Navštíveno 4553x

04.04.2011, 23:17 |
Pluto Hoj, mám problém. Koupil jsem univerzální čtečku karet:
[ Link ] a nyní řeším připojení a montáž do DELLu Optiplex GX280. K montáži asi budu potřebovat nějaký ten Dell zlepšovák, aby mi to tam drželo, jako mají třeba u HDD nebo CDROM, tak pokud se to někomu válí doma, byl bych vděčen. Popřípadě, kde to koupit...
A teď to složitější, jak to připojit. Psali, že je to na USB2.0, tak jsem čekal, že to píchnu někam do klasika USB a bude to, jenže je na kabelu nějaký extra konektor, který mi nikam strčit nejde. Je na to nějaká redukce, nebo je to šit a mám se toho zbavit? Díky za rady...

zpojuje se to do konektoru pro USB primo na zakladovce:)

05.04.2011, 00:08 |
Pluto no právě, ten tam není, tedy v takovémto provedení...
tahle desky ty konektory nemají, budeš muset zrušit jedno USB vzadu a napájet tam tenhle konektor, pak by to mohlo fungovat

05.04.2011, 10:01 |
Pluto cendler, to jsem myslel, že udělám, ale jaksi nevím jak. Porad... PLS
jestli jsou zapojeny obe rady, tak je to na 2 USB.
Jinak zapojeni here:
[ Link ] =
nebo to dej tam, kam jsou pripojeny predni USB - podle dokumentace by jsi tam mel mit 6vzadu a 2vepredu

05.04.2011, 11:20 |
clown njn .. do znackoveho PC rvat neorigo doplnky :o))
njn, herr clown, a copa by si mu asi doporucil?
[ Link ] - tady toho moc neni...
proste kdyz neni konektor na desce (resp je obsazenej) tak jina moznost neni...

05.04.2011, 12:55 |
clown tmx .. delalo se to i s klasickym USB konektorem na protazeni skrz case ven :o)

05.04.2011, 17:41 |
Pluto Super, díky za rady. Připojení udělám redukcí na klasiku USB A konektor a bude to :-)
Teď už jen, kde sehnat ty držáky 3,5mechaniky do Dell casu...

05.04.2011, 18:22 |
koren ja bych asi radsi sehnal usb rozsirujici PCI kartu a pripichnul to na ni. jinak vypada to ze tohle sezere 2 usb - pravdepodobne jedno pro karty a jedno pro samotny usb. nicmene dell by mel mit front usb, takze nekde na desce to asi mit bude,otazkou je kde a jak:-)
v jaky to mas bedne?
Já bych to hodil po psovi a koupil externí čtečku :)
Po držácích se Ti kouknu, nějaké torza tady těch klasiků v práci mám.

06.04.2011, 00:52 |
Pluto koren: JJ, front USB to má, ale nějakým jejich konektorem. Bude to na 2 USB, už to mám zjištěno a normálně to ustřihnu a napájím na to dva klasika konektoru USB A a vystrčím ven z casu a zapojím dozadu, kde je 6 USB konektorů :-)
Aberto: Právě, že externí nechci, když to můžu dát dovnitř, aby se neválelo nic okolo. PC mám v obýváku napojené na TV, tak nechci žádnou kabelárnu... Kdyby jsi ty dva držáky našel byl bych ti vděčnej a vyrovnám se s tebou... Předem díky za pohledání...
Pluto - potřebuješ ten kovovej bazmek do kterého je vložená mechanika přes plastový lyžiny, nebo potřebuješ jen ty lyžiny ?? Mám tu GX260, ale to je všechno stejný (pokud se bavíme o desktopu) ? Kdyžtak mi to hoď do mailu - vitulap@seznam.cz - i s adresou, hodím to odpoledne na poštu. Za odměnu mě pak svezeš ve Fábce až pojedeš kolem :D

07.04.2011, 12:08 |
koren podle me by to melo jit pripojit na ten jejich konektor, max tam budou zprehazeny piny. jinak to co pises je sice prasarna, ale fungovat bude-uz jsem to jednou taky resil stejne:-)

08.04.2011, 00:37 |
Pluto Aberto: Mail odeslán. Jinak zrovna tam u Vás budeme mít 29.4.-1.5.2011 RS sraz v kempu Olšovec v Jedovnicích, tak se zastav a svezu tě :-)
Pluťáku lyžiny poslány, pokud to nebude to nebude ono, tak to pořešíme :) S tím srazem dám vědět, kdyby bylo pěkně, vyzvezl bych rodinku na výlet :)
jj jedině do klasiky USB to překopat, do týhle to nenacpeš fakt ;-)
BTW nějak jsme zapoměly ještě na toho tvýho kolegu co chtěl taky :)

08.04.2011, 22:09 |
Pluto N.P: JJ, už mám přepájeno, šlapeto v poho, už jen ty kolejničky :-) Jinak, když si vzpomeneš na kolegu budeš hodnej, nechtěli jsme tě urgovat, tak na pohodu :-)
Aberto: Díky moc, určitě se ozvi...
Pluto - došlo ?? a je to ono ?? :)

14.04.2011, 00:20 |
Pluto Aberto: Děkuji velice, jsi nejlepší. Uplně jsem koukal jak puk, kolik jsi jich poslal :-) Našel jsem mezi nimy ty co jsem potřeboval. Ještě jednou díky moc a kdyby jsi náhodou tedy jel na ten RS Sraz, tak se mi ozvi na 606637222, aby jsme náhodou zrovna nebyli na spanilce...