Navštíveno 5647x

15.10.2006, 14:19 |
K11 Ahoj
přišel čas na to,abych už konečně udělal pořádné napájení a když už to budu dělat,byl bych rád,kdyby to splňovalo i pravidla Emmy.
Takže zkusím popsat trochu problematiku viz obrázek mého bud. napájení.
-z kladného polu baterie vede 1 35qmm kabel do pojistkového pouzdra,které je od baterie 25cm a je umístěno ještě před průchodem do kabiny.
-z pojistového pouzdra vede dále 1 50qmm kabel o celkové délce 2,8m a končí až za zadními sedačkami v rozvodném bloku z kterého jdou dále 2 35qmm kabely do zesilovačů(jejich délka je 60cm)
A teď k tomu dotazu:podle tabulek můžu na výkon svých zesilovačů použít 1 53qmm kabel o celkové délce 2,9m.A tím se chci zeptat,jestli to je celková délka,kterou můžu použít nebo můžu tento kabel ještě prodloužit dalším kabelem o danném průřezu a délce podle tabulek???
Prostě jestli bych podle toho obrázku splňoval pravidla nebo ne???
Na obrázku jsou popsané hodnoty pojistek.
Zesilovače mají výkon 1190W RMS.
Předem dík.Roman

15.10.2006, 14:27 |
K11 Nejde mi sem vložit fotka,je to dělané v malování,tak to bude asi tím.
Ale možná se to dá pochopit i z mého popisu:-))
podle me je hlavne blbost ta 35 od baterky k pouzdru, kdyz pak dal tahas 50ku! to je proste blbost..

15.10.2006, 20:52 |
JR ma pravdu .... ja byl jen linej to psat :-)

15.10.2006, 21:29 |
K11 No na ten kousek si myslim,ze i ta 35ka bude stacit,k zadnym velkym ztratam by tam dochazet nemelo.I kdyz uz premyslim na variantou,ze kvuli vzhledu tam dam 2x35qmm.
Ale spis mi jde o tu otazku.diky
ten kousek hraje velkou roli...
jako goldies a JR
a za rozvodným blokem, když se mění průřez kabelu by měla být zase pojistka, odpovídající kabelu...

16.10.2006, 18:01 |
K11 Jo,jasny chapu.Ale predevsim mi jde o ten dotaz,co se tyce delky kabelu.diky