Navštíveno 8044x

06.01.2008, 19:23 |
Laďas Zdravím všechny.. Měl bych dotaz.. Pročítám tak pravidla a když mám jednu 15tku woofer,tak bych byl v kategorii ESPL 4??? Nevadí,že monoblok mě pohání tu 15tku a dvoukanál by mě hnal kompa???
Další otázka: Neví někdo,kdy a kde bude první měření?? Kolik stojí zápisné na jednu akci(sraz)???
Také mě udivila věta: ,Jestliže jsou použity více než 2 paralelní napájecí kabely, oba konce každého kabelu musí být
jištěny.,, To jako když ¨potáhnu od baterky 2 plusové kabely,musí mít každý svoji pojistku v motorovém prostovu a ještě jednu před zesikama nebo tam je myšlená pojistka již v samotném zesiku.. Díky..

06.01.2008, 20:19 |
karma Když budeš mít sw v kufru, pod horní úrovní sedaček, tak budeš ve 4 woofrech. Co jakej zesilovač pohání je jedno, akorát je asi lepší, když je umístěn taky v kufru, na mistrovství Evropy s tím měl někdo od nás problémy se zařazením do kategorie, jak se k tomu staví naši rozhodčí nevím...Kabel stačí, když bude jištěnej v motorovým prostoru, co nejblíž baterce, asi do 30 cm...Jak je to s těma paralelníma netuším. Vstupné bylo myslím 250 Kč na jednu akci, loni jsem nesoutěřil, tak to nevím přesně, předloni to bylo 200 Kč. Ale ať radši ještě poradí zkušenější.....

06.01.2008, 22:16 |
Zdenek (A)
S tim jistenim kabelu je to takto:
Pokud mas VICE NEZ 2 paralelni napajeci kabely, tak musi byt jistene na obou koncich. Predstavte si, ze jsou tam 3 kabely. Jsou jistene jen do 40cm od baterky (kazdy z nich samozrejme). Kabely maji stejny prurez a pojistky na nich jsou maximalni povolene podle pravidel EMMA. Vsechny 3 tyto kabely vedou do spolecneho distribucniho bloku v kufru. Ted dojde ke zkratu jednoho z kabelu nekde blizko za jednou z pojistek. Rekneme treba, ze vypadne kabel z pojistkoveho terminalu a slusne se na kostru. Kratas se uzavre pres ty 2 zbyvajici kabely, pres distribucni blok a ten slusnuty kabel. Hrozi, ze ten slusnuty kabel by mohl shoret, protoze ho jisti ve skutecnosti 2 paralelni pojistky tech 2 kabelu a to je spatne. Proto tam patri jeste pojistky na konce tech jednotlivych napajecich kabelu.

06.01.2008, 22:17 |
Laďas Díky moc,Karmo.. Jen myslím,že tam bylo do 40cm od baterky a před kovovou částí(přepážkou do kabiny) nebo tak něco.. Ale 40 to asi bylo..
Ještě jednou Dík
Zdenek ma pravdu ale myslim ze to same plati uz i u dvou napajecich kabelu zapojenych paralelne

07.01.2008, 17:39 |
JR ee az u trech a vic

07.01.2008, 19:50 |
Laďas A co je lepší:
1) táhnout 2 + (jednu 50tku a druhou 20tku) zvláš-jeden k monobloku,druhý k dvoukanálu
NEBO
2)táhnou jednu + 50 tku do distrubučního bloku v kufru a odtamtud to rozvést-50 dále monoblok a 20 dvoukanál??

07.01.2008, 23:20 |
Zdenek (A)
jojo...... 3 a vice kabelu. Samozrejme to plati pro kabely stejneho prurezu. Pri ruznych prurezech to je slozitejsi, ale to tu fakt resit nehodlam.
Ladas:V tvem prikladu je vyhodnejsi 1). Kdybys ve druhem pripade vedl od bat k bloku 70 a pak 50 a 20, tak je to ekvivalentni. Budeme-li detailisti, tak bude prvni varianta i tak vyhodnejssi, protoze kabely nejdou prerusene. Na terminalech distribucniho bloku budou vzdy vetsi ztraty napeti nez na neprerusenem kabelu. Nicmene v neextremni instalaci to nebude tak vyznamne.

07.01.2008, 23:55 |
JR sice nevim co mas za zesilovace a jaky jsou jejich vykony, ale myslim, ze jeden 50tka kabel bude bohate stacit pro oba. Pokud potrebujes vic proudu, tak dej jeste jednu baterku do kufru.

08.01.2008, 14:52 |
Laďas Díky všem
To JR: Druhou baterku tak nemůžu dát-byl bych na DB dragu ve STREET C a ne v béčku.. Ta 50tka bude k Emphaser EA 1600D- 2KW RMS na 1 ohm. SW má taky ohm.. A ta dvacítka k Rainbow iPaul 2.400- 2x130 RMS na 4 ohmy.. Natáhnu dva od baterky.. Žádné bloky,atd.. Tak to bude asi nejlepší..

08.01.2008, 15:15 |
JR Tak pro tenhle vykon uz jo :-)

08.01.2008, 15:23 |
Laďas :-)