Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Pomoc s přestavbou auida - Praha/Středočeský kraj

o Navštíveno 6668x o
o 31.12.2015, 08:43 | tomas8999
Ahoj, najde se tu někdo kdo by mi byl ochotný pomoct s přestavbou audia za rozumnou cenu. Asi bych se do toho i pustil sám, ale bohužel nemám prostory :-( V plánu je zapojení ZSX 4000 + Gladen M 165 + Gladen koaxíální dozadu + příprava na subwoofer a vytlumení dveří. Díky

o 31.12.2015, 12:36 | CarMedia.cz
A proč si nepostavíš rovnou něco, co má logiku a smysl? Tyhle formy instalací jsou dle mého názoru jen mrháním financí a cesta k 100% budoucímu upgradu.
o 31.12.2015, 12:54 | tomas8999
Ani nevím, jestli má cenu na to nějak reagovat. Naopak postrádám jakoukoliv logiku ve vašem příspěvku. Jinými slovy: Cílem bylo upgradovat současný audio systém v mém autě, za rozumnou cenu. Reproduktory Gladen + Subwoofer Gladen SQX 08 mám na doporučení z vícero stran, zesilovač stejně tak. Navíc jsem je měl za hodně zajímavou cenu. Nemám v plánu jezdit na soutěže, ani si zastavit kufr 50L ozvučnicí. Cílem je zkvalitnit poslech za přijatelnou cenu.
o 31.12.2015, 13:42 | dr.marty
Že by Ah..i :))?Zastavět 50-litry?Úsměvné
o 31.12.2015, 14:02 | CarMedia.cz
V těchto dnech, kdy je k dispozici dostatek jednotek s DSP a aktivními vyhybkami je nesmyslné investovat do sestavy pasivní, obzvláště sestavených z průměrných komponent. Reagovat samozřejmě nemusíš, ale instalace typu aktivní 2-way s subwooferem je podstatně efektivnější, kvalitnější a v tento okamžik už i asi i levnější, než plácání měniči do míst, kde je stejně nevyužiješ. Nemluvě o famózních fámách o kvalitách některých z měničů. Fakta jsou taková, že v podobných cenách dokážeme udělat aktivní sestavu, která ti pro účel poslechu i nahradí subwoofer. Samozřejmě sestavy navrhujeme a sestavíme pro tvůj poslech, ne na oslňování ulice v místě tvého bydliště. Šetříš pak nejen místo, ale v reálu i vlastně peníze a získáš i zcela jiné výsledky. Hlavním problémem je spíš to, že málo kdo ví, jak drastické rozdíly mohou být jen díky způsobu instalace.

Nicméně koukám, že si psal jen o pomoc s instalací. Původně jsem myslel, že plán neznamená, že už máš vlastně všechno doma. Ber tedy mé přízpěvky za bezpředmětné.
o 31.12.2015, 14:26 | tomas8999
Ok, pokud jste schopni mi navrhnout sestavu, která bude hrát lépe než Gladen M 165 + Gladen MC 165 + Gladen SQX 08 (bez ozvučnice) a bude stát méně než 6800 Kč s DPH jdu do toho. Prosím tedy o cenovou nabídku konkrétních repro.
o 31.12.2015, 14:31 | tomas8999
No každopádně jsme se trochu vzdálili od původního plánu :D Hledám tedy pomoc se zapojením, buď formou "spolupráce", případně formou zakázky, ale za rozumné peníze. Díky :)
o 31.12.2015, 16:42 | CarMedia.cz
Co máš za autorádio?
o 31.12.2015, 16:56 | tomas8999
RCD 510
o 31.12.2015, 16:56 | tomas8999
RCD 510
o 31.12.2015, 17:33 | Seat Power
Na to vychvalovani gladenu od určitého prodejce zacinam byt docela haklivy :)
o 31.12.2015, 17:43 | lambados
Tomas8999 dozadu nic davat nemusis. Revilo ma pravdu. Klidne se podivej tady po bazarech po nejakych komponentnich repro. A pak prodiskutuj s revilem jak to bude hrat. Zesilovac tu taky sezenes urcite....
Jo. A potrebujes k tomu radiu prevodnik (redukce signalu na cinche kterej jde do zesilovace) a ten stoji 300 za kus. A tlumeni obou dveri cca 1500 a kdyz koupis nejakou sadu kabelu za 800 tak uz ted jsi 2900 plus 300 za mdf krouzky jsi hned na 3200. Mas tedy 3500 na zesilovac, repro a subwoofer.... spocital jsem to dobre? Jestli jsem pochopil ideu.
o 31.12.2015, 18:02 | tomas8999
Seat Power/ Pojďme mluvit narovinu. Osočujete tu ahifi.cz, že doporučují repra, která nejsou kvalitní, případně nemají takovou hodnotu. Já to těžko posoudím, nemám obchod, kde bych porovnat stovky repro. Dal jsem na osobní reference (kdy jsem osobně slyšel gladen v otavii). Víc k tomu nemůžu říct.

lambados/ Asi jsi to pochopil špatně :-) Cena byla jen za repro.

Pokud někdo tedy umí udělat lepší setup za stejné peníze, bylo by vhodné sem napsat konkrétní produkty a ne jen pomlouvat doporučení ostatních. Můj setup je Gladen M 165 V2, Gladen MC 165, Gladen SQX 08 a ZXD 4000. Celková cena za výše uvedené je 10.200 Kč vč. DPH. Bazarové nechci. V ceně nejsou podložky, kabely, tlumení, apod.

o 31.12.2015, 18:15 | cr500
ten revilo ma stejne vzdy pravdu a vevsem a gladen a podobne to opravdu neeeeee
o 31.12.2015, 18:24 | Seat Power
Nikdo nepsal ze doporucují nekvalitni repra,ale politika je GLADEN a v podstate nic lepsiho za ty penize nesezenes je proste hloupost.
Urcite si nevybral nejak zle,ale jestli se tomuhle konicku budes venovat tak po case uvidis sam ;) to neni zadny hejt jen konstatuji fakta.
o 31.12.2015, 18:25 | tomas8999
Evidetněn fórum nefunguje jako fórum, ale slouží především k hanění některých eshopů/firem, případně k propagaci konkrétních firem. Nějaký zákaznický boj je mi ukradený, takže beze mne. (pokud už tedy argumentuji, tak je vhodné napsat konkrétní produkty, což jste nikdo neudělal). Pokud by se přece jen našel někdo, kdo pomůže s montáží, tak budu rád. To je z mé strany vše, nashle.

o 31.12.2015, 18:28 | kiklop32
Proč nechceš bazar?
o 31.12.2015, 18:52 | lambados
Tomas8999: takze to co jswm psal plus necelych 7tisic za repro? Jakou muziku poslouchas. To jsi nenapsal a ver, ze kdyz to napises. Tak ti revilonporadi jaky repro umi zahrat tvuj styl. Pop metal. Co mas rad. Basy kytaru nebo vysky cinkani nebo stredy a zpev. A kup nejaky kompa dopredu za 2500 co tady maji na bazaru. Jsou to kvalitni veci. Nebran se recilovi. On je tu aby poradil. A vsichni koho znam byly spokojeni.
o 31.12.2015, 18:55 | lambados
Tomas8999. Zkus napsat neco v tomto zneni. Mam wv passat 2008 a radio rcd 510. Repro je tam zakladni. Je to kombi nebo sedan. Resili jste to. Jsem z toho a toho okoli. Muzu poslechnout vase auta? Muzu se zeptat jestli toto auto uz nekdo delal? Na co si mam davat pozor? Ma nekdo popripade fota z montaze?
o 31.12.2015, 19:03 | tomas8999
lambados/ Mám Scirocco 2013, radio RCD 510, sériové reproduktory. Je to hatchback. Poslouchám elektronickou taneční muziku, někdy i rock, hip hop, trap. Jsem z Prahy. Můžu si poslechnout vaše auta? Můžu se zeptat, jestli už tohle auto někdo dělal. Na co si mám dávat pozor? Máte někdo foto z montáže?

A ještě jsem zapomněl: Mám koupené repra, které bych rád namontoval do auta. Najde se někdo takový? :D :D :D Blbý a blbější, fakt že jo :D
o 31.12.2015, 19:15 | lambados
Tomas8999 docela arogantni. Zajed si dk shopu kde ti to chovani nauctuji... s takovym chovanim se k tobe tady otoci vsichni zady...
o 31.12.2015, 19:24 | Dexter
Myslim, ze se tomas slusne zeptal, napsal co konkretne chce, ze se jedna o instalaci kompoment XXX, ze nechce bazar a vy si stale jedete tu svou.
o 31.12.2015, 19:25 | Loader | Upraveno: 2015-12-31 19:28:19
Tomáš: na doporučení komponent od revilo stavím už třetí auto a pokaždé max. spokojenost. Takže jestli jsi ještě nic nekoupil, fakt to sním prober.

Pomoct s montáží by asi šlo, ve Statenicích máme dílnu, ale mohl bych jen o víkendy a jsem pečlivej, takže na rovinu - nebude to na jedno odpoledne :)
o 31.12.2015, 19:56 | tomas8999
lambados/ Zdá se ti, že jsem arogantní, ale nejsem. Jen nemám rád, když se musím opakovat :-) Jinak jsem v pohodě nakoupil, dokonce jsem ani žádnou přirážku nedostal :D

Dexter/ Díky, aspoň někdo :D

Loader/ Právěže koupil, proto mě tak vytáčí většina příspěvků v tomhle vláknu :D Jinak super, rodiče bydlí v přílepech. Jaká by byla hodinová sazba?

Jinak vůbec nezpochybňuju to, že revilo umí. Fakt je ale prostě ten, že mám za 10.500 Kč soundsystem, který je nový. Můžu si ho dát do nákladů. Prozatím mi nikdo nenapsal konkrétní název jiného produktu, který by byl za stejnou cenu objektivně lepší. Případně za nižší cenu výrazně nižší.

o 31.12.2015, 20:00 | hopa26
I za mne palec pro Revilo.Dělal mi prvního Yetiho,na koncernové rádio,taky jsem ho nechtěl měnit.Tlumení dvěří,isntalace zesíku,výměna repro. [ Link ] U druhého Yetiho jsme to posunuli ještě dál ... Youtube video:

Maximální spokojenost.
o 31.12.2015, 20:04 | tomas8999
hopa26/ Cena?
o 01.01.2016, 00:37 | danix.m
Dej na Revilaka....usetris si spousty casu i penez.
o 01.01.2016, 16:26 | CarMedia.cz
Hledal jsem ten zesilovač a nenašel. Není to ZXS 4000?

A teď k jádru věci, udělat funkční a spolehlivou sestavu za 10200,- vč DPH v případě instalace na OEM autorádio nesvedu. Nebudu ti tvrdit, jak bude všechno fajn a jak budeš spokojený, když vím, že to je blbost. Jsme schopni udělat montáž komponent, co máš za cca 2500,- bez DPH.

Body, kterých se držím a proč se nevejdu do ceny:
- vybrat zesilovač s vysokourovnostnimi vstupy a dálkovým ovladačem, aby si měl kontrolu nad subwooferem (toto se bohužel nedá vyřešit za 3.5t, často se to pak řeší i 2 zesilovači, protože vícekanály nemaji onen ovladač. A věř, že bez možnosti ovládání SW z toho budeš nešťastný).
- zesilovač musí mít i funkci automatického spínání na základě přijetí signálu
- komponentni repro s odfiltrovanym středobasem jsou pro poslech rockové hudby povinnosti. (Například eXcursion SHX 6C, Gladen RS, DLS MB6.2, u-Dimension El comp 6 V2, atd).
o 01.01.2016, 16:30 | Fonfy
- komponentni repro s odfiltrovanym středobasem jsou pro poslech rockové hudby povinnosti. (Například eXcursion SHX 6C, Gladen RS, DLS MB6.2, u-Dimension El comp 6 V2, atd).

Co to znamena?
o 01.01.2016, 16:59 | CarMedia.cz
Že je vyhybka s lp filtrem pro středobas a jen Hp pro výšku. Když nemáš filtr pro středobas, hraješ ho celým fr. rozsahem, diky čemuž se logicky středobas tváři jako hodně syty, ale zato nepřehledný a zahuhlava. Prostě do něj pereš frekvence, co neumí hrát.
o 01.01.2016, 17:46 | tomas8999
Revilohifi.cz/ Jj, jasně, máš pravdu byl to překlep. Je to ZXS 4000.

1) 2500 Kč bez DPH za montáž mi přijde hodně férová cena.
2) Co se týče celkové ceny, už i cca 13.000 mi přijde dost. Ale myslím si, že to je minimum, aby to vůbec mělo cenu vzhledem k ceně instalace a času.
3) Co se týče dálkového ovládání - Proč by mi to mělo nějakým zásadním způsobem vadit? Subwoofer přece nastavím na nějakou vyváženou úroveň a nechám to tak být. Pokud bych ale přeci jen potřeboval stáhnout basy mohu použít EQ v rádiu (asi to není ideální). Nebo to chápu špatně a nemám vůbec možnost nastavit hlasitost SW zvlášť?
4) Automatické spínání znamená, že se zesilovač při vypnutí auta vypne? To myslím, že tam je - REM 12v, je to ono?
5) Co se týče toho rocku, je to tak 90% taneční a 10% rock
o 01.01.2016, 18:05 | CarMedia.cz
Rem tam je, to ano. Ale ty ho nemáš kam dát, aby se ti to chovalo tak, jak má a spínalo se to ve zpravnem pořadí. (Pak ti to nelupe, atd).

Tu intenzitu subwooferu si samozřejmě nastavíš, ale v reálu ti bude hrát každá písnička jinak. Někde toho bude moc, někde málo a někde to bude OK. Na EQ budeš ubírat basovku na všech reproduktorech, nikoliv jen na sw, navíc jen na určite frekvenci, ne v celém jeho průběhu.

Automatické spínání je pouze u zesilovačů, které mají vysokourovnostni vstupy. Čili přizpůsobené k instalaci na oem autorádio. Ty zesiky, které funguji, jsou sice dražší, neresis pak ale převodníky apod instalak, za který mnohdy dáš kolem 1000,- Kč.
o 01.01.2016, 18:16 | noclue
tomas: osobne sa nepozname, takze je mozne, ze nebudes vidiet za mojimi riadkami skusensti, ktore sa za tie roky nazbierali.
s revilom tu pravidelne nesuhlasim, a aj on so mnou, ale vzdy je s nim dobra debata, ktora posuva toto forum dalej.

ahifi nepoznam

Problem je v tom, ze Ty si kupil menice a nevies, co s nimi... prosim neuraz sa, volakedy sme si vsetci mysleli, ze ked kupime drahe repro a zosiky, tak to bude dobre hrat.... pritom 90% uspechu je instalacia.

Osobne by som Ti v cene, ktoru si si stanovil poradil neriesit vobec nic, len vytlmit trocha dvere, aby to naspodku chytilo trocha objem. Nechat povodne repro.
Ked s tym nebudes spokojny, tak doplnit to, co Ti bude chybat...

Otazka nie je, ci za 6500KCs zozenies nieco lepsie, ale ci tych 6500Kcs nie su vyhodene peniaze. Osobne absolutne nevidim zmysel aftermarket systemov do 500€, jedine ze niekto kupi auto ako socku bez radia.

o 01.01.2016, 19:12 | tomas8999
Revilohifi.cz/ Nemohu REM například napojit na světla v kufru? Co se týče různého nastavování subwooferu - u PC mám aktivní monitory, které mají hodně neutrální zvuk. Tyhle monitory mají hodně vyvážený zvuk, až bych řekl nudný. Je rpavda, že každá písnička zní jinak, resp. zní tak jak byla udělána. V autě to teď mám stejně - nastavené EQ na rádiu a některé písničky hrají zajímavě a jiné moc ne :-) Ale uznávám, že by bylo lepší mít možnost ovládat subwoofer samostatně.

noclue/ Je pravda, že zatím jediné rozumné příspěvky a názory padly od revila, takže souhlas. Ano, koupil jsem si repro a zesík a čekám, že to bude dobře hrát. A právě protože si uvědomuji, že je instalace důležitá, hledám někoho kdo mi s tím pomůže.

V podstatě ale absolutně nesouhlasím s názorem, že za 12000 Kč seženu stejný systém jako OEM. Ať už mluvím o výkonu, kde od půlky jdou z repro strašné zvuky nebo o kvalitě zvuku. Např. v Octavii byl ten rozdíl propastný, fakt se to absolutně nedalo srovnávat. Měl jsem možnost slyšet Gladen M 165 V2 po vytlumení na OEM rádio bez zesíku a super. Pak jsem ještě slyšel Helix Dark Blue na radio bez vytlumení a taky dost rozdíl. Další kamarád má levnější subwoofer Crunch, 10 palců. Kvalita zvuku vůbec není žádný zázrak, navíc je to bassreflex. Na taneční muziku se mi více líbila uzavřená ozvučnice. Nicméně ve všech případech mi rozdíl přišel opravdu propastný oproti OEM systému. Už jen když si uvědomím, že výkon OEM rádia je tak 4x18W.

Jinak mám zkušenost s vytlumením ve svém vlastním autě, RX8 s BOSE. Rozdíl tam byl, řádově řekl bych 15% -20%, hlavně na basech.

Hlavně prostě vůbec furt nerozumím proč řešíme jednu a tu stejnou věc dokola. Hledám někoho kdo mi tam namontuje repro, které jsem si koupil. Stále se tu ale dokola řeší lepší řešení, které zatím nikdo nenavrhnul. Z toho co jsem pochopil revilo za tu cenu není schopný udělat lepší setu, stejně tak tvůj návrh nedělat žádný není podle mě řešením.
o 01.01.2016, 19:21 | tomas8999
Možná to teďka bude znít trochu blbě, ale asi by bylo fajn uvědomit si jednu věc. Neplánuju jezdit na soutěže, neplánuju investovat desetitisíce. Nemám to jako koníček, nejsem jako vy. Jsem ochotný maximálně investovat 12000 Kč do nějakého vylepšení, to jsou veškeré ambice, které mám. A že to nebude 100% řešení je mi jasné. Upřímně nepotřebuji závodní speciál kola, který bude stát statisíce. Stačí mi kolo, které mě doveze z A do B, rekreačně :-) Vím, prostě, že se to dá těžko pochopit, zrovna na tomhle foru, kde vidím borce co mají sestavy o výkonech několika kilowatt.

PS: Můj koníček jsou motorky, tam žádná polovičatá řešení neřeším. Protože mě to prostě baví :-)
o 01.01.2016, 19:47 | lambados
Tomas8999 nevedel jsem, ze uz to mas koupene.
o 01.01.2016, 21:47 | kiklop32
Tvůj přístup se mi líbí :)

Bohužel jsem z daleka.
o 01.01.2016, 21:47 | kiklop32
Tvůj přístup se mi líbí :)

Bohužel jsem z daleka.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3348 sekund.