Navštíveno 6451x

čau borci, řeším ted jeden menší problém :)
Mám SW Hollywood EDGE1524-D4 a chtěl bych na něj postavit bednu se šterbinou.. jen nevím jak se přesně dopátrat té správné velikosti :) no vlastně chtěl bych přikoupit ještě jeden kus a postavit rovnou bednu pro dva SW a udělat v ní šterbinu. nevím jestli jednu větší nebo třeba dvě menší.. to už je celkem jedno.. jen bych potřeboval zjistit tu správnou velikost :) a k dispozici mám jen toto info co je na obrázku... :))

jediné co vím je že bedna má mít 93litrů :)
5" I.D. bude asi internal diameter (vnitrni prumer)
Takze pokud box na 1 SW ma 2 natrubky, tak spolecny box pro 2 SW bude mit 188 litru, a 4 natrubky. Sterbina bude stejne dlouha (3.1") a plcha sterbiny jako soucet ploch tech ctyrech natrubku. Me to vychazi celkem 507cm ctverecnich a delka tech 8cm. Ale u tak relativne kratkeho portu se to spatne trefuje, protoze k objemu vzduchu v portu se pricte jeste nejaky ten vzduch pred a za portem.
To te ale nemusi trapit, stejne pak budes ladit freq. podle auta, takze na 1 pokus to staci.
dík za radu.. jen v tom mám pořád trochu guláš tak se omlouvám.. takže sem ted pochopil že šířka šterbiny v jedné bedně pro dva sw by byla široká 12cm (5") hluboká pouze těch 8cm a široká nevím přesně.. vyšlo mě 63cm :)
Pisu 507, tvych 12*63=756. Jde pouze o plochu, tech 5" byl prumer puvodniho natrubku. Pro 2 SW bys potreboval natrubky 4, coz vychazi na plochu tech 507 cm na druhoou. Kdyz udelas jeden port, tak muze byt siroky a vysoky libovolne, jen musis zachovat tu plochu. Nejjednodussi je ho udelat prez celou sirku boxu a druhou stranu dopocitat. Napr. 507/40=12.7
tak ted už to chápu :) musím to teda nějak vypočítat.. první bednu jak bude a pak do ní šterbinu aby byla přes celou šířku bedny. díky moc za rady.. sem rád že mi někdo nakonec přece jen poradil :) takže díky měj se
prostimte poslední otzázka :) ta hloubka té šterbiny je teda těch 8cm za každého případu ok?
pokud ano tak mě vyšlo: šířka šterbiny (celé bedny) 54cm
hloubka těch 8cm
a tlouštku sem přepočítal na 9,4cm..
když vypočítám 54x9,4cm tak to vyjde těch 507cm2
snad je to teda už správně :))