Navštíveno 6271x

11.08.2007, 19:55 |
ivls jen jsem se chtěl zeptat
když mě příšli hodnotit instalaci na ME v bernu, tak jsem měl natvrdo připojenou nabíječku - rozhodčí tlumočil přes aTTima, že nabíječka je součástí systému a tuším musí být jištěná - nakonec mi to prominuli a přešli to, jakoby nic, ale upozornili mě, at si dám příště pozor, že bych mohl příjíz o body
ptám se tedy, když připojím nabiječku, měl by tedy být +pol jištěn pojiskou, jestli ano, tak jakou ??
nevím, prosím poradtě - děkuji

11.08.2007, 21:29 |
X-sat (M)
Vycházej z pravidel - každý průřez kabelu má tabulkovš stanovenou MAX pojistku.
Jiank bod 4.2.1 pravidel
Každý kabel systému, který je připojený na kladný pól akumulátoru (včetně přídavného akumulátoru) musí být jištěn a to do 40 cm délky kabelu od akumulátoru a před prvním průchodem kovovým panelem. To platí i pro kabeláž externího napájení / dobíjení a servisní kabeláž, která je pevně instalována ve vozidle.

11.08.2007, 21:56 |
ivls jj, takže jsem se domnival dobře - jen jsem nevěděl jestli je to s pojiskou stějně jako u kabelů napajecích
X-sat dík :o)

12.08.2007, 16:05 |
JR jeste je tam dalsi vec, ze pojiskove pouzdro musi byt upevnene a ne se houpat na kabelu.

12.08.2007, 19:11 |
ivls takže jako u napajecího kabelu, že?
znamená to tedy, že musím mít zvlášt pouzdro s pojisku, nebo můžu rozpojit napajecí kabel před pojiskou a dát nabiječku přes tohle pouzdro?

13.08.2007, 07:22 |
Zdenek (A)
Mohl bys samozrejme prepojit kabel, abys splnil povinnost jistit kabel od nabijecky. Nevim ale, zda je to dobra zabava ;-) Ale ztroskotas asi na necem jinem. V lonskych pravidlech bylo, ze nesmis menit instalaci mezi hodnocenim instalace a zvuku. Abych pravdu rekl, nevim, zda tato podminka plati i letos. Mrkni do pravidel.