Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Jaký kapacitor?

o Navštíveno 6938x o
o 05.11.2015, 11:03 | tomino.hl
Zdravím, mám dotaz. Kamarád by chtěl koupit kapacitor, ale vůbec neví jaký ani kolik faradů by měl mít. Proto bych se chtěl zeptat tady.
Sub: [ Link ]
A zesik dava pri zmustkovaní 2x360w RMS

o 05.11.2015, 11:31 | Diner
Pro takovy vykon nepotrebuje vubec zadny kapacitor. A pokud by ho jooo chtel, tak 0.8F by melo uplne stacit.
o 05.11.2015, 11:40 | Směty
Raději investuj do napájecího kabelu s větším průřezem. Jaký máš vlastně napájecí kabel?
o 05.11.2015, 12:01 | lambados
Ahoj. Ja se pridam. Mam 4kanal. A mam to na 3way pasiv. 2 predni menice jsou po cca 120wrms a pak v mustku sub. Ten dava cca 750wrms na 2ohmy. (Sub je 2x4ohmy zapojeno na 2ohmy) kdyz to ohulim. Jako kdyby mi problikavalo cele auto. Svetla se ztlumujou zlehka, ale i interier habruje. Palubovka jen pocitac. Budiky drzi. Zapojene to mam dobre. Ukostreno taky. Leda, ze by se kostra uvolnila a to zkontroluju. Mozna uz mam slabsi baterku a o vikendu ji dam dobyt. Kabel 50tka. Kapik by to vyresil? Popravde mi to nestaci. Planuju ze bych poridil asi monoblok nebo 2kanal do mustku 1.3 az 1.6kwrms. Pak uz by asi kapik mel smysl. Co ja premyslel.... asi druha baterka do kufru? Menice menit nechci. Ps. Kolik snesou menice? Maji 70w snesli by treba 470w?kdyz dam 4kanal 2x do mustku? A dodrzel bych pasiv? Nebo jit do aktivu? Radio to neumi, zesilovac by mohl fungovat jako virtualni procesor. Radio ma naznak dsp. Zesilovac ma steglin a mel by se dat nastavit pres pc. Tim padem bych smeroval: 3way aktiv. 4kanal na predek. Vysky plus stredobas po 120wrms. Frekvence bych udelal na zesilovaci. To je jeden zes. Druhej zesilovac cca tech 1.3kwrms na sub v uzavrence. Od baterky 50kablik na dalsi baterku? A z ni pak do obou zesilovacu? Nebo jen kapik? Jak do toho dat tu druhou baterku? S hudbou jsem zacal teprve v kvetnu. Casem by sel na ten aktiv asi focal. Morely bych neuzivil co tady ctu. Sub je alpine. Jinak ta alpina nehraje odspod. Subbasy slaby. Proto chci kompletne posilit wataz. Diky za rady tipy postrehy.
o 05.11.2015, 13:12 | tomino.hl
Psal mi že tam má něco kolem půl cenťáku.
o 05.11.2015, 13:33 | .:MATT:.
2 lambados: Jako nejlepší řešení se jeví druhá baterka do kufru, ideálně autohifi (postačí i menší kapacita, důležitý parametr je zkratovací proud). Nebo v případě, že přední baterka je ko, tak koupit pouze dopředu autohifi baterku s vyšší kapacitou. Ono blikání elektroniky je způsobeno právě nedostatkem proudu, který není baterie krátkodobě schopna dodat. Pokud by si zvolil druhou baterii do kufru tak je 50tka k zadní zbytečná, ale když už ji máš nataženou, tak tím nic nezkazíš a můžeš ji tam nechat. Samozřejmě nezapomenout jistit. Zadní baterii ukostřit a natáhnout od ní kabely k zesilovačům. Jinak co se kapacitoru týče, tak zkušenost nemám, ale asi většina členů vám řekne, že je to akorát drahý voltmetr, rozebíráno to tu bylo už několikrát :).
o 05.11.2015, 14:59 | noclue
hlavne si uvedom, ze kostra vedie ako 25-ka kabel, viac nie. cize + 50tam a cez kostru naspat je ako keby si mal len 25-ku.

1. Otestuj prednu baterku testerom
2. ak je v poriadku, pridaj do zadu hawker Genesis (odessey) EP16 - perfektna mala "autohifi baterka".
Ked bude malo, tak 2 take ;)

Aktiv na zosiku je hovadina, takisto ako 3-pasmo v pasive... sorry.

treba sa pozriet na nejake zrazy, aby si vedel co chces, lebo takto to nema hlavu a patu.

napr. ak ti bas nejde "odspodu" tak je to ozvucnicou alebo orezanim. Ak mu pridas vykon, tak nepojde viac odspodu, len trocha hlasnejsie
o 05.11.2015, 16:32 | kiklop32
lambados:
Ahoj, hledal bych chybu v kabeláži nebo baterce.
Já mám baterku 80Ah a 700A a živím z toho:

1kw 2 ohm
2x150 4 ohm
100x2 4 ohm
500w 8 ohm

Z předku také táhnuto 50qmm a ukostření vzadu na kostru a v předu kostra + motor. 90A altík a žádný problém s el. ani při vysokých hlasitostech ( basech ).

Noclue: "50tam a cez kostru naspat je ako keby si mal len 25-ku" - můžeš to prosím vysvětlit? Děkuji.
o 05.11.2015, 16:56 | kiklop32 | Upraveno: 2015-11-05 17:01:56
1,9 kw na kostře
Youtube video:
o 05.11.2015, 17:07 | kiklop32
Dle popisu 7000W a na kostru :)
Youtube video:

0:24
o 05.11.2015, 22:22 | ounzzz
Taky mám podobný problém jako lambados. Dokupy zesíky s 990W [ Link ] a [ Link ] a poblikává mi palubka a světla..
Kabely +50 od baterky do kufru k zesíkům, -50 od baterky na kastli a -50 v kufru z kastle k zesíkům..
o 05.11.2015, 23:01 | lambados
Baterku mam starsi 74ku. Obyc. To muze byt problem, ale i tak by to mel altik asi davat...

Noclue: mam jednicku superba a zadni sedacky mam napevno. Za nemi je plech. A pod sklem je taky plechova vystuha. ..matt.. moje auto videl. Nvm jak ho dobre ozvucit. Aktiv jen pres procesor? Steg k4.02 to neumi? Od jednoho clena jsem slysel, ze by to mel umet orezat. Jinak muj sub je alpine 1542d a mam ho v uzavrence. Mam i bassreflex. Ale zni mi to stejne. Bassreflex jen o neco vic fuci. Uzavrenka mela okolo 55litru. A je vypenovana na 46cca. Moc vzduchu mu nedavam. Hraje lip. Ale neni to ono. Bud jsem hluchej nebo nevim. Mozna mam blby predky a neumi na to navazat.... ja nvm nvm. Po zime bych to chtel resit. Ted delam motor. Chci vedet jakou cestou se dat. Popripade bych tu chtel sehnat steg k2.02 nebo .03...
o 05.11.2015, 23:01 | rover (WoodTech)
Neni kastle jako kastle ;-) máte zesíky za x-tisíc a je vám líto max 5ti metrů za kabel na - pól.
Lambados - ozvy se, když bude čas tak to můžem probrat, už jsem se ti to snažil jednou vysvětlit.
o 05.11.2015, 23:01 | rover (WoodTech) | Upraveno: 2015-11-05 23:05:04
Dabl
o 05.11.2015, 23:21 | noclue
Kiklop: vodivost beznej kasne je ako 25ky kabla, (ako uz som hore pisal). A ten prud musi ist aj naspat...cize cez kostru...
Vsetko sa da tak napojit, ide len o to, kolko vykonu stracas poklesom napatia pri max odbere.
Ja osobne to chcem mat pod 1% straty.

Lambados: orezat frekvencie na zose nepomoze, prinos je hlavne tcr a eq, ktory vacsina procesorov ponuka.
Superb: ma to tunel na lyze? Ak ano, tak tam treba BP rovno cez ten tunel. Ak nie, tak cez dieru v zadnom plate.

Ounzz: baterka
o 05.11.2015, 23:27 | lambados
Rover(WoodTech) ja vim a dekuji. Pocitam s tim, ze bych te i luka rad zas videl. Neberu vase rady na lehkou miru a budu se snazit i smerovat... :) to uz je jasna vec. Ale co s tim subem. Se snazim vymyslet

jinak koupit kabel neni az tak problem. Ale natahnout to zpet k baterce uz je problem... jsem uz linej... kdyz bude potreba udelam to.

Jinak vsem moc dekuju za tipy a zkusenosti.
o 05.11.2015, 23:28 | lambados
Noclue... bp je co? A tunel mam.
o 05.11.2015, 23:29 | lambados
Plato bud vytlumim a nebo vemu penou. Trepe se. Drnci. Prvne vse dotahnu. A pak vypenuju at je napevno. To je muj napad. Nvm jak jinak ho zpevnit. Jestli vytlumit necim? Myslim, ze pena by mohla stacit.
o 05.11.2015, 23:31 | kiklop32
Noclue: jaký je teda dopad poddimenzovaného mínus v sestavě?
Proč tím výše zmíněné instalace netrpí? Kromě jedné zjevně že.
Když to vemem do extrému proč v tom lexusu má tolik 50qmm na kostru a žádné na přední baterku? Kdyby tedy vzal 25qmm a místo všech těch 50qmm ho jen natáhl k přední baterce, tak by byl výsledek stejný?
o 05.11.2015, 23:42 | lambados
Kiklop32 nechci aby jste se dohadovali. Rad bych jen o pomoc a navrhy. Je mozny, ze to mam ukostreny blbe. K bodu kterej je na prd na te kastli. Ukotvim jinam. Zkusim. Mozna mi odchazi baterka, protoze driv jsem se s tim nesetkal. Mam tam hodne nedostatku. Dalsi bude asi objem bedny nez malo vykonu. Ale i tak by basak chtel monoblok. Ted vidim, ze zustanu u pasivu. Ale zase..... nebk do toho subu repro i do zadnich dveri? Misto v zesilovaci pak zbyde.... pak uz je zo malina vymenit v zadnich dverich repro a ten kousek natahnout.
o 05.11.2015, 23:49 | *konny*
Víte proč vám vlastně bliká auto?
Vezměte si voltmetr a změřte :
napětí na baterce bez motoru - mělo by být cca 12,5 voltu a napětí na baterce při spuštěném motoru - mělo by být kolem 14 voltu a více. Můžou nastat tyto možnosti
1. napětí na baterce při volume doprava (při poblikávání světel) - pokud klesá ke 12,5 voltu - je slabý alternátor, pokud klesá pod 12.5 voltu je slabá baterie. Poblikávání způsobuje právě rozdíl mezi 12,5 V a 14 V
2. napětí na zesilovači při volume doprava - na baterii volty cca 14 voltů - klesají volty na zesilovači - špatná kabeláž = zvětšit průřez napájecích kabelů. Světla neblikají
3. napětí na zesilovači při volume doprava - na baterii klesá napětí k 12,5 voltům, podobně jako na zesilovači = slabý alternátor, zde by už měl pomoct kvalitní kapacitor umístěný max 30 cm od nejsilnějšího zesilovače, žádná montáž dodatečné baterie tento problém poblikávání světel nevyřeší.
Já jsem tento problém s blikáním světel vyřešil na autě s alternátorem s nabíjecím proudem 65 Ampér s instalovanou muzikou o výkonu cca 1,5 kW v analogových zesilovačích - až instalací 10 Faradového kapacitoru a baterií s malým vnitřním odporem - Exide Maxxima DC 900.
Borci co doporučují instalaci druhé baterie (a současně zavrhují montáž kvalitního kapacitoru) - ať mi objasní, jak přídavná baterie odstraní to poblikávání světel.
o 05.11.2015, 23:56 | lambados
Supu do zadnich dveri. A ted i prosim teda jestli mam mit aktiv nebo pasiv nebo i do zadnich dveri repro.... atd atd. A do zadu na radio nebo na zesilovac. Kompa nebo koax nebo coooo.
o 06.11.2015, 00:00 | ounzzz
*konny* noclue - díky oběma ze tipy, prověřím vše popsané, ta baterka (obyč 74Ah Varta) už je letitá.
o 06.11.2015, 00:00 | lambados
Jo a jeste dodatek. Obcas vim, ze v pisnicce je brutalni bas... chci to vybudit... dam volume doprava a nic. Vypne se na chvili nekdy swkundu nekdy dve podle toho kolik vetsich basu po sobe radio. Nebo spis radio sviti, ale nic nehraje. Az skonci bas tak se to rozehraje.... ukostrim na dvou mistech. Mel jsem si asi koupit sluchatka do mobilu....
o 06.11.2015, 05:36 | kiklop32 | Upraveno: 2015-11-06 05:37:14
Jestli mas multimetr, zkontroluj si tvoje ukostreni jako ve videu od CAF a hned budes vedet. A rovnou promer V na baterce a zesiku jak psal konny
o 06.11.2015, 11:06 | noclue
lambados:
bp=bandpass,
kukne Sem, tu je stary superb
[ Link ]
o 06.11.2015, 11:31 | lambados
Noclue: ten kufr se mi moc libi. Jen nvm jestli bp je dobrej na kvalitu. Jinak. Jakej zesilovac by mel krmit moji alpine 1542d?
o 06.11.2015, 17:49 | noclue
to neni bp z tesca ani z amazonu ;)
to je BP od Fortissima alias Didi Carle, Didi vynasiel tzv. Fortissimo-BP co je cisto SQ zalezitost, skus trocha hladanie aj tu na fore som o Tom popisal kopec.

ale na 15" to bude niekde okolo 180Litrov, takze ten mozes rovno predat. Treba pozret kolko miesta mas a podla toho vybrat menic. Nie kupit woofer a potom rozmyslat, ako to spravit..
o 06.11.2015, 22:31 | lambados
Podle vyrobce staci to co mam. Mam myslim o 4 litry vic nez je minimum. A maximum je na 65litrech. Musel bych se podivat do papiru.nebo mluvis o te bp? 12ti palci staci v uzavrence 20litru. Mel svara. A i jeden clen to tu prodaval a mel to snad v 17ti litrech....
o 06.11.2015, 22:50 | noclue
Ale predsa ozvucnice nepocitame podla priemeru menica. To len uplne shity co nemaju tsp sa robia podla oka.

Co vyrobcovia udavaju je vacsinou na istotu.
Na 12" JL alebo podobny je FBP 30/60 -35/70 a 300-350cm2 port
Na 10" jl a spol je fbp 18/40-25/50.

Ale hladat si si nic nepohladal, ze ;)
o 06.11.2015, 22:57 | lambados
Ja mam tu uzavrenku podle objemu co byla k tomu menici. To je spatne? Dival jsem se do papiru. Udelal jsem chybu? V papirech mam miry od do. Veril jsem, ze to bude fungovat dle vyrobce.
o 06.11.2015, 22:59 | lambados
Mozna jsem udelal chybu. Muzu poslat prirucku mailem.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3319 sekund.