Navštíveno 6007x

04.01.2016, 21:57 |
Timbo | Upraveno: 2016-01-04 21:59:31
Zdar
Muze mi nekdo prosim poradi?
Mam na motorce radio, zapojene klasika prez iso konektor staly plus a plus ze spinacky vse Jak ma byt.
Muj problem spociva v tom ze ten muj pravekej rumpal potrebuje na start tolik proudu,ze se mi radio pokazde vyresetuje a musim vse znovu nastavovat.
Jak tomu predejit?

05.01.2016, 06:14 |
Fonfy len prehod cerveny a zlty

05.01.2016, 07:40 |
Směty Fonfy, přečti si to pořádně. Píše že motocykl potřebuje tolik energie, že mu to resetuje i rádio.
Za mne pokud je baterie v pořádku, pak možná nějaká stabilizace napájení. Teda kapík, ale jestli to bude stačit, nedokážu říct.
Uzivatel noclue robil nieco podobne pre stabilizaciu napatia radia, popis a fotku som si pozical z jeho threadu
[ Link ] "pridal som 3ks shottky kvoli ochrane a zdvojnasobnil kapacitu oproti orginalu za diodami na 0.066F.Material za dvacku aj s krabickou."

05.01.2016, 10:31 |
Timbo Díky za reakce
Ma představa byla taková: zapnu zapalování vše se rozjede jak ma
Nějaký kondensator napětí který by se nabíl v tu dobu mezi zapnutí. Zapalování a startem a tím by zamezil tomu aby došlo k takovému poklesu proudu , co jde do rádia, ze by se už neresetovalo.
Existuje něco takového?
Není problém par sekund počkat se zaplym zapalováním než začnu startovat. To je pořad rychlejší než všechno znovu nastavovat
Však přesně toto ti popsal Tommy, použít nějaký větší kondík s diodou proti zpětnému vybíjení a mělo by to fungovat...

05.01.2016, 11:43 |
Timbo Co znamená ale větší?
Na motorce není tolik místa jako v kufru auta :-)

05.01.2016, 11:52 |
Timbo Tam někam se to musí vlezt

ta nocluova krabicka je velka jak cigara, vic ne, to se ti vejde kam budes chtit, pokud pouzijes vetsi kondiky, budes to mit o neco vetsi, ale porad to neni velkej mnohofaradovy kap, s jehoz umistenim by si asi mohl mit problemy, ale i tak treba Helix sveho casu mel takovy mini kapik, ktery by si taky na motorce schoval si tak myslim

06.01.2016, 23:23 |
Timbo Ok diky
Byt by nekdo schopen a ochoten, samozrejme ne zadarmo, mi totok vyrobit?