Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > EMMA > Jaká kategorie EMMA?

o Navštíveno 7757x o
o 07.11.2007, 11:07 | choose
Carputer : 5.1 ext . USB zvuková karta

8" LCD Touch-Screen , 40 HDD , P3-1.2Ghz , 512MB ram , Int.G 2D/3D/Mpeg2.
Front 2x20W , Rear 2x150W , sub. 1x300W centralní zatim nemám.
1F kapacitátor , časem ještě jeden jen pro PC (nutnost).
Vlastní ovládání z předu přes zadní relé .
Vzadu záložní batere , kapacitátor nabíjecí obvod atd.
Schéma v příloze je nedodělané. Jako chybí spoždovací obvody po nastartovaní a zvlášť přepínací obvod Radio/PC,noční provoz atd.

Plno věcí okolo ovládaní je řešeno podomácku , např. držák rele , Přepínaci rele na repro bude muset byt pajeno přimo na nožicky.apod.(neviděl jsem auto rele 4xpřepinaci kontakt.)

Jde mi o to jestli je vůbec je možné s tímhle systémem soutěžit v emma krom kategorie unlimited. :-) neb postupným vylepšování a hlavne radama od zkuš. lidí bych se chtěl vypracovat k postupně.Entry,Experienced , atd.

foto k příspěvku  od choose

o 07.11.2007, 11:17 | Smrada (M)
No hlavne je treba dat pocet a rozmery repro a subwooferu. Z tohohle muzes byt prakticky cokoli. Dale je potreba vedet jestli Multimedii (asi ano) a jestli treba jeste ESPL nebo SQ atd.
o 07.11.2007, 11:32 | Zdenek (A)
Nepises, zda te zajma soud quality, multimedia nebo ESPL. Predpokladam, ze ESPL to asi nebude. Takze SQ nebo MM. Dulezite je take to, ze mas plno komponent podomacku postavenych nebo modifikovanych. Zesilovace take??? To neni v nejnizsich kategoriich vzdy povolene. Bude potreba projit detailne tvoji instalaci a posoudit presne podle pravidel. Budes zrejme asi prvni pripad, kdy si soutezici takhle postavi audio system zalozeny na PC. Tedy predpokladam, ze to PC bude primarnim zdrojem zvuku, tedy ze bude prehravat CD/DVD. Nevidim ale duvod, proc bys nemohkl do souteze EMMA. Rozhodci se nam sice asi trochu zapoti pri posuzovani instalace, ale aspon nam nezakrni ;-)
o 07.11.2007, 11:35 | Pavel02
Vzhledem k tomu že Choose píše že "mimo multimédia" tak zřejmě mu jde o SQ (ESPL nepředpokládám) a protože zřejmě ještě nesoutěžil tak to vidím na kategorii EXPERIENCED a pak již jen se zařadit podle příslušné kategorie dle počtu kanálů. Ale vzhledem k tomu že to má asi postavené jako 5.1, tak zřejmě kategorie UNLIMITED.
o 07.11.2007, 11:36 | Pavel02
Ha, Zdenek byl rychlejší a přesnější..... na ty modifikace jsem zapoměl.
o 07.11.2007, 11:37 | choose
mno repro v předu orig 13cm jen se trochu vymění za jiné s lepši harakteristikou. Dále v předu výškový repro ve sloupku A. Vzadu v platě takový ty obyč .ovály 3 pásmový . 120W max. a subwofer jsem uvažoval tak jen 25cm /400W . víc se my do kufru do rezervy asi nevleze a nechci mýt vzadu zas takový extrém. Teď už stačí , že kvuli pc je kufr zvedlej o 8cm.aby se tam všechno věšlo.Mno uvažoval jsem jak multimedii tak spiš těď ze začátku (něž příjdu jak zapojit LCD u ntb) bych chtěl skusit jen zvuk. na Multimedii mam jen ten jeden lcd. nic víc. A cena 15" LCD TV do auta neni ještě přízniva.D možná čase.
o 07.11.2007, 11:40 | Smrada (M)
Nemusis mit 60 LCDcek v aute. Staci jedno viditelne z mista posuzovani
o 07.11.2007, 11:42 | Zdenek (A)
Pavel02: Pise "mimo unlimited" a ne "mimo multimedia".....

Zamyslim se dal... S tema modifikacema by to asi nemuselo byt tak horke. Pokud nebude modifikovat zvukove obvody (CD/DVD mechanika, zvukova karta, zesilovace atd.) , tak by to mohlo klapnou i v nizsich kategoriich.

Kategorii ENTRY v CR nevypisujeme. Takze SQ Experienced a jak pise Pavel02, tak ve tride Unlimited. V Multimedia by to take asi slo. Bez skutecneho zvuku 5.1 doporucuji MM Experienced, s 5.1 MM Advanced.
o 07.11.2007, 11:44 | choose | Upraveno: 2007-11-07 11:53:20
D . Vše je kupované krom "Plno věcí okolo ovládaní je řešeno podomácku , např. držák rele , Přepínaci rele na repro bude muset byt pajeno přimo na nožicky.apod.(neviděl jsem auto rele 4xpřepinaci kontakt.)" tzv. Relé , spínače , nabíjecí obvod .
Samozřejmně Zesilovače , kabeli , LCD , zdroj 12V/ATX , kapacitátor ,atd. jsou kupované. Zesilovače je front jeden takovej ten First 120W (ale má jen 2x20). nic moc kvalita proto je napájen přes Relé , neb má docela v klidu velkou spotřebu, ale na přední to stačí. Druhej zesilovač je Raweland 1200. , píšou , že má 4x150 RMS. tzv beru že to je sinus. takže ten je napájen na přimo pouze ovládání (remote) je přes Relé.
SW jsem uvažoval o GX-10NT Mx.400W Subvofer 25cm. ten co je teď v posledním čísle autosporttuning. Dem s bráchou na půl takže každej bude mýt jeden (alce 1+1zdarma)DD.
Jak psal Pavel02 jde mi hlavně o zvuk. Co se tíká 5.1 myslím tím režim domácíko kina. tzv to co máte v obýváku taky nejsou 6x tří pásmové reproduktory.DD (ale hrálo by to slušně.) Myslím tím přímo 5.1 norma Dolby Digital popř. s DVD DTS. o vše se stará jak DirectX 9.0 tak zvuk karta je to Trust externí na usb s virtuál 7.1. (dokonce) ale ten nebude použit. neb pořebuju aby fungoval i microfon ,kvuli HF sadě.
o 07.11.2007, 15:20 | píďa363
já bych to rozdělil podle toho kapacitátoru :-)
o 07.11.2007, 15:21 | JR
dobre pido, je to tvoje :-)
o 07.11.2007, 15:22 | píďa363
dík:-)
o 07.11.2007, 15:27 | choose
Co? Jak? Proč? Rozdělil? Můžete to nějak specifikovat ?
o 07.11.2007, 15:31 | Zdenek (A)
choose: Mala lekce z terminologie:
1) "kapacitator" je totez jako "reproduktator"
2) "kapacitor" je totez jako "reproduktor"

Kapisto?
o 07.11.2007, 15:31 | JR
to neres, to je interni komunikace ;-)
o 08.11.2007, 07:41 | píďa363
Zdenektátor: nevysvětlil bych to lépe.
JRtutátor: jj interní
o 08.11.2007, 08:05 | choose
btw, jsem se přepsal. mno hlavně víme co to je.DD. mno příští rok to bude veseli. třeba udělaj new kategorii carpc.D tak 5 lidi se možna v Čr najde.DD
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3531 sekund.