochopil... ;-)
Soutěžit s 12" nebo 2*10" fakt nehodlam a vyhrávat jsem myslel 1. místo....Takže kdyby očas bylo to 3...:-)))
Jinak sezona je uzavřená a jsem spokojenej jak jsem jí pro sebe uzavřel. ;-)
Dál myslim neni co řešit. ;-)
o 23.09.2006, 21:45 | Šlaušek
mno, pro mě to taky znamená konec.... resp si myslim, že dost lidí pak uteče spíš k DB dragu
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.2069 sekund.