Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > EMMA > rada ohledně instalace

o Navštíveno 7942x o
o 03.02.2008, 15:12 | iceman
čau mohl by mě někdo poradit jak vybírat sestavu na soutěže EMMA? jsem totiž začátečník a rád bych se něco o tom dozvěděl. Chtěl bych se zůčastnit a nevím jaké komponenty nebo značky vybírat. Díky za odpovědi

o 03.02.2008, 20:07 | tcp_radim206
Záleží na tom kolik penez do toho chces dat jina kje jedno co si vybereš je to jen a jen tvoje volba,záleží na tom jak to pak provedeš tu instalaci
o 03.02.2008, 20:14 | KyklopDLS | Upraveno: 2008-02-03 20:15:50
Hlavně záleží v jaké kategorii chceš vlastně soutěžit. Jestli SQ, ESPL nebo Multimedia? Pak se podle toho odvíjí i komponenty.
o 03.02.2008, 21:00 | karma
jako píše Kyklop...buď sq ( sound quality ) - tam se hodnotí hlavně kvalita zvuku nebo ESPL a tam jde hlavně o tlak v decibelech nevo multimedia ( i obraz )...A pak ti někdo rád poradí, si myslím
o 03.02.2008, 21:02 | iceman
tak určitě v kategorii SQ. Invenstoval bych do toho mezi 30000-40000kč. Doufam že by se za tuhle cenu už dalo něco slušného sehnat? Kdyžtak s nějakými značkami poraďte jen abych měl nějakou představu. Diky moc
o 03.02.2008, 21:18 | Cenda
EMMA ti oficielne nemuze zadny znacky doporucit. Stejne vyber komponent je jen jedna cast, velmi dulezita je instalace a nastaveni.

Za tyhle penize postavis uchazejici instalaci s komponenty z druhe ruky.
o 03.02.2008, 21:30 | iceman
jenže vůbec netuším jaké komponenty na to vybírat. Abych třeba nevybral nějaký věci a ta firma se zrovna zaměřovala na tlak.
o 04.02.2008, 06:08 | Cenda
kousek od Brna mas Sekin a v oblasti Blanska je dost zkusenych SQckaru. Do Blavy taky kousek. Kdyztak se ozvi na ICQ, dam ti kontakty na par lidi, s kteryma muzes pokecat osobne. Ono to neni jen o komponentech.
o 04.02.2008, 12:21 | spaly_s
iceman ...ted je super nabidka tady na bazaru ale za 50 000 ale jsou to komponenty tak v 2-3* hodnote...co staly novy
o 04.02.2008, 17:50 | tcp_radim206
JJ mužu ti poradit zajed si do toho Blanska a tam ti poradí asi nejlepe z toho okoli a nebo přijed do Přerova. :-) a neco ti postavime
o 05.02.2008, 11:18 | Pavel02 | Upraveno: 2008-02-05 11:19:35
Vzhledem k tomu, že už asi pro sebe auto na letošní sezonu EMMA dělat nebudu, mohl bych se do něčeho pustit nabo být nápomocen radou a případně pomocí. Pokud bys měl zájem tak není problém.
o 05.02.2008, 19:03 | Cenda
Pavle, to letos vubec nebudes soutezit?
o 06.02.2008, 11:51 | Pavel02 | Upraveno: 2008-02-06 11:52:18
Nevim. Nejsem rozhodnutý. Uvidím podle kalendáře a počtu soutěží. A taky mě pár věcí v loni fakt vadilo a trochu odradilo.
o 06.02.2008, 14:47 | tcp_radim206
A jake veci ti vadily a odradily?No každy neco mame a je fakt ze nektere veci by se mohly v novych pravidlech zmenit ale t oasi neovlivnime
o 07.02.2008, 09:20 | Pavel02
O pravidla ani tak nešlo, i když i tam by se něco málo opravit mohlo. Spíš mě vadil zbytečně velký počet soutěží v mojí kategorii a podle mě tím způsobená mizerná účast na většině z nich. Pokud jsou v kategorii 2 nebo 3 auta na soutěži, tak to nemá valný smysl. A ještě mě vadilo zrušení měření RTA. Podle mě to byla chyba. Ale to už jsem tady jednou napsal. Jinak je mě jasné, že to nebyla chyba těch kteří u nás soutěže pořádají. Těm naopak patří obdiv za jejich obětavost a samotný průběh všech soutěží. Sám pořádávám sportovní akce a vím tak přesně, že se nikdy nelze "zavděčit" všem a taky kolik je s pořádáním hromadných akcí spojeno starostí, které nikdo nevidí a tedy jen málokdo ocení.
o 07.02.2008, 09:36 | BekyCar
Jenže kategorie nejde sjednotit....

Proč by to nemělo smysl? Tomu moc nerozumím.
Děláme to všichni přeci proto, že jsme proto zapálení a je to pro nás koníček....radost...vášeň....;)
o 07.02.2008, 12:04 | Pavel02 | Upraveno: 2008-02-07 12:04:56
BekyCar: vysvětlím ti to tak, celý život sportuji a tedy soutěžím. Netěší mě když přijedu na soutěž kde mám jednoho nebo dva soupeře a předem je dáno že dostanu "pohár". To fakt pak není soutěž, ale sbírání pohárů. Když přijedu na sportovní soutěž kde mám 30 soupeřů a třeba 20 jich zůstane za mnou (prosím nevztahovat k počtu soutěžících v EMMA tam takové počty nikdy nebudou), mám lepší pocit (a to snad každý pochopí) než když jsem druhý ze tří soutěžících, nebo nedej bože třetí ze trí nebo druhý ze dvou. To pak jsem totiž vlastně poslední.
o 07.02.2008, 12:07 | Pavel02 | Upraveno: 2008-02-07 12:09:49
To co jsem výše napsal platí i když jsem pro to zapálený a je to můj velký kůň. Koníček i kůň lze ale provozovat a při tom nesoutěžit. Doufám, že se teď tady někdo do mě nepustí, že někoho odrazuji od jezdění na soutěže. To fakt tak není. Na soutěžích je to skoro vždy super. Jen jsem vyjádřil jak to vnímám.
o 07.02.2008, 12:25 | BekyCar
Pavel02... Nj, tak trošku na tom asi pravdy je, to neříkám...ale lepší, když jsou dva soutěžíčí, než jeden;)

Ale je to o tom přeci i ty lidi vidět...být s nima, relaxnout si...

(A bacha na ty počty ohledně soutěžících)...ono to přijde, počkej;)
o 07.02.2008, 18:13 | tcp_radim206
Treba v multimediich a SQ letos pry pribyde ze Beky :-)
o 07.02.2008, 20:44 | BekyCar
Ty hele, nebud drzej.., jo? :)))

Sama nevim jeste, ve ktere kategorii budu..:))
o 07.02.2008, 23:55 | Fridom
Něco na tom bude, taky jsem byl překvapen, když jeden pán ..... měl pohár za druhé místo, to mi bylo velmi divné, jelikoš jsem viděl a slyšel co tam měl a říkal jsem si, že to je nějaké divné, tak jsem se ho jen tak náhodou zeptal, kolik že měl soupeřů, mno a celkem jich tam bylo on a ještě jeden :o)
Tak pak už mi bylo jasné, jak je možné, že někde na srazu potkam auto, co tam má XXX pohárů a přitom když to slyším, tak mi to zase tak super nepříde :o)

S takového poháru bych ani neměl radost, konkurence musí bejt, jinak to je na prd.

Ale samo že je to i o ................viz Beky :o)
o 08.02.2008, 13:54 | Pavel02
Ještě pár vět. Nedávno se tady objevila nostalgická vzpomínka na "staré časy AHC parrty". Já jsem toho názoru, že je to už opravdu jen minulost. Podle mě je velkou zásluhou tohoto fóra rozšíření tohoto zájmováho oboru do širšího povědomí. Ale na druhou stranu toto forum zůstalo i hlavním propagátorem. Domnívám se, že je jen málo těch kdo by věděl co je to EMMA, z těch, kteří nechodí na tyto stránky. Osobní zkušenost kterou mám je ta, že návštěvníci kteří v rámci akcí na kterých soutěží i EMMA "zabloudí" do skupiny těchto soutěžících, většinou ani netuší a nechápou o co jde. Není problém slyšet kometáře tipu: "co to je?.... ten má daný jiný výfuk a jede na tuning.......to je toho, v kufru má basák..... za co má tolik pohárů, vždyt na tom autě nic není..... a podobné poznámky. Ti lidé většinou nevědí, že práce soutěžících je mnohdy pečlivě ukryta a je ji třeba hledat i jinde než v optickém dojmu. Co tím chci říct? no prostě že to co běžný návštěvník vidí, ale neslyší (protože jen málo koho napadne požádat o poslech, protože ani většinou neví, že jde o poslech) jej příliš nezaujme a jen bez většího zájmu projde kolem. To i dBdrag je na tom trochu líp, protože tam má návštěvník nějaké, byť monotónní, vnímání soutěžení (i proto považuji za chybu zrušení měření RTA, protože měření bylo pozornost návštěvníků přitáhlo). A proč to sem píšu? Hlavy "pomazné" (omlouvám se) by se podle mě mohli zamyslet nad formou propagace těchto soutěží. Můj nápad: pro začátek např. udělat tabuli dostatečné velikosti, na které by si běžný, nepoučený návštěvník přečetl o co v této soutěži jde, jednoduchý výklad pravidel a vybídnutí "čumilů" k poslechu vystavených vozidel, případně k aktívní účasti na hodnocení (divácká soutěž) mino oficiální soutěž.
o 08.02.2008, 14:11 | johanik
Pavel to ted napsal moc hezky a opravdu je tomu tak, neco by to to mozna s tou propagaci udelat chtelo, at uz na srazu, nebo i vseobecne po netu a treba i v jinych mediich, nez jen v autohifi casopisech.
o 08.02.2008, 14:25 | BekyCar
Johanik: to přijde, už sháním Květy:) Živá prezentace...
o 08.02.2008, 14:29 | johanik
Ty ses taky Kveta :-) Chtelo by to neco treba do Tuning Magazinu, ten preci jen cte vice lidicek, nez autohifi atd, mozna by to pomohlo
o 08.02.2008, 14:31 | BekyCar
Vždyť víš, že všem ženskejm říkám "Květy"....

zařídíme..;)
o 08.02.2008, 14:44 | johanik
vím :-)
o 08.02.2008, 16:36 | tcp_radim206
Plně souhlasim s tím co se tady píše,ale s tou propadaci mimo tuning si myslim ze to je slozitejsi, vicemene k vuli nezajmu vydavatele ale zkusit by se to mohlo.
Navíc si mylím že by se ještě ke všemu tomu hodnocení a poslechu melo víc hledet jako za minulych casu na vzhled auta a provedeni instalace.Nic proti suteži ale docela me štve že až tak nezaleží na vzhledu auta a provedene instalace kdyz diky natlaceni neuveritelneho tlaku diky bodum vyhraje,to me dost mrzi,ale soutež je soutež a pravidla pravidla tudíš jen doufam že se to v pravidlech změní trošku alespon a nebude až zas tak zalezet jen na natlačene hodnotě
o 08.02.2008, 16:38 | tcp_radim206
to....Beky...... no heled Bekynko pokud budou kategorie stejne tak v multimediich budes v kategorii MM Experienced jelikož nemaš procesor a nemas ani auto napsany na firmu ,tak jsem to alespon pohcopil loni, tak ze nas bude víííííííc :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3305 sekund.