Navštíveno 5456x

Byl jsem požádán přáteli z DDR o vložení infa o této akci. Je to prakticky jedna z mála velkých Škoda akcí, je to kousek od hranic s Německem, dle mého info už je potvrzeno více jak 800 vozů! Pokud tu někdo chodí na nějaké Škoda forum, budu rád, když to umístí...
11.4.2009 od 10. hod...

nějak sem nevypátral kde to je,ale pokud by to nebylo daleko tak bych jel :)

24.03.2009, 09:49 |
Kapka (M)
no mam to 90 km..to by se mohl zajet podivat na kluky z DDR :-)
dle posledních info to bude hodně velká akce...

24.03.2009, 10:12 |
Kapka (M)
jenže to musim dat do te doby auto zase do normalniho stavu..za posledni mesic jsem z toho udelal pracovni auto..v kufru vozim cement..na streše desky na kuchyn atd :-)
Tak to bych se jel podívat, ale co příslušníci v Německu řeknou na Fávo? co ty jejich emisní limity atd.. jak to je?
Myslím, že bez problémů ...

02.04.2009, 00:26 |
Rudi Tomik: to se řeší jenom ve velkejch městech jako je Berlín, případně Drážďany v samým jádru centra a jsou tam velký cedule Umwelt zone , takže se nemusíš bát. Pokud se nebudeš na silnici vyloženě chovat jako trotl, případně při zastavení, tak tě nechaj v klidu...
jj, je to jak píše Rudi, navíc Anaberg je fakt malý město, občas tam jezdím, mám to kousek a do centra jsem neměl nikdy problém a hlavně jedeš na Treffen, takže se tam na to hrát nebude...
Něco málo k programu, právě dělám překlad, spolupořadatel z DDR mě poprosil o trochu propagace z CZ...
Milotec ist mit mind. 3 Showcars dabei, und wird nur für diesen Tag 10% Rabatt auf alle Bestellungen bieten!
Becherowka sorgt für die alkoholische Untermalung des Treffens mittels Barwagen und Becherowka pur, bzw. Mixgetränken!
Die 2 überegional bekannten Hifi-Veredler, SL-Audio und Silentium werden je ca. 8-10 Showcars mitbringen.
Zudem werden Db-Messungen angeboten.
Eine Jury wird in verschiedenen Kategorien Pokale an Euch vergeben...
Der TÜV und die Verkehrswacht werden sich mit Fahrsicherheits-Simulationen und Unterhaltung/ Gewinnspielen um die "Kleinen" kümmern.
Das Autohaus Raab wird Probefahrten und Informationen rund ums Thema Skoda anbieten.
Pirelli bietet in Zusammenarbeit mit dem AH Raab, Nachlässe auf Reifen.
Der regionale Oldtimerverein und historische Skoda´s präsentieren sich.
Wir haben ein Riesen Festzelt, Grill, Schankwagen ( natürlich auch Alk.frei ), eine historische Gulaschkanone...
Presse wird vor Ort sein, Skoda Extra Tour wird über das Treffen berichten.
Wir bewerben das Treffen im Vorfeld mit Flyern/ Plakaten und im regionalen TV sowie Zeitungen.
Es werden mind. 2 preisgekrönte Lackierer und Air-Brusher ihr e Arbeiten zeigen.
Wir haben einen super DJ und Moderator.
es laufen u.a. noch Verhandlungen mit Carglass ind einem großen Felgenveredler und einem RS-Cup Rennstall...
A mohl by jsi to tedy prosím dát ještě do CZ? :o)
Můj volný překlad :o)))
Firma Milotec představí minimálně 3 Showcars a pouze pro tento den je od nich nabídka na slevu 10% na všechny objednávky!
Becherovka nabízí v doprovodném programu přes svůj „BarWagen“ čistou Becherovku či míchané nápoje.
Druhé meziregionální setkání známých Hi-Fi úpravců, firma SL-audio a SILENTIUM se bude prezentovat 8-10 Showcars. Navíc možnost db měření!
Porota bude pro Vás v různých kategoriích udělovat trofeje…(více info na místě)
TÜV a dopravní hlídka bude zajišťovat správnost a regulaci dopravy.
Autosalon Raab bude nabízet zkušební jízdy a poskytovat informace k tématu Škoda.
Firma Pirelli ve spolupráci s autosalonem Raab bude nabízet slevy na pneumatiky.
Prezentace regionálního sdružení veteránů a historických Škodovek.
Máme obrovský stan, Grill, „výčepní vůz“ (samozřejmě i s nealkoholickými nápoji), historický „Guláškanón“…a mnoho dalšího!
Máme skvělého DJe a moderátora!
Probíhá ještě jednání s firmou CARGLASS – velkým úpravcem ráfků a RS Cup závodní stájí.
Hmm to vypadá zajímavě. Já bych jel ale z Ostravy to mám docela kus. A ještě ke všemu je to docela na rychlo, už příští týden...

06.04.2009, 08:18 |
Kapka (M)
v praci jsem nahlasilvolno na sobotu,mlada taky volno takže pokud bude trosku hezky a do soboty si udelam cas a prezuju na letnaky tak pojedu urcite

08.04.2009, 14:19 |
Kapka (M)
tak kdo teda jedete?pokud dneska vecer prezuju na letni a v sobotu nebudou padat trakaře tak jedu...
Tak to vypadá, že jedu taky :o) ale Seatem :o)

08.04.2009, 14:32 |
Kapka (M)
kudy poletis Ondro?
Taky zajedem na koukačku je to za rohem
Tak když bude někdo chtít jet v koloně, tak v 9 hodin ráno, sobota, sraz v Chomutově u Globusu zhruba uprostřed parkoviště a následný odjezd...

08.04.2009, 16:24 |
Kapka (M)
hlasim se do řady za Ondru :-)
Timo - jsi to u nás četl nebo tě to napadlo ?
Napadlo, kde jsem měl co číst ?
no ty woe :o))) dobrá náhoda! kažopádně já tam budu a Kaptka asi taky :o)
Od nás zatím 3 a asi to tak i zůstane
Náš cíl dle GPS:
Loc: 50°34'34.147"N, 13°0'46.597"E
Kratce a vystižně bylo to Očinčem tak ubohy sraz jsem fakt pěkně dlouho neviděl
No co jsi čekal za bůra ,-)
V Česku patřil uplynulý víkend příbramské Tuning Extreme Show, v Německu naopak srazu příznivců automobilů Škoda. Kousek za hranicemi, ve městě Annaberg-Buchholz se v sobotu konal sraz Skoda Treffen im Erzgebirge. Zatímco tedy tuner-xxx běhal po letišti v Dlouhé Lhotě, já, Tommik, Trawerza a Mely jsme trávili čas u našich německých sousedů.
Krátce po příjezdu na místo konání srazu jsme začali přemýšlet, zda-li to brzké ranní vstávání vůbec za to stálo. Jak jsme se ale již na několika německých srazech přesvědčili, většina účastníků zavítá na akci až kolem poledního. Nejinak tomu bylo naštěstí i v tomto případě, takže obavy ze zbytečné cesty postupně opadly. Po příjezdu se ale na ploše kousek od centra města nacházelo jen pár vozů. Postupně ale začaly další vozy přibývat a plocha se pomalu zaplňovala. V množství moderních vozů, kterým dominovaly především Octavie RS Combi, upoutaly pozornost také starší modely škodovek: oranžová stopětka, okrová stovka, modrá octavia a žluté erko. Tyto veteránské kousky doplnily během odpoledne ještě nádherné kabriolety Felicia, s nimiž dorazily na sraz ještě další, neméně zajímavé veteránské vozy. Například Wartburg 311 Coupe, Škoda 1201 STW či Steyer-Puch 500. Pozornost upoutal také traktor Lanz-Bulldog a dvojice historických motocyklů.
Ač měly na sraz původně vozy jiných značek vjezd zakázán (dle nám dodaných informací), nakonec se zde objevilo i několik dalších vozů různých značek. Za zmínku stojí především extrémně snížené bílé sedmičkové báwo, které ještě loni brázdilo německé srazy v originálním zeleném laku, měňavkový Opel Astra a Renault Mégane na kolech Schmidt TH Line.
Jelikož se sraz konal kousek za hranicemi, očekávali jsme početnější účast českých škodovkářů. Pokud jste nad účastí váhali, zhlédněte naši galerii a udělejte si obrázek o akci sami. My jen doufáme, bude-li se konat další ročník této akce, že budou pro tyto účely zprovozněny internetové stránky, kde se potencionální návštěvníci dozví vše potřebné.
Naši účast na srazu Skoda Treffen im Erzgebirge jsme zakončili krátkou vycházkou do klidného historického centra města Annaberg-Buchholz. Poté jsme nabrali plni dojmů, drobných rozčarování a dalších plánů na návštěvy německých srazů směr zpět do naší rušné matičky Prahy.
reportáž z akce zde:
[ Link ] fotogalerie:
[ Link ]
K netu jsem se dostal až teď. Z organizačních věcí jsem rozčarován sám, kdy mí němečtí přátelé v závěru vůbec nekomunikovali a nekomunikují doteď, nevím co se děje...
Lukáši report super a fotky taky, díky!