Navštíveno 8790x

Zdravím, mam par dotazu. Budu předělávat v aute hudbu. Budou tam 2 subwofery 4 Repraky a 2 zesilovače. 1 kapacitor 3,5 faradu. Výkon RMS bude celkem 1300w. Potahnu napájecí kabel 50mm a pojistka bude 300A. Chtel jsem se zeptat jak silnou kostru? Stačí menší průřez nez je napájecí kabel nebo stejný? A stačí ukostrit na kastly nebo jeste nekde? A z distribučního bloku potahnu k zesilovačum kabely 25mm stačí a nebo menší? Popřípadě jaké dat pojistky do distribučního bloku. Dik za rady a názory.

11.11.2017, 09:52 |
kiklop32 | Upraveno: 2017-11-11 09:53:03
Trochu líp to popiš.
Jaké repro? Subwoofery? Jaké repráky a jaké zesilovače?
4 repráky znamená jedna sada komponentních ( 2x středobas a 2x výška ) ? Nebo chceš mít repro v předních i zadních dveřích? Zadní rovnou zavrhni, je to na hovno. Kabel na kostru musí být také 50mm.
Nejlépe tím 50mm:
+ Napájení od Alternátoru, od Baterky do distrib. bloku
- od baterky na motor, od baterky na kastly, od distrib bloku na kastly.
Zbytek až dodáš názvy zesíků repro
[ Link ] Tyto Repraky 2 páry a k nim zesilovač
[ Link ] Subwoofer 2x
[ Link ] A zesilovač k subu
[ Link ] Jeden sub tam ted mam plus k němu mam zesilovač ground zero 2350x a vše to bude v kufru.
Hele nezlob se, ale to je všechno úplně mimo.
Vpohode nezlobim se. A co teda doporucujes v podobne cenove relaci.
Kolik máš peněz celkem? Co to je za auto? Chceš vše nové, nebo stačí bazar?
Hele s penezma je to Ok cca do 15ti tisíc bych se chtel vejít. A muzou byt obě varianty. A auto je Jeep grand cherokee 2007.
Vytlumeno nemam ale případně vytlumim
To je dobrý, doufám, že tlumení nepočítáš do těch 15 tisíc? Ještě jsem zapomněl na rádio co máš? A chceš to na bordel nebo aby to hrálo pěkně?
Tlumení do toho nepočítám. Rádio mam 2din s androidem pokusím se ho najít. A bylo by dobre kdyby to bylo neco mezi bordelem a pěknou hudbou. Jelikož obrátím ve velké míře srazy.
Potřeboval bych vedet co nakoupit jelikož uz jeden zesik mam a jeden Sub 400watt Rms.

11.11.2017, 15:35 |
Osly Co je v tom Jeepu original za repra? tj kde jsou a jaký mají rozměr. Od toho by se pak dal odpíchnout výběr repro.
Každopádně koaxiální reproduktory nejsou vhodné protože výšky jsou směrové(proto bývají směrovány na řidiče) a pak se ti tam bude všechno přes sebe odrážet a bude to hrát hrozně.
Každopádně to vypadá že by pro tebe bylo lepší zajet někam kde tomu rozumí a udělají ti komplet instalaci. Takto se tu budem bavit týden a stejně to pořád nebude všechno vyřešeno.
Hele myslím ze tam jsou origo boss a ty tam zůstanou. Ten zbytek bude v kufru
A jsou v předních i zadních dveří rozměr myslím ze je 165mm
Originál repro bude spíš Bose než Boss. Každopádně by sis měl nejdřív ujasnit, co vlastně chceš, evidentně v tom máš trochu zmatek.
Vim co chci. V kufru chci mit 2x Sub a 2 páry reproduktorů. A aby to umělo udělat bordel ale i pěknou muziku.

11.11.2017, 19:20 |
Osly | Upraveno: 2017-11-11 19:27:05
Nějak se v tom ztrácím...to chceš říct že máš jen repro ve dveřích? A jen si myslet že je tam ten rozměr by mi teda nestačilo kdybych chtěl kupovat repro...
a ted píšeš že repro zůstanou tak kam teda chceš dávat nový repráky? to chceš všechno narvat do té bedny se subwooferem?
Pokud by šlo jen o výměnu středobasů ve dveřích nahradil bych je zase středobasy a ne koaxiály.
A dál jsem pochopil že to chceš napájet zesíkama, takže to ti půlka repráků-origo pojede z rádia(asi ty výšky který nechceš řešit) a půlka co bude ve dveřích přes zesilovač?
Já ti teda nevím ale to ti pěknou muziku určitě neudělá a i ten bordel bude stát za prd. Teda krom subwooferu...na tom se snad nedá nic zkazit...
na všechny repráky jsem se neptal skrz výměnu...ale skrz celkový návrh...takto člověk ví jen půlku a to ti nelze poradit pak.
Pro ujasnění situace: hodlá nakombinovat origo bose a tendle shit dohromady. Ve dveřích nechá origo, do kufru nacpe subáč jak kráva a do ??plata?? dá ty 4 koaxy.
Výsledek? Bude to pěkná sračka.
Asi bych postupoval následovně: BOSE vyndat komplet (včetně subu a zesu), vytlumit dveře, vytlumit kufr (u takovýho hovada seš tak na 10), nainstalovat kompa do předních dveří. Dát sub do kufru, zahodit rádio a dát tam něco rozumnýho. Výsledek je takovej, že budeš dost přes svůj rozpočet, ale bude to makat jak má.
Tady je vsechno spatne, obavam se, ze davat tady rady, je, jako hazet perly svinim.
Přesně tak jsem to chtel udělat. Ale jelikož od zkušenějších slyším ze to bude na hovno tak asi ne. Takze bych nechal v kufru 2 subwoofery. Jestli jsem to dobre pochopil tak vzadu by se to vsechno hádalo? I kdybych dal místo koaxialnich repro komponentni repro s vyskama. Moje představa byla taková ze na bedne by byli 2 subwoofery a 2 páry repro. Ale necham si poradit.
To se to zvrhlo :D
Prohlédni si nějaké instalace aut ( "profi" )
Začni tlumením a výměnou rádia. Najdi si něco co má DSP.
A až budeš mít vytlumeno, tak se ozvi :)

11.11.2017, 23:29 |
Osly | Upraveno: 2017-11-11 23:31:02
Jak píší ostatní...
1) začít tlumením alespon předních dveří
2) nahradit Bose repráky něčím lepším, plus klidně ty dva subwoofery se zesilovačem do kufru.
3)Pokud i tak to nebudeš spokojen vyměnil bych rádio.
4)Pokud i po rádiu to nebude ono zapojil bych ostatní repra na zesilovače.
Pokud dorazíš až k bodu 4. tak peněžně určitě nevyjdeš a budeš minimálně na 35tis. u low-cost komponentů.
Samozřejmě vše je o tom to vyladit a mít to nějak vyrovnané...nemá cenu koupit reproduktory za 5tis když nevytlumíš dveře...
Hm hm kazdy velkovezir za 35 v pohode -))i s tlumenim
Podivej se ke mě do profilu.
Nejdražší byl na tom subwoofer a rádio, jinak vše posháněný po bazarech. Tlumení jsem odkupoval v práci, signály tady.
Vešel jsem se do 15 a není to nikterak tragický.
Na bordel by to chtělo podstatně silnější sub.
Super diky. Začnu tím tlumenim. A rádio jsem tam měnil byl tam originál a dal jsem tohle. Neskutečné se to zlepšilo. Uz ted mi to s tím subem hraje dobre. Ty origo Repraky me dost překvapili tím jak hrajou. Ale začnu to dělat postupně. Kdyztak muzu hodit fotku jak to vypada ted.
Do bose jako takovýho bych se nehrabal - buďto to necháš celý bose nebo to celý přestavíš. z těch "prémiových" sériových ozvučení funguje bose docela dobře