Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > EMMA > Vzhled auta ?

o Navštíveno 6087x o
o 10.05.2007, 09:07 | Fridom
Pochopil jsem dobře, že když budu mít seriové auto a muziku budu mít správě udělanou, tak že bude bezpečná, pěkná, prostě přesně podle pravidel a budu mít nejvíc naměřeno, tak i přesto všechno nemusím vyhrát, díky tomu, že bude auto reriové, nijak neupravené ?
Doufam že jsem to jen špatně pobral.

o 10.05.2007, 09:21 | Zdenek (A)
Ano. Pochopil jsi to spravne. Proste soutez ESPL je ponekud komplexnejsi, Jde tam o tlak, instalaci, vzhled instalace a vzhled auta. A kdyz uz se hodnoti vzhled auta, tak soutezici, ktery vlozil znacne usili do zlepseni vzhledu auta, musi proste z principu dostat nejake body navic oproti serii. Coz ale neznamena, ze treba za falesne vydechy na kapote nebo rychle pruhy automaticky dostane body. Muze to byt i naopak.
o 10.05.2007, 09:21 | TUNER
Řeší se to tady furt dokola.....podívej se o 3 přízpěvky níž.Ano pochopil jsi to správně. Toto je soutěž kde se prostě hodnotí i vzhled vozu a je to jasně napsaný,tak nevim co pořád fšichni nechápete?
o 10.05.2007, 09:23 | TUNER
Zdeněk : seš nějakej rychlej....)))
o 10.05.2007, 09:54 | Fridom
Zdenek (A) : A to je jen v ESPL ?
Podle čeho se hodnotí vzhled auta, to by mne docela zajímalo ?
Jestli podle toho že jsem se zrovna trefil do vkusu rozhočího a mam štěstí, nebo to je nějak dané ?
Řekl bych že u každého tuning vypadá jinak a hlavně se odvíjí podle finančních možností, tak že soutěž ESPL je pro ty movitější ?

TUNER : Co furt nechápu, je co má společného vzhled auta z muzikou.
Ano vzhled instalace atd. to chápu, ale vzhled auta, hmm je to jak bych to řekl, zajímavé.
o 10.05.2007, 11:05 | Tomak
Fridom: Přečti si pravidla pro ESPL, projdi si hodnotící matici a budeš vědět víc. Nemyslím si, že je to jen o financích i když ty hrají velkou roli... Když budeš mít třeba pěknou decentku, tak nemusíš mít strach o nízké bodové hodnocení. Taky záleží v jaké budeš kategorii, protože čím budeš výš, tím se bude hodnotit víc věcí...:o)
o 10.05.2007, 12:35 | Fridom | Upraveno: 2007-05-10 12:41:21
Tomak : No tak pravidla jsem si přečetl.
Jak si napsal : " Když budeš mít třeba pěknou decentku, tak nemusíš mít strach o nízké bodové hodnocení "
Tak nikde jsem nenašel podle čeho se hodnotí úprava auta " pěkná decentka "

Každý má o tuningu jinou představu a každému se líbí něco jiné, tak proto by mne zajímalo podle čeho to rozhočí hodnotí, jestli podle toho že jsem měl zrovna štěstí a trefil jsem se mu do vkusu, nebo ?

Jasně každá soutěž musí mít svá pravidla a když se mi to nelíbí tak tam nemusím lést, to je fakt, ale pokud dam do muziky dost peněz a budu jí mít přijatejně udělanou, zabespečenou podle Emma, tak by mne docela mrzelo, když auto bude seriové, nebo upravené dle mích představ, ale řezhočímu se nebudou líbit např. límcová kola, protože zrovna nejsou v modě, nebo nevím proč a mě se velmi líbí a nedá mi plnej počet bodů.

Auto si chci postavit tak abych si mohl přijet zasoutěžit, ale vím, že peníze na nějaké úpravy vozu, tak aby to byl tuning, mít už asi opravdu nebudu, protože to neni otázka pár tisíc. A jestli si nalepím nějaké křídlo a tím pádem mam tuningové auto, tak to u mne není tuning. Prostě u každého tuning je něco jiného, někdo má úpravy za půl mega a ještě neni spoky a někdo nakoupí na benzině co se dá, naplácá to na auto a je spoky.

Co je pro mne tuning "decent", tak to je folie, pěkná kola a skleplé auto.
Tak mě osobně se auto nejvíc zamlouvá, jasně je spousta aut co jsou velmi pěkně předělaná, ale to se mi může pouze jen líbit, protože na to nemam finance ani prostředky.

Proto se na to ptám podle čeho se to hodnotí ?
o 10.05.2007, 13:13 | Etien (M)
2 Fridom:

1) podle čeho se hodnotí auta na Tuning Cupu?

2) ptáš se, co má společného vzhled auta s muzikou?
... já se ptám, co má společného hodnota akustického tlaku s muzikou?
o 10.05.2007, 13:28 | Goldies
ja bych to rekl jinak, pokud nejde o vzhled auta, je tu db DRAG...

Na Emme se mi prave libi jeji komplexnost... Proto sem rad, ze je kladen duraz na uklizene a upravene a umyte auto!
o 10.05.2007, 13:45 | Tomak
Fridom: Jasně, je to do jisté míry "neobjektivní " a individuální, ale nejde na hodnocení designu udělat "tabulku", narozdíl od hodnocení instalace, kde buď je to dobře nebo špatně. Co se týká designu, to mě taky trochu odrazovalo, ale jinak to udělat asi nejde. No a když se ti to nezdá, tak do toho nelez.... To sem si taky říkal, proto budu na EMMU jezdit :o))
o 10.05.2007, 13:50 | Kapka (M)
hele treba ted jsem hodnotil na Mimoni cca 10-15 aut...a myslim že jsem si auto vždycky prošel s majitelem,pokecali jsme o nem,vysvetlil jsem mu co se mi treba libi nelibi...co by mel do priste předelat,spousta kluku tam bylo porve na souteži.... a myslim že nikdo nebyl nespokojen s mým ohodnocením..zkus se optat kluku co tam soutežily že to bylo v pohode klídku...ale musíš sam uznat pokud treba prijede seriova octavka na 16" elektronech a pak mi tam priojede kluk s pekne udelanou Š-120,na ktere je videt spousta prace, narazniky,kola,podvozek,jsou tam vymenene brzdy,novy celolak atd tad..tak mu musim dat vice bodu než te octavce..ber tohle jako přiklad...OK?stačí takhle?
o 10.05.2007, 14:16 | TUNER
Jako Kapka.....
Jinak taky nemam na autě jedinej spojler nebo rádoby křídlo a na hodnocení si nestěžuju....Nejde jen o to tam nacpat hafo věcí a myslet si že mam hafo tuningu,ale chce to hezky sladit všechno dohromady.A tohle je soutěž kde se s tim od základu počítá,nejde o soutěž kde se hodnotí pouze zvuková stránka.
Prostě hodnocení auta je součástí soutěže,jako máš třeba běh na 1500 metrů při desetiboji....
Ber to prostě jako takovej víceboj.... ;-)
o 10.05.2007, 14:26 | TheTimo
Ono to je i o hodnotícím člověku, Kapkovi můžu dát 10 bodů z 10 za ochotu, rady a vystvětlování daným účastníkům soutěže, protože co jsem ho viděl, tak jeho přístup byl fakt profesionální ... ostatní komentovat nebudu, za prvé se nechci do nikoho navážet a za druhé sem všechny při práci neviděl...

Samozřejmě tuning k muzice patří, ale dovolím si trošku zapolemizovat na Etienovo "... co má společného hodnota akustického tlaku s muzikou?"
a já se ptám proč se to tedy jmenuje EMMA ESPL?

Říkám ano čistotě, lesku, pořádku, jasně, ale ztratit 25 bodů z 50 možných a "natlačením" si vydělat nad ostatní jen třeba 7 bodů, tak dejme tomu že si člověk s laminátem vydělá 45 bodů za design, já ho o 7 bodů přetlačím a ve finále sem daleko pod ním, protože on má 45 bodů a já 32 ... to je to o co jde...
o 10.05.2007, 14:28 | TheTimo
Chtěl sem tím říct, že si udělám libofku káru, která nebude tolik tlačit, ale přesto budu vyhrávat, protože budu mít body plus za design, je tak ?
o 10.05.2007, 14:48 | Fridom
Jako TheTimo, opravdu dost záleží na rozhočích, nebo se také dá říc jak se zrovna vyspí, jasně jsou to jenom lidi, proto mi hodnocení tuningu moc nesedí, protože neni možné na to udělat nějaké tabulky.
Tak že pokud se trefim do vkusu daného rozhočího tak jsem v poho, ale pokud ne tak smůla ?
Jinak když je třeba Tuning Cup a tam se hodnotí tuningové úpravy, tak to mi příde trošku něco jiného, protože ti co to hodnotí, tak se zaměřují na úpravu auta a hodnotí to tak.
Proto na muziku je Emma a na tuning, např. tuning cap, dle mého.
o 10.05.2007, 14:51 | Fridom | Upraveno: 2007-05-10 14:55:09
Rád si přijedu zasoutěžit, jestli to dám někdy do kupy, ale fakt by mne mrzelo, že bych se s instalací fakt jeb*l, aby bylo vše nej a pak bych to projel, kůli tomu že mé auto bude seriové, nebo pro někoho nevhodně upravené, toď vše. Proto bych jel na soutěž, kde se hodnotí muzika, která mě zajímá a né na tuning cap.
o 10.05.2007, 15:19 | píďa363
tak otevřeně:
Vyškov. Hodnotil jsem jistou ocatvii stříbrné barvy a její vzhled zavazadlového prostoru. Řeknu otevřeně. Mě se to nelíbilo ale ne že by to bylo odfláknuté ale protože to není můj oblíbený styl. řekl jsem mu to ale přesto přidělil plný počet bodů, vzhledem k tomu, že bylo vidět, že se kluk fakt snažil a nějak to k tomu auto nebo celému projektu pasovalo. sám řekl že to dělal schválně takhle aby to vypadalo zcela jinak. V soutěži EMMA je spousta aut které se mi třeba nelíbí i když toto slovo je zavádějící prostě to není můj šálek kávy. stejně jako se spoustě lidem nelíbí moje kola. Ale proto, že je vidět spousta práce a má to nějakou logiku tak prostě to auto musí dosta dobré hodnocení. něco jiného je total serie nebo nějaký stromek.
o 10.05.2007, 15:27 | Etien (M)
tak nevim... mám se do tý debaty pouštět nebo nemám...

když už jsem začal....

1) máme tady 4 soutěže, které si nekonkurují, konkurovat nechtějí a konkurovat nebudou
a) Tuning Cup (tady je snad jasný o co jde)
b) dB Drag (tady snad taky)
c) EMMA ESPL (jedná se o spojení akustického tlaku, bezpečnosti instalace a designu)
d) EMMA SQ (tady je to snad taky jasný)

2) moje narážka na to, co má akustický tlak společného s muzikou byla reakci na otázku, co má s muzikou společného vzhled... u obojího je to asi stejně vzdáleno.... prostě dosahování co největšího tlaku v pěknym autě je stejný jako když se budou jezdit sprinty a současně se soutěžícím ohodnotí design... tečka

3) co se týče hodnocení designu jako takového, napadáte tady samotnou podstatu soutěže... prostě na design v EMMA ESPL, stejně jako v Tuning Cupu, stejně jako v EMMA SQ, stejně jako při skocích na lyžích, při akrobatickym lyžování, v gymnastice, v tanečních soutěžích... mohl bych pokračovat dál, ale snad to stačí... prostě na hodnocení neexistuje žádnej měřák, stopky nebo něco podobnýho... je tam od toho vyškolenej rozhodčí... tečka

na něco jsem zapomněl?
o 10.05.2007, 15:30 | Goldies
jo, krasobrusleni, tam taky nechapu jak hodnoti :-D
o 10.05.2007, 15:32 | Etien (M)
G: vidíš... a přitom je to jeden z nejstarších olympijskejch sportů...
o 10.05.2007, 15:49 | TheTimo
Etien: jen otázka k zamyšlení, protože Vy jste pravidla nedělali ...

Proč došlo na letošní sezonu ke změně pravidel hlavně v hodnocení designu, když mluvilo o tom, že se design bude hodnotit následující (letošní) sezonu míň, resp. vůbec a nakonec je opak pravdou?

Ale to je spíš otázka na vedení a toho kdo dělal pravidla všeobecně...
o 10.05.2007, 15:58 | Etien (M)
TT: já jsem si zese vzpomněl, jak tady byl kamenovanej jeden nejmenovanej úspěšnej soutěžící, že má v tom svym Polu jeno usazenou hrombednu a jinak je auto i zbytek kufru seriovej...
o 10.05.2007, 16:33 | TheTimo
jasný, nezavděčíš se každýmu a nic s tím neuděláme ;o)
o 10.05.2007, 17:06 | Fridom
Etien : Když má někdo jen hozenou bednu v kufru a natlačí s ní nejvíc, tak se hodnotí i další věci, proto se mi Emma líbí, že to neni o tom tam jen hodit bednu a konec.
Ale to hodnocení tuningu, mi tam prostě nesedí.
Ale jak píše TheTimo : "jen otázka k zamyšlení, protože Vy jste pravidla nedělali ..."
Tak že chci na kobereček, toho kdo ty pravidla takto napsal : o ))))
No stejně, než já to dam do kupy, tak budou pravidla zase jiná : o ))
o 10.05.2007, 17:51 | erix7 (K)
Fridom, parvidla spolecne delalo 18 zemi, celekem 46 lidi. Duvodem pro hodnoceni tunuingu byli treba zeme jako Norskoo, Finsko, Svedsko, Dansko, Rusko, Nemcko, Rakousko- duvodem dB drag. Maximalni odsliseni se.
o 10.05.2007, 18:09 | Fridom
erix7 (K!) : Děkuji za vysvětlení po ICQ.
o 10.05.2007, 23:04 | hotdog
já si myslím že podobná debata se tu opakuje každou chvíli...
když se na podzim řeklo, že se nebude hodnotit vzhled auta tak tady zase plno lidí brečelo, že to bude o ničem a že se z emmy stane dbdrag.
Prostě to tak je. Ano hodnocení auta je subjektivní. Nelíbí se ti co jak ti ohodnotil rozhodčí auto??? Můžeš podat protest!!!! Nehledě na to, že většinou hodnotí design 2 rozhočí...
Mě se třeba taky nelíbilo, jak mi ohodnotili auto na loňském finále, ale když jsem se podíval na hodnocení z ME v Berrnu tak to byli uplně stejné body... z toho vyplívá, že naši rozhodčí jsou na úrovni těch co hodnotili ME
o 11.05.2007, 06:21 | RadekFM
Fridom: Ano, je to hodne o penezich, protoze tuning (i ten decentni) neco stoji, ale ber to tak, ze tu soutez vymysli spousta lidi, kteri naslouchaji nazorum soutezicich, takze vysledna podoba pravidel reprezentuje prani vetsiny. To, ze ty na tuning nemas penize, nebo je proste do tuningu nechces investovat znamena, ze tahle soutez neni pro tebe.
o 11.05.2007, 14:10 | Fridom
RadekFM : Jak už jsem psal tak jsem dostal uspokojivé vysvětlení od erix7.
Tak nevim co jsem dál píšeš za bludy, že pokud na tuning nemam peníze, nebo je nechci investovat, tak že tato soutěž není pro mne.
Pořádně si přečti to co jsem napsal !
Nejak jsem si nevšiml že bych někde psal, že na tuning nemám, nebo nechci investovat !
Ale to je fuk, už jsem dostal uspokojivé vysvětlení, tak že neni třeba to dál řešit!

o 12.05.2007, 18:13 | karma
Jen ať se vzhled auta hodnotí co nejvíc...rozhodně nejsem proti. Ještě jsem teda na žádném kole nebyl, ale už se moc těším. Hold každému se zamlouvá něco jiného, chápu.
o 13.05.2007, 01:50 | RadekFM
Fridom: Tak to si to po sobe precti ty, protoze jsi napsal toto:

"Auto si chci postavit tak abych si mohl přijet zasoutěžit, ale vím, že peníze na nějaké úpravy vozu, tak aby to byl tuning, mít už asi opravdu nebudu, protože to neni otázka pár tisíc"
o 14.05.2007, 11:04 | Fridom
RadekFM : Nebudu ti tu zase vysvětlovat jak jsem to myslel.. Co jsem chtěl vědět už vím.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4632 sekund.