Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Renault Scenic II

o Navštíveno 6884x o
o 14.02.2017, 16:03 | foto Petr | Upraveno: 2017-02-14 16:11:13
Ahoj.
Už asi dva roky řeším hudbu v Renaultu..originál ozvučení je katastrofa !! Máme také fabii I s pouze přední repro + výškové a krásné basy, příjemný poslech. Renault nemá vůbec žádnou ozvučnici ze dveří, a 130 mm repro je namontovaný do výplně dveří.

Otázka:
Ten hutný zvuk u fabie je tvořen jen tou ozvučnicí ? Tam je repro napasované na dveře, ten plech tvoří ozvučnici a pak je nasazen tapecírung dveří.

To samé mám v plánu udělat u renaultu. Ty díry něčím přelepím, a vytvořím ozvučnici. Repro dám do rámečku přímo na dveře, viz. foto a nakonec to připlácnu tapecírunkem.

Doufám, že výsledek zvuku, bude stejný, nebo lepší než u fabie..

je moje domněnka správná ?

foto k příspěvku  od foto Petr

o 17.02.2017, 19:06 | hotdog
pokud necháš 13cm repro tak to asi tak basovat nebude. fabia má 16cm
ale teorie je taková, že zlepšit by se to mělo. čím chceš "přelepit" ty díry? dobré by bylo použít třeba toto [ Link ]
důležité je při tom změnšit ty veliké díry např. kusem plechu, desky z laminátu. někdo používá několik pásku z plechu. prostě aby ten tlumící materiál měl co největší oporu. přeci jen v létě změkne a pak by se tam "klepal" a nefungoval by tak jak má. Nevím jeslti jsem to napsal srozumitelně a pochopil jsi jak jsem to myslel.
o 17.02.2017, 19:19 | foto Petr | Upraveno: 2017-02-17 19:21:03
Mám v plánu dát do předních dveří 160mm repro, viz. foto. Velké otvory chci zadělat slabým, hliníkovým plechem a použít tlumící materiál.Tlumící materiál určitě použiji...ten link se mi líbí !! díky.. už jsem hledal na mnoha místech, ale tyhle francouzský, rodinný auta nikdo hudebně neladí..už jsem prodal i subwoofer a zesilovač..ale ty repro s tlumením udělám..
o 17.02.2017, 20:12 | Davados
Upravovali jsme dveře na II laguně.Problémy jsou tu 2. Jak už psali nahoře 13cm repro a děravý dveře.Laguna má taky 13cm středobasy,ale vejš,tak sme vyrobily doorboardy na úroveň asi jako maj auta běžně a natočily trochu na řidiče.Vytlumily a uzavřeli dveře (tim hliníkovym plechem třeba) a už to bylo poslouchatelný :).Takže dej 16cm repra na podložku z MDF,vytlum dveře (návodů jak tu najdeš dostatek) a hliníkovym plechem zakryj díry a pak je taky přetlum a hrát to bude o dooost líp
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3832 sekund.