Navštíveno 5562x

Toto je moje první instalace - vím že SQ mívá zcela jinou sestavu, ale rád bych se porovnal s ostatními.
Díky za názor
P.S. V které kategorii bych byl?

26.02.2007, 23:51 |
aTTim Podle zbezneho pohledu bych rekl, ze muzes byt v Experienced Unlimited, pokud splnis i ostatni podminky.

26.02.2007, 23:58 |
erix7 (K)
jako attim
LAma dotaz... ty středobasy co jsou po čtyřech.. jaky to ma vliv na hudbu? neni to jen zbytečný vyhození peněz? Kolik ohmu ma to zapojeni a jake vykony zesilovače na to jsou vyhrazeny?
To jsou kickbasy ve dveřích a jako celar to má 4Ohmy. Napájeno zmůstkovaným Helixem který dáva 2x290W.

27.02.2007, 19:45 |
Pavel02 | Upraveno: 2007-02-27 19:48:49
Pokud se na to dobře dívám, tak je to zapojené na 7 kanálů a vždy do čtyř ohmů, na ty dva čtyřkanály HELIX (zřejmě A4) tak vychází nějakých 85W RMS na kanál, ta 9855 má nějakých 19W RMS a na ten SW do můstku tuším 180W RMS. Nevím jetli na ty čtyři středobasy na každý kanál není trochu málo výkonu. jinak ale zajímavé. A pěkně udělané schéma.
Ten levý Helix je zmůstkovaný a dle testu v Carhifi dává takto 2x 290W na 4 Ohmy. Pravý je jeden pár kanálů zmůstkovaný na SW a zbytek na středy a výšky vpředu.
Zadek je jen na dokreslení prostoru. V celkové koncepci hraje malou roli.
Budu rád za další rady a názory
Díky

27.02.2007, 21:10 |
Pavel02 | Upraveno: 2007-02-27 21:11:55
Asi bych to na první instalaci netipoval. Amatér nebo profesionál? Podle těch dveří je to nějaké větší auto nebo sporťák. Vypadá to dobře. Ukaž víc. Ale možná v rubrice autohifi. tam to asi víc patří.
Jako Pavel02.
Na zacatecnika to nevypada.
Texmur0 ukaz vice fotek :-)
tak mi právě z tvé první instalace spadla čelist někam o tři patra níž :o) ale vypadá to parádně
No fakt je to moje první audioinstalace. Ivouš může potvrdit. Dyť jsem jen doktor jako on :-) Dost mi radil co a jak vybrat...

Pokud někoho zajímá výroba laminátového SW mazi sedačkami, tak článek s fotkama je zde:
[ Link ]

27.02.2007, 21:39 |
texmur0 | Upraveno: 2007-02-27 21:48:39
Sorry patří to spíš do sekce AUDIO ale můj původní dotaz: Dá se s tím na EMMU?
Díky

27.02.2007, 21:47 |
aTTim Určitě se s tím dá soutěžit, třeba i přijdeme společně na to co by se dalo ještě vylepšit...
Mimochodem, velmi pěkná a podle fotek zdá se i kvalitně provedená instalace. Je vidět inspirace u MUDr. Ivouše :)
Akorát je to v Cabriu takže na SQ na které jsem to stavěl je to trochu handycap ne?

27.02.2007, 21:55 |
aTTim Nemusí to být nutně handicap, ti co slyseli MR2 můžou potvrdit, to bych neřešil. Spíš je to problém odhlučnění zvenku než vlivu na akustiku uvnitř.
No to je právě to MR2 má pevnou střechu ale tohle je hadrák :-(
Ale nevadí chci se spíš seznámit s lidmi co to baví jako mě a dělají to pořádně...

27.02.2007, 22:12 |
aTTim Tahle nemá, resp. má i hardtop, ale měla střechu hadrovou, prostě vůbec bych se toho nebál.
Kua, tak sem se dival na ty stranky a ten box je nadhernej! Jinak, nejses nahodou reglej na www.kabriolety.com? Ja jen, ze uz sem neco podobnyho videl na jednom sraze :-)

27.02.2007, 22:37 |
Etien (M)
s hadrákem dávám za pravdu aTTimovi... jen je v tom při hodnocení hrozný vedro :o)
Texmur: AAAAA takze sem to uz videl :-) Ja sem si rikal :-) Nebyl si nahodou v Autokempu BRODSKY?

28.02.2007, 14:28 |
TUNER Koukam další ze splzně...? ))

28.02.2007, 15:31 |
clown to musi bejt taky kundolog, ze ma tak sikovny ruce ... :o))

28.02.2007, 22:18 |
texmur0 | Upraveno: 2007-02-28 22:20:54
Jo v Autokempu BRODSKY jsem byl ale bylo to ještě jen bez SW Helix a jen s provizorními zesíky. Teď je to trochu o něčem jiném :-)

15.03.2007, 23:32 |
TomasSI | Upraveno: 2007-03-15 23:35:10
podla mna su tie dvere taky mix,ani SQ ani SPL.s tymto bude tazke presadit sa v niektorej kategorii. a to osadenie stredaku by malo ist vyzsie.na to je predsa troj.p.aby sa zdvihla zvukova scena. a ten pocet stredobasov k comu? ved aj jeden poriadny slusne zahra. wofer to aj tak nenahradi. viem ze tato sezona bude velky boj a suporov sa chysta vela preto skusat nejake pokusi asi nieje stastna volba. asi by som vsadil na kvalitu a nie kvantitu.mimichodom na ten pocet stredobasov by som tie dvere vytlmil urcite poctivejsie. ale spracovanie len chvalim,klobuk dole! a v zasade sa u SQ nepouzivaju zadne repro. rozhodcovia to totiz nepokladaju za zlepsenie priestoru.
Ja co jsi odjej celou sezonu,a v SQ se už nějakej ten rok vrtám,
tak je pravda že na dobré sq není potřeba žádné zadní repro.
(místo toho bych raději zainvestoval do předních komp)
Také jsem toho názoru že stačí kvalitní dvojpásmo nebo tří, a kickbasy tam asi moc k lepšímu zvuku nepomužou,spíš k výkonu.
Samozřejmně ze si každý uděla tu instalaci tak, jak se mu líbí a jak mu vyhovuje, takže netvrdím že to by to mělo hrát špatně a klidně bych to skusil. Je to samozřejmě taky o tom jak to člověk sliší a dovede sladit a naladit! Jinak pěkná instalace...
Díky za názory všem. Ty zadní repro napájí jen Alpine9855, takže je není problém vypnout zakázáním zesilovače v head unit.
Proč je tam tolik basáků? Důvody jsou 2:
Je to cabrio pro zábavu a když sundáš střechu a jedaš 130 tak prostě výkon potřebuješ abys slyšel hudbu a ne vítr:-)
Původně to byla koncepce bes SW protože všichni tvrdili že se do roadstera nevejde. Ale já jsem řekl "ne"...
ako hovori CRXMen, SQ instalacia je tak dobra ako sluch konkretneho sutaziaceho. a pokial ide o zabavu ,tak tu sa medze nekladu.