Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > EMMA > nabiječka v akci

o Navštíveno 6271x o
o 11.08.2007, 19:55 | ivls
jen jsem se chtěl zeptat
když mě příšli hodnotit instalaci na ME v bernu, tak jsem měl natvrdo připojenou nabíječku - rozhodčí tlumočil přes aTTima, že nabíječka je součástí systému a tuším musí být jištěná - nakonec mi to prominuli a přešli to, jakoby nic, ale upozornili mě, at si dám příště pozor, že bych mohl příjíz o body

ptám se tedy, když připojím nabiječku, měl by tedy být +pol jištěn pojiskou, jestli ano, tak jakou ??
nevím, prosím poradtě - děkuji

o 11.08.2007, 21:29 | X-sat (M)
Vycházej z pravidel - každý průřez kabelu má tabulkovš stanovenou MAX pojistku.

Jiank bod 4.2.1 pravidel

Každý kabel systému, který je připojený na kladný pól akumulátoru (včetně přídavného akumulátoru) musí být jištěn a to do 40 cm délky kabelu od akumulátoru a před prvním průchodem kovovým panelem. To platí i pro kabeláž externího napájení / dobíjení a servisní kabeláž, která je pevně instalována ve vozidle.
o 11.08.2007, 21:56 | ivls
jj, takže jsem se domnival dobře - jen jsem nevěděl jestli je to s pojiskou stějně jako u kabelů napajecích

X-sat dík :o)
o 12.08.2007, 16:05 | JR
jeste je tam dalsi vec, ze pojiskove pouzdro musi byt upevnene a ne se houpat na kabelu.
o 12.08.2007, 19:11 | ivls
takže jako u napajecího kabelu, že?

znamená to tedy, že musím mít zvlášt pouzdro s pojisku, nebo můžu rozpojit napajecí kabel před pojiskou a dát nabiječku přes tohle pouzdro?
o 13.08.2007, 07:22 | Zdenek (A)
Mohl bys samozrejme prepojit kabel, abys splnil povinnost jistit kabel od nabijecky. Nevim ale, zda je to dobra zabava ;-) Ale ztroskotas asi na necem jinem. V lonskych pravidlech bylo, ze nesmis menit instalaci mezi hodnocenim instalace a zvuku. Abych pravdu rekl, nevim, zda tato podminka plati i letos. Mrkni do pravidel.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3206 sekund.