Navštíveno 6703x

Ahoj lidi, chtěl bych se posunout dál ve svém audiu, ale nějak si nevím rady, co bych si tak do budoucna pořídil za věcičky. Zatím jsem na tom takto:
HU:Kenwood KDC5051u
Zesilovače: 2x Eton 75.4, Sinus Live SL-A 1500 V2
Reproduktory: kompa-eXcursion SX 6C, eXcursion SX 4C
středobasy CZ audio SF-6.2 165mm 4ohm 100w rms 1v,1m: 92.1db ,středy CZ audio SF-4.1 100mm 30 wrms Fs: 130hz - 10500hz 1v,1m: 88.9db
subwoofer JBL GTO1514
Moje představa - Poslouchám téměř každou muziku, chci, aby rádio zvládalo USB, formát FLAC, CD, přímé ovládání subwooferu. Zkusil bych aktiv: HU Alpine CDE-193BT, Helix DSP + zbytek co už mám, nějak to spojit. Časem dokoupit lepší komponenty, ale rádio a procesor, na tom chci začít. Nikdy jsem procesor neměl v ruce takže nevím jestli jde vůbec zapojit co chci.Na soutěže to nemám. Finální podoba by měla být čtyřpásmový aktivní systém. Chci se zeptat jestli má někdo s Helix DSP procesorem zkušenosti a jestli se dá zařadit do moji budoucí sestavy. Předem děkuji za rady.
helix dsp je dobry, treba vsak aj ostatok doladit
Jsem také za Helix, ten ti vydrží dlouho aj když budeš mít pak mnohem dražší sestavičku.
Zapojit to půjde, a to přímo na RCA výstupy rádia. K Helixu ti bude stačit potáhnout jen stereo signál. Optický výstup zatím nevyužiješ ale nezapomeň si ji při instalaci kabeláže protáhnout taky, nikdy nevíš kdy bys kvůli tomu musel rozebírat auto :-)
Jinak jaký je důvod upgradu rádia? Toho Kenwooda jsem kdysi skoro měl, ale nakonec zůstal u alpin.
Ten Kenwood nepodporuje FLAC, chci mít muziku rozházenou na flashkách a to vše ve formátu FLAC, myslím, že ani WAV to nebralo, jen MP3 a WMA.CD mě unavuje tahat.... ale určitě chci aby to rádio taky umělo, bezmechaniku nechci. Záčínám Rádiem, procesorem, a instalací...jsem na sebe zvědavej. Začnu nějak na jaře.
Ten Kenwood nepodporuje FLAC, chci mít muziku rozházenou na flashkách a to vše ve formátu FLAC, myslím, že ani WAV to nebralo, jen MP3 a WMA.CD mě unavuje tahat.... ale určitě chci aby to rádio taky umělo, bezmechaniku nechci. Záčínám Rádiem, procesorem, a instalací...jsem na sebe zvědavej. Začnu nějak na jaře.
Rádio který bude mít USB a podporu přehrávání FLAC z USB bude asi náročný sehnat, moc jich nebudem zdali vubec zatím nějaké takové je?

10.02.2016, 17:11 |
.:MATT:. | Upraveno: 2016-02-10 17:14:46
U většiny nových modelů od předních výrobců podpora FLAC formátu není nic neobvyklého...Tvoje požadavky by splňovala např. Alpine CDE-193BT, která už má v sobě i 3-pásmovou výhybku, nebo dražší CDE-196DAB
[ Link ]
Jo tu mám přesně v merku, jen by mohla mít víc voltů na výstupech předzesilovače, některé Alpiny maj až 4V ale zase nepodporujou FLAC, proč neudělaj 193BT s 4V a FLAC .... zatím jsem nenašel rádio co by tohle umělo a nestálo 20000, ale asi do ní půjdu spolu z Helix DSP